torsdag 8 augusti 2019

Lyckans dag

» Skränhögern slår till - igen

Allt fler moderater ansluter sig till skränhögern i den sverigedumokratiska svansen. Senaste moderat att trampa rejält i klaveret är det moderata trafiklandstingsrådet i Stockholm, Kristoffer Tamsons. När han läste på någon av hatsajterna om busschauffören som vägrade släppa på en passagerare för att han hade bönestund så blev han upprörd "om det är sant" och spred historien vidare. Hans Facebookuppdatering i ämnet satte verkligen fart på svansens alla hatspridare. Han hade ju inte tid att kontrollera uppgifterna INNAN han spred dom på nätet. Det vidriga hatet som man blir sjuk av att läsa var igång.

Arbete ger frihet
Nu visade det sig vid en granskning att det handlade om en chaufför som hade rast. I arbetsschemat har chaufförerna rast i samband med att man vänder vid ändhållplatsen. Och jag tycker inte att Kristoffer Tamsons ska lägga sig i vad chauffören gör på sin rast. Om han (eller hon...) vill dricka en kopp kaffe, lösa korsord, lyssna på radio, röka en cigg, ta fram sin kamera och fotografera naturen, be en bön eller kanske lyssna på en e-bok. Det ska varken ett moderat trafiklandstingsråd, busspassagerare eller medlemmar i den sverigedumokratiska svansen lägga sig i. Men Kristoffer Tamsons vill kanske göra som sina partikamrater i Sölvesborgs kommun. Lägga sig i vad personalen gör på sin rast. Där har ju Moderaterna tillsammans med sina allierade Sverigedumokraterna genomfört att för personalen är just att be böner förbjudna på rasterna.

Som förväntat tände naturligtvis moderaternas ledande gödselspridare Hanif Bali på uppgifterna. Det var inget annat att vänta från den fronten. Apropå Hanif Bali så ser jag att han fortsätter att förnya det politiska språket i Sverige. Aftonbladets eminenta (enligt mig alltså) skribent Oisin Cantwell kallas av Hanif Bali för "Potatisjäsare". Ett nyord som känns svårt att förstå egentligen. Men jag förstår att det är ett försök till förolämpning i varje fall. Oisin Cantwell skrev en krönika med rubriken: - "Att ledande moderater lånar sig till rasistisk propaganda imponerar inte". Föredömligt skrivet av Oisin Cantwell. Fast det är något som Hanif Bali inte begriper. Och då får han ju ta till nyskapande förolämpningar.

Apropå Hanif Bali så har jag faktiskt äntligen fått ett svar på mina mejl till Moderaterna angående Hanif Balis skriverier. Jag har skrivit till Moderaterna vid fyra olika tillfällen. 31 oktober 2018, den 24 december 2018, den 22 februari 2019 och nu senast den 4 augusti 2019. De tre första mejlen har förblivit obesvarade. Men den här gången kände man sig tydligen tvingade till att ge ett svar. Så här skriver man bland annat:

"Hej Sven och tack för ditt mail,

Vad gäller Hanif Bali och andra företrädare för Moderaterna så är deras åsikter och uttalanden på sociala medier deras egna, så länge de inte kommunicerar eller följer partiets officiella ställningstaganden. Moderaternas åsikter och uttalanden går att finna på våra egna sociala kanaler, vår hemsida och i traditionella nyhetskanaler.

Enskilda företrädare för Moderaterna bär ytterst själva ansvar för vad de skriver i sina sociala mediekanaler.

Vi beklagar att du inte har fått svar vid tidigare tillfällen. Varför det blivit så har jag ingen kännedom om."

I korthet; dom får skriva som dom vill och själva ta ansvar för vad dom skriver! Observera att den något underliga formuleringen inte är mitt skrivfel. Men jag förstår vad dom menar.

Läs mer:
Att ledande moderater lånar sig till rasistisk propaganda imponerar inte
Moderater deltar i rasistiska visklekar

2 kommentarer:

pluplu sa...

En potatisjäsare jäser potatis i en tunna (hembränning) eller i magen (biogas) .

Sven Tycker sa...

Ungefär som jag trodde. Fast begriper inte vad det har med Oisin Cantwell att göra. Fast Hanif Bali kanske bara tyckte att det låt kul.....????