måndag 5 augusti 2019

Hatet vinner?

» Lögnarna slår till

I fredags, för en dryg vecka sedan, blev Amanda Hansson vägrad att stiga på bussen i Malmö. Hon var "för lättklädd" tyckte chauffören. Det tog inte lång tid för den muslimhatande nätpöbeln, utan att veta någonting, att börja sprida sina islamhatande lögner. Med den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali, hatpredikanten Katerina Janouch och SD-politikern Ghazal Saberian i ledningen. Enligt den granskning som Sydsvenskan gjort var dessa de ledande spridarna av lögnerna. Dessa tre utgår nämligen, utan att veta ett dugg, ifrån att chauffören var muslim och att han av religiösa skäl ansåg att Amanda Hansson var för lättklädd.

En tom buss
Hade dom tänkt efter och granskat frågan lite innan dom tände på alla sina tio islamhatande cylindrar så hade dom kunnat få veta att det hela inte hade ett dugg med religion att göra. Chauffören (som för övrigt inte alls är muslim utan tydligen härstammar från Finland) har bett om ursäkt. Han hade "en dålig dag" och måttet var tydligen rågat så han fick ett omotiverat utbrott.

Det här är tyvärr debattörer på sociala medier som är så fixerade vid sitt muslimhat att allt skylls på muslimer och islam. Allt från vädret till att tåget är försenat är muslimernas fel. Hanif Bali var övertygad om att det inträffade kunde skyllas på alla muslimer i Malmö, som han direkt kallade al-Malmö. När Sydsvenskan granskade vad som hänt blev det: - "Sydsvenskan är en sådan patetiskt tidning". Jag har vid flera tillfällen skriftligt frågat Moderaterna om ifall det som Hanif Bali framför ska ses som moderaternas officiella politik och åsikter. Men, trots upprepade påminnelser, vägrar Moderaterna att besvara mina mejl. Jag kan inte tolka tystnaden på annat sätt än att Moderaterna står bakom Hanif Balis hattirader mot muslimer i synnerhet och flyktingar i allmänhet. Eller också vill man bara inte ta avstånd eftersom Hanif Balis retorik passar in i partiets högervridning och närmande till Sverigedumokraterna.

Katerina Janouch uppmärksammade jag på allvar när hon i sitt hat mot muslimer och socialdemokrater upptäckte att SSU i Helsingborg hade en minaret på sin hemsida. Detta tog hon som intäkt för att fanatiska islamister tagit över SSU i Helsingborg. Om Katerina Janouch hade gjort lite efterforskningar innan hon for ut i sociala medier med sina spekulationer så hade hon kunnat upptäcka att det SSU i Helsingborg hade på sin hemsida var silhuetten av Helsingborgs Rådhus. En byggnad som uppfördes 1897 efter en arkitekttävling som vanns av Alfred Hellerström. Byggnaden är i dag förklarad byggnadsminne.

Bali och Janouch är företrädare för en grupp pestspridare på nätet som i sitt hat mot flyktingar i allmänhet och muslimer i synnerhet ser ALLT som bevis för att dom har rätt i sin rädsla / sitt hat. Även om det inte har något med saken att göra så blir det i deras värld ett nytt bevis för att dom har rätt. Dom har en så ensidig syn på verkligheten att inget kan övertyga dom om att dom någon gång kan missta sig. Skulle så ske så är det en sammansvärjning av PK-samhället.

Läs mer:
Så blev ryktet om shariachauffören en sanning
Spekulationerna om busschauffören visar att fakta inte spelar roll - låst artikel
Amanda tvingades gå av bussen – var ”för lättklädd” - låst artikel

/För vanliga betraktare visar bilden ovan en tom buss. För ovan nämnda islamofober visar bilden en buss full med muslimska kvinnor iklädda burka./

Inga kommentarer: