söndag 19 augusti 2018

Hösten är på gång

» Exakt tio kortisar

Snart är hösten här. Det märks på vädret. Jag tillhör dom som gillar hösten. Det är så frisk syremättad luft och så vackra färger i naturen. Bara det inte blåser för mycket eller regnar när jag är ute och inte är beredd på det. När Sven Tycker ska tycka till i dag så fick det bli en stort antal korta små tankar. Ni kan väl fundera över hur många av de tio som ni håller med mig?

Massor med hjärtan till er
¤ 1.   I Osby här nere i Skåne sköt en jägare ihjäl en varg när han var ute och jagade. Enligt uppgift trodde han att det var en räv. Om han har så dålig syn eller är så stressad att han inte kan se skillnad på en räv eller varg så tycker jag inte att han ska jaga alls. Vad blir det nästa gång? Grannens Golden Retriever?

¤ 2.   Vi älskar att gnälla över försenade tåg. Ungefär 10% av tågen är försenade. Det är i nivå med det allra bästa flygbolaget, som också har ungefär 10% förseningar. Andra flygbolag är mycket mer försenade.

¤ 3.   Apropå det där med förseningar. 10% av tågen är alltså försenade - skandal. Jag såg att 28% av flygen från Arlanda är försenade redan när dom startar! Det finns flygplatser där det är ännu värre... Tur man tar tåget istället!

¤ 4.   Nu äntligen har vi nyheten som gör att svenska folket inser att klimatfrågan är viktig. Carlsberg flaggar för att priset på öl kommer att gå upp då torkan förorsakat brist på spannmål. NU inser svenska folket att något måste göras!

¤ 5.   Näringslivets lobbyorganisation Timbro går ut till storms mot Arbetsförmedlingen. Det räcker inte med alla upphandlingar av privata företag för diverse aktiviteter. Nä, AF ska läggas ner och privata företag få betalt för att fixa jobb till arbetslösa. Gissa om dom kommer att specialisera sig på de som har lätt för att få jobb ändå? Dom andra blir det för dyrt att jobba med!

¤ 6.   För några dagar sedan konstaterade jag att den tidigare liberala riksdagsledamoten Mauricio Rojas satt nytt svenskt rekord när han efter återkomst till Chile fick lämna Högerregeringen där efter bara fyra dagar. I Svenska Dagbladet går Inger Enkvist i en ledarartikel ut till försvar för Mauricio Rojas. Alla är så dumma mot honom! Tänk så dumma vänstern kan vara mot högern i Chile. Det var mycket bättre på Pinochets tid!

¤ 7.   Kristdemokraternas Ebba Busch Thor tycker att det är en alldeles utmärkt idé att Ulf Kristersson bildar en regering med aktivt stöd av Sverigedumokraterna även om Högeralliansen blir mindre än de Rödgröna. För om Jimmie Åkesson röstar emot (dvs ställer upp för Stefan Löfven) så vore det ju en politisk skandal, ja enligt Ebba "make a turn to the right" Busch Thor alltså.

¤ 8.   Jag såg att den kristdemokratiska riksdagspolitikern Sara Skyttedel skaffat en Lotus sportbil för att köra runt med i sin valkampanj. Det är Sara Skyttedal som uppmanade oss "Flyg mer" när debatten om flygets utsläpp var intensiv. Det nya slagordet är väl "Bränn mer gummi"! Annars finns det nog seriösa politiker också.

¤ 9.   Ingen har väl missat det katastrofala motorvägsbroraset i Genua i Italien. Antalet döda har nu passerat 40. På näringslivssidorna har man konstaterat att det privata bolag som ansvarar för driften och underhållet rasat på börsen. Undrar varför?

¤ 10.   Donald Trump, ni vet han som sitter på dass i Vita Huset och twittrar dygnet runt, hade tänkt genomföra en makalös militärparad. Till en kostnad av ca 90 miljoner dollar. Nu blir visst spektaklet uppskjutet till nästa år. Taskigt för Donald.

1 kommentar:

Sven Tycker sa...

Apropå jägaren i Osby som sköt ihjäl en varg när han trodde att det var en räv så läser jag om jägaren i Järvsö som sköt en björn som han trodde var en grävling. Kanske dags för obligatorisk synundersökning och stresstest?