fredag 23 augusti 2019

Twitter är farligt

» En sista gång

Kan vi hoppas att detta är sista gången jag finner anledning att nämna moderaten Hanif Bali här på Sven Tycker? Jag läser nämligen att han överväger att helt lämna sociala medier som Twitter. Och det är ju hela grejen med Hanif Bali. Utan verbala utskällningar av alla andra på Twitter så är där ju ingenting kvar av Hanif Bali.

Bakgrunden är naturligtvis att den moderata partiledningen slutligen återigen tvingades ta itu med Hanif Balis låga nivå på sitt twittrande. Att sprida hat och oförskämdheter mot muslimer, flyktingar, politiska motståndare, media som granskar och alla andra som inte passar har varit helt OK för den moderata partiledningen. Men, när han angrep Carl Bildt då fick det vara nog tyckte man. Nu tvingades Hanif Bali lämna alla sina sista uppdrag förutom riksdagsplatsen. Och dessutom be Carl Bildt om ursäkt. Dessutom tyckte jag det såg ut som om han hade raderat alla sina utfall mot Carl Bildt.

Återstår gör alla attacker mot muslimer i synnerhet och flyktingar rent allmänt. Men, utan alla sina utfall mot muslimer på Twitter så återstår ju ingenting av Hanif Bali. Min gissning är alltså att även om Hanif Bali lämnar Twitter, så lär det inte dröja länge innan han är tillbaka.

För övrigt har ju Hanif Bali lyckats driva Moderaterna i den riktning han velat. Senaste budet från Moderaterna är ett förbud mot slöja i skolan. Dock inte mot andra former av religiös klädsel som judisk kippa, turban osv. Man ska inte sexualisera flickorna säger man. Men det är inte heller aktuellt med förbud mot smink. På flera orter har ju Moderaterna lierat sig med Sverigedumokraterna och drivit igenom diverse löjliga regler för att komma åt flyktingar i allmänhet och muslimska sådana i synnerhet. Det är allt från förbud att be böner på sin rast till senaste hugskottet från Moderaterna i Täby och Danderyd som vill förbjuda tiggare att samla in tomburkar och panta.

Det är den här SD-liknande retoriken, och naturligtvis retoriken från SD själva, som triggar igång idioter. Det är när man läser kommentarer på sociala medier från den Sverigedumokratiska svansen eller Hanif Bali-svansen som man blir mörkrädd.

Hur som helst är spekulationerna igång om vart Hanif Bali går. Stannar han kvar i Moderaterna som på en nåder eller drar han vidare? Sverigedumokraterna? Medborgerlig samling? Ingen som vet. Jag tror inte att Hanif Bali vet heller. Han avvaktar nog för att se hur han behandlas framöver av Moderaterna.

Hanif Bali
Egentligen är det ju så att Twitter är farligt. På ett begränsat utrymme ska man formulera något snärtigt som lockar läsare. Man kan inte argumentera, men kan inte förklara. Man kan bara skriva att någon är en idiot. Inte förklara varför! Twitter är helt enkelt ett farligt media. Att läsa "debatten" där kan vara allt från förvirrande till skrämmande.

Lite bakgrund:
Hanif Bali överväger att lämna Twitter
Hanif Bali: Överväger att lämna Twitter igen
Naivt att tro att M vill göra sig av med skränfockarna
Hanif Bali tvingas lämna flera uppdrag
Hanif Bali trampade på många tår
Det handlar om vilket samtalsklimat man vill ha
Hanif Bali (M) uppmanas lämna flera uppdrag
Moderaterna vill utreda slöjförbud i skolan
M-ledningen vill att slöjförbud i skolan utreds
M-ledningen vill se utredning om slöjförbud i skolan
Täby och Danderyd vill förbjuda tiggare att samla in kläder och burkar
Hotfullt mot tiggare efter tillståndskrav
Ett svenskt El Paso är bara en tidsfråga

Inga kommentarer: