tisdag 21 augusti 2018

Mer rapporter från valrörelsen

» Höj straffen

Har ni hört det kravet förr? Har man inga bra idéer på hur man ska lösa problem så är det alltid lätt att åtminstone kräva hårdare straff för den som bryter mot reglerna. Alltså dyker dom kraven upp med regelbundet återkommande intervaller. Att hårdare straff inte har någon egentlig påverkan på kriminaliteten har ingen betydelse. Brottslingar blir inte laglydiga bara för att straffet höjs från 2 år till 5 år. Tyvärr! Men det är ju lätt att ställa kravet, och då har man ju samtidigt visat handlingskraft.

Hur som helst har nu i varje fall moderaternas "hårda tag taleskvinna" Elisabeth Svantesson gått ut och krävt att maxstraffet för bidragsbrott ska höjas till sex år i fängelse. - "Kan vi komma åt bidragsbrotten kan vi också komma åt den grova organiserade brottsligheten" berättar Elisabeth. Och visst kan det låta lockande. Sätt åt dom som stjäl från vår gemensamma kaka. Det är vi alla som finansierar det hela.

Moderaterna - partiet för dig som har allt

Jag undrar om den moderata riksdagsledamoten Michael Svensson ställer upp på dom kraven? Aftonbladet har granskat Michael Svenssons bilersättningar som riksdagsledamot. Michael Svensson råkar vara den riksdagsledamot som krävt ersättning för allra mest bilresor. Precis som hans partiledare, Ulf Kristersson, råkade vara den riksdagsledamot som lät skattebetalarna betala mest för sina taxiresor i Stockholm. Därav namnet Taxi-Uffe. Hur som helst visar det sig att den moderata hallänningen Michael Svensson är en flitig utlandsresenär. I varje fall om man ska tro hans Facebook- och Twitter-skryt. Det tråkiga för de svenska skattebetalarna är att samtidigt som Michael är i Thailand och njuter av solen så har han tvingats köra bil till Stockholm fram och tillbaka i sitt riksdagsuppdrag. Och det upprepar sig. Samtidigt som moderaten på sociala medier berättar om sina resor så ligger han och kör bil på skattebetalarnas bekostnad i Sverige. Det visar sig också att Michael under flera år låtit sin flickvän bo i Almedalen på skattebetalarnas bekostnad. Vad säger du Michael? Håller du med din partikollega Elisabeth Svantesson om att straffen för bidragsbrott måste skärpas rejält? Det ska inte räcka med samhällstjänst, som är det Michael Svensson dömdes till när han inte skötte sina bolagsaffärer för ett antal år sedan när bolaget gick i konken. Synd att inte Tobias Billström tar i med hårdhandskarna!

Sedan ser jag att Jimmie Åkesson är purken för att han inte får vara med i TV-duellerna mellan statsministerkandidaterna som SVT och TV4 ska arrangera. Om jag inte har missförstått något så handlar det om statsministerdueller. En duell mellan kandidaterna till statsministerposten. Om Jimmie Åkesson inbillar sig att han är en statsministerkandidat så är han mer korkad än vad jag trodde om honom. Att Ulf Kristersson och Stefan Löfven är kandidater kan vi väl vara eniga om. Skulle det bli riktigt problematiskt så finns det kanske en liten chans att Annie Lööf eller Jan Björklund kan dyka upp som en gubben (nåja...) i lådan som kompromisskandidat för en minoritetsregering. Men Jimmie Åkesson? Skärp dig nu!

Sverigedumokraterna

Hanif Bali! Ytterligare kommentarer är inte nödvändiga.

Inga kommentarer: