söndag 26 augusti 2018

Dags för nästa nedslag i valrörelsen

» Hur går det?

Dagens väljarundersökning är redan inaktuell, den är nämligen någon dag gammal... Det handlar om Dagens Nyheters undersökning som görs av Ipsos. DN sätter som rubrik "Rödgrönas försprång ökar". DN har nämligen ett rejält steg upp för Socialdemokraterna som får 26,3% (+1,4). Sverigedumokraterna får 19,4% (+0,4), Moderaterna 17,1% (-0,6), Vänsterpartiet 9,8% (+0,3), Centern 8,8% (-1,3), Miljöpartiet 6,0% (-0,1), Liberalerna 5,4% (-0,5) och Kristdemokraterna 4,6% (+0,6). De Rödgröna leder nu med 42,1% över den borgerliga Högeralliansen som får sammanlagt 35,9%. Ulf Kristersson är nu nere i samma usla siffror för Moderaterna som Anna Kinberg Batra hade hamnat på när hon fick sparken. Sverigedumokraternas tidigare uppgång har uppenbart tagit slut. Kristdemokraterna kanske kan klara sig, kanske det enda positiva för stackars Ulf Kristersson i jakten på den ultimativa makten.

Gammal hederlig postlåda
Det finns tillfällen när man funderar över hur våra makthavare egentligen tänker. Vad har dom som mål med sina beslut? Att Postnord, vårt kära gamla Kungliga Postverk, har problem är det väl ingen som har missat. Nu tycker jag i och för sig att vi överdriver problemen och ger Postnord skulden även för sådant som man är helt oskyldiga till. Men problemen finns. Skulden till detta har egentligen främst den dyraste ministern (för skattebetalarna) som vi haft i modern tid. Jag talar om den gamla centerledaren och näringsministern Maud Olofsson. Hennes obegripliga snilleblixt att slå ihop den danska Posten med den svenska Posten till Postnord har väl inte resulterat i något annat än problem och annan färg på bilarna och cyklarna. Lägg till detta ett avreglerat postsystem där andra företag kan plocka russinen ur kakan så får vi ett Postnord med bekymmer. Nu står det klart att den danska målsättningen är att totalförstöra Postnord. På förslag från Danmark har nämligen den danska riskkapitalisten Christian Frigast utnämnts till vice ordförande i Postnord. Det var det av Christian Frigast grundade riskkapitalbolaget Axcel som med just Christian Frigast som ordförande drev friskolekoncernen John Bauer, JB, i konkurs för några år sedan. 36 skolor med mer än 1000 lärare och mer än 10.000 elever gick i konken! Och den mannen tillåter ansvarig minister, Mikael Damberg, få bli vice ordförande i Postnord! Man kan få onda aningar av mindre. Ett fungerande postväsende är en förutsättning för att ett samhälle ska fungera. Maud, varför försatte du oss i den här situationen? Mikael, hur f-n har du tänkt?

Liberalernas Jan Björklund har kommit med ett förvånansvärt vettigt förslag. Ingen har väl missat debatten om LSS-stöd där regelbundet människor hamnar mellan stolarna. LSS-lagen har visat sig för en liten grupp människor blivit en försörjning istället för en hjälp till handikappade. Rena bedrägerier i miljonklassen har avslöjats. När man skärpt reglerna har samtidigt många svårt handikappade blivit drabbade. Och ett konstruktionsfel i hela reformen har blivit uppenbart. Nämligen uppdelningen mellan Staten (Försäkringskassan) och Kommunerna. Många har hamnat mitt emellan. Den som har stora behov är det Staten som ansvarar för men när behoven är mindre är det Kommunen. Nu förslår Jan Björklund att konstruktionsfelet avskaffas genom att Staten tar över hela ansvaret. Tänk att du är så intelligent Jan! Egentligen borde de som ursprungligen konstruerade lagen ha insett detta från början.

Säg Nej till nassarna
Apropå Sverigedumokraternas blunder från gårdagen där det uppmärksammades att SD vill förbjuda dubbla medborgarskap. Kravet från Sd är ganska typiskt för Sd. Man har inte tänkt efter före. När protesterna från t.ex. alla finlandssvenskar som valt att behålla sitt finska medborgarskap också blev arga konstaterade man från den sverigedumokratiska ledningen att man kanske inte gjort just det, alltså tänkt efter före. Det var ju inte invandrare från våra grannländer man ville sätta åt utan dom där svartmuskiga typerna. Alltså har nu Jimmie Åkesson modifierat sitt krav. Det ska inte gälla våra nordiska grannar! Som sagt, tänk efter före en annan gång!

Ni missade väl inte att nassesvinen i NMR skulle demonstrera i Stockholm. Nassarna hade räknat med att antalet deltagare skulle räknas i tusental, men det visade sig att de som dök upp kunde räknas i hundratal. Någon marsch blev det tydligen inte heller. Om detta berodde på att man inte hade fått tillstånd att marschera där man ville eller om det berodde på att någon/några hade spritt ut den svenska delikatessen surströmming längs marschvägen vet vi inte. Egentligen är det fel att ge den här marginaliserade gruppen idioter så mycket uppmärksamhet. Dom borde tystas ner totalt!

Inga kommentarer: