söndag 18 augusti 2019

Rapport från sandlådan

» Vem har förlorat kontrollen över vad?

Det är uppenbart att Ulf Kristersson tycker att han och Moderaterna hamnat på efterkälken i den svenska politiska debatten. När något sådant sker är det viktigt att gå till hårt angrepp. Det kvittar mot vad, men hårt angrepp är viktigt. Alltså gör Ulf Kristersson detta. Detta resulterar i ett ilsket debattinlägg i Aftonbladet där Uffe-mannen hävdar: - "Löfven, du har tappat kontrollen över Sverige".

Ulf Kristerssons dröm?
Sedan blir det en lång rad klagomål, där ingenting passar Ulf Kristersson. Det handlar om de vanliga högerlösningarna på problem. Fler poliser, hårdare straff och att sätta åt invandrare. Fast vi ska erkänna att Ulf Kristersson också har positiva besked: - "Sverige är på många sätt ett av världens bästa länder att leva i." Detta är vi trots högerinflytande över politiken. Tack vare vad Arbetarrörelsen förmått. Men Ulf Kristersson har som vanligt de enkla lösningarna. Hårdare straff är alltid lätt att ta till. Detta trots att all expertis är enig om att hårdare straff inte löser problem. Det skapar snarast mer problem. Fler poliser är också lätt att kräva. Men det ska betalas också. Och det blir kanske inte så lätt med moderata skattesänkningar. Under de år moderaterna styrde Sverige blev det inte fler poliser. Däremot en ny polisorganisation - som skapat mer problem än det löst. Det brukar vara bra att ta upp som exempel ett land som verkligen genomfört vad Ulf Kristersson kräver. Hårdare straff och fler poliser! USA! USA är det land i världen som har flest andel av medborgarna inlåsta och har också mycket fler poliser än Sverige. Brottsligheten är INTE lägre, den är mycket högre.

Ulf Kristersson är också upprörd över att man från regeringshåll påpekat att det är den högre narkotikaanvändningen i de fina områdena som Danderyd och Djursholm som göder narkotikabrottsligheten. Något som även moderatpolitiker från berörda områden är upprörda över. Men faktum är att utan kunder som köper narkotika så finns det ingen narkotikahandel. Och de undersökningar som gjorts visar att narkotikabruket är större i områden med högre inkomster. Dom har helt enkelt mer pengar att köpa det dyra knarket för. Men naturligtvis är det en sanning som gör ansvariga politiker härifrån upprörda. Det passar ju inte deras verklighetsuppfattning.

Det är ju snarast så att Ulf Kristersson är en politiker som helt tappat kontrollen över sina egna skandaler. Det är egentligen en prestation att lyckats bli partiledare för ett av Sveriges största politisk partier och en formell statsministerkandidat med alla dessa lik i lasten. Fast man har lyckats att ganska bra tysta ner skandalerna. När Sveriges Radios Ekoredaktion publicerade en lista "tvingades" man göra om listan så att den blev snällare mot Ulf Kristersson. Jag för min del nöjer mig (förutom att länka till en av många listor här nedanför) att påminna om Ulf Kristerssons löfte när han valdes in i Sveriges Riksdag. Det säger en hel del om vad Moderaterna anser om Socialförsäkringar och liknande. Sök gärna på Ulf Kristersson + skandaler. Det blir en hel del träffar...

- "Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten."

Avveckla välfärdsstaten

Jag har ett tips till Ulf Kristersson. Börja med att börja ta kontroll över ditt eget parti. Det finns ett antal representanter långt ute i gränstrakterna mot Sverigedumokraterna som kör sitt eget lopp. Hanif Bali är inte ensam. Den interna kritiken mot dessa halv-SD:are börjar bli intensiv. Klarar du inte av att hålla ditt eget parti under kontroll så ska vi verkligen vara glada för att du inte får makten över Sverige.

Läs ännu mer:
Löfven, du har tappat kontrollen över Sverige
Danderydpolitikern om Löfvens knarkpåhopp: ”Magstarkt av statsministern”
Bröder drev knarkförsäljning från stor villa i Djursholm
Ulf Kristerssons skandaler – svart städhjälp, lägenheter, Kinaresorna
Ulf Kristersson om svarta städhjälpen
M-ledaren beter sig som ett barn när han svarar Löfven
M-politiker ska inte göra sig till nyttiga idioter
Trycket ökar på Kristersson: Sätt stopp för Hanif Bali

Inga kommentarer: