lördag 10 augusti 2019

Gratulera Lars på namnsdagen

» Asylsökande?

Enligt den polska EU-parlamentarikern Beata Mazurek så flyr svenskar till Polen för att finna fred och harmoni från ett Sverige som invaderats av muslimska terrorister och våldtäktsmän. Tänk att jag vågar fortsätta att bo kvar i detta våldsamma land. Jag har ju båda muslimska grannar och har arbetat tillsammans med muslimer. Att jag bara vågar?

Karta över Polen
Enligt den tidningsartikel som Beata hänvisar till så bor det i dag 2.500 svenska medborgare i Polen. En av dom är tydligen historikern Herman Lindqvist som jag skrev om i onsdags. Han tycker att svenskarna är "Fredsskadade". I varje fall enligt en intervju i den ökända publikationen NyheterIdag. Många av de 2.500 är tydligen studerande.

Verkligheten är att förra året utvandrade nästan 1.700 personer från Sverige till Polen. Fast det är klart, nästan 1.400 av dessa var polacker som återvände hem till Polen. Samtidigt flyttar ca 8.000 polacker från Polen till Sverige. Totalt bor det ungefär 92.000 polacker i Sverige.

Jag tror att den goda Beata (som tidigare var talesperson för det styrande polska nationalkonservativa partiet Lag och Rättvisa, men alltså nu valts in i EU-Parlamentet, borde läsa på lite bättre först innan hon öppnar munnen.

Hon hävdade också att svenskar i dag söker asyl i Polen. Fast några sådana exempel finns det tydligen än så länge inte att uppbringa. Och det är väl inte heller någon idé, för Polen tar väl inte emot asylsökande? Fast Polen vill kanske ta över Ungerns plats som drömlandet för gamla sverigedumokrater?

Jag tror vi avfärdar det hela som sedvanligt högerstrunt!

Läs mer:
Sverige ett skrämmande exempel
Populister pratar strunt om Sverige
Svenskar flyr sitt land för att hitta fred i Polen

Inga kommentarer: