onsdag 21 augusti 2019

Modern slavhandel?

» En trumpen Trump

Donald Trump fortsätter att utmärka sig. Det är fascinerande att det som kallas "Världens största demokrati" lyckats välja en sådan okänslig pajas till president. Nu ser jag att Twitterpajasen meddelat att han ställer in sitt besök till Danmark. Donald Trump var inbjuden av drottning Margrethe II. Så här twittrar han sitt officiella beslut att ställa in besöket i Danmark:

Donald Trump går fram som en skenande elefant
- "Denmark is a very special country with incredible people, but based on Prime Minister Mette Frederiksen’s comments, that she would have no interest in discussing the purchase of Greenland, I will be postponing our meeting scheduled in two weeks for another time...."

Donald Trumps absurda idé att USA skulle köpa Grönland från Danmark visar än en gång tydligt att Donald Trump är inte en politiker som vill verka på en demokratisk arena. Han är en affärsman, som tror att sköta USA är som att driva ett familjeföretag. Han förstår inte att Demokrati är något helt annat. Man kan helt enkelt inte i en modern demokratisk värld köpa och sälja människor. Det bor människor på Grönland. Man kan inte bara köpa och sälja dom mellan olika länder. Det är ingen helt vanlig fastighetsaffär!

Donald Trump måste vara skvatt galen om han trodde på allvar att det här var en realistisk tanke. Eller det handlar bara om att han vill försöka sig på en ny metod för att "Make Amerika Great". USA skulle ju onekligen bli mycket större om Grönland blev en ny delstat!

Reaktionerna i Danmark och på Grönland har ju främst varit sådana att man visat att man inte tagit Donald Trumps idéer på allvar. Reaktionerna har handlat om att det måste vara ett försenat aprilskämt och att tanken är absurd till att ifrågasätta Donald Trumps förstånd. Den mest komiska reaktionen måste vara den från Kim Kielsen som är ordförande för "Regionfullmäktige" eller "Parlamentet" på Grönland. Så här får ni lite övning på det danska språket:

- "Grønland vil købe USA tilbage. Den grønlandske landsstyreformand Kim Kielsen, tilbød i går at købe USA. »Det var Leif Den Lyckelige, der opdagede Amerika og hans far, Erik den Røde, som opdagade Grønland og slog sig ned her. Derfor er det kun naturligt for os at få USA tilbage», siger Kim Kielsen. Han har endnu ikke lagt sig fast på en pris, men mener, at den bør være foldholdsvis lav i betragtning af USA kolossale statsgæld. »Og hvis vi skal tage Trump med i handelen, bliver den naturlitvis endnu lavere«, siger han."

För den som har svårt för danskan så går det i stort ut på att Grönland vill köpa tillbaka USA. Det var en grönlänning som upptäckte Amerika så det är naturligt att Grönland återfår USA. Priset kan inte bli så högt med tanke på USA:s enorma statsskuld. Skall Donald Trump också ingå i priset så blir det ännu lägre!

Donald Trump ger visa råd
För övrigt fortsatte Donald lite senare med ett nytt Twitter:

- "The Prime Minister was able to save a great deal of expense and effort for both the United States and Denmark by being so direct. I thank her for that and look forward to rescheduling sometime in the future!"

Detta tolkar jag som att Donald Trumps avsikt med besöket i Danmark var just att förhandla om att köpa Grönland med grönlänningarna från Danmark. Eftersom det gjordes klart att det inte skulle bli någon affär så var det inte heller någon mening att slösa pengar och resurser på att åka på besök till något litet allierat land ute i periferin.

Carl Bildt gör den intelligenta sammanfattningen:

- "Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Fullständigt bisarr. Får gräva djupt i historieböckerna för att hitta en liknande händelse"

Donald Trump är en skam för världens demokratier!

På tal om något helt annat så har tydligen Moderaterna nu slutgiltigt tappat tålamodet med Hanif Bali. Inte för alla andra dumheter han kläcker ur sig på Twitter. Men nu har han fallit så djupt i sin publicitetshunger att han kritiserat Carl Bildt. DÄR tog tålamodet slut.

- "Sverige fullföljer Bildt-doktrinen. I täten för att normalisera relationen med regimen. Passande att doktrinen är döpt efter en man som inte lyckats ha rätt om ett enda utrikespolitiskt skeende någonsin"

Jag är ingen älskare av Carl Bildt, men hans kommentarer om utrikesskeenden kan vara mycket träffsäkra. Överlägset mer träffsäkra än Hanif Bali...

Vill du läsa lite mer?
Efter danskt nej - Trump ställer in sin resa
Trump ställer in resan till Danmark efter beskedet
Trump cancels Denmark visit amid spat over sale of Greenland
Danmarks statsminister om Donald Trumps inställda resa
Bildt om Trump: Vet inte om jag ska skratta eller gråta
Hanif Bali uppmanas lämna flera uppdrag
Kraftig kritik mot Hanif Balis uttalande

Inga kommentarer: