tisdag 7 augusti 2018

Moderutter

» Tobias Billström

Tobias Billström är den moderat som av partiledningen fått i uppdrag att locka till sig väljare från den sverigedumokratiska svansen. Just nu strör han debattinlägg omkring sig med försök att locka till sig främlingsrädda väljare till det moderata partiet. Det finns moderater som bedriver sina egna personliga främlingsfientliga kampanjer. Hanif Balis mer eller mindre lögnaktiga twittrande är något som den officiella moderata ledningen låter fortsätta så länge inte publiciteten blir allt för negativ. Ann Heberleins privata kampanj för att locka till sig de främlingsrädda blir oftast ganska pinsam.

Luften går ur moderaterna
Tobias Billströms senaste alstret (Tobias är gruppledare för den moderata gruppen i Riksdagen) hittade jag hos Expressen. Under rubriken Minska mottagandet – och skärp kraven kräver Tobias dels att kraven på flyktingar och invandrare ska skärpas. Det är skärpta krav på svenskkunskaper och försörjning och andra tecken på integration. Samtidigt kräver Tobias att flyktingar även i fortsättningen bara ska få tillfälliga uppehållstillstånd.

Samtidigt som vi alltså ska ställa högre krav på att man ska integreras i det svenska samhället så ska vi tala om för flyktingar att dom ska inte stanna i Sverige utan får bara stanna några år. Att inte Tobias Billström är så intelligent att han begriper att frågan om tillfälliga eller permanenta uppehållstillstånd ju är en förutsättning för integration säger egentligen allt om Tobias Billströms agenda. Den flykting som får besked om att han bara får stanna tillfälligt lär ju inte vara allt för intresserad av att integreras i det svenska samhället. Medan däremot den som får veta att nu får du stanna i Sverige resten av ditt liv omedelbart ju får anledning att bli integrerad också.

Alla din främlingsrädda / främlingsfientliga debattinlägg som du sprider ut just nu Tobias har till syfte att rädda tillbaka väljare från den sverigedumokratiska svansen genom att berätta att Moderaterna kan vara lika främlingsfientliga som Sverigedumokraterna. Han krattar manegen för en Högerkoalition efter valet!

Inga kommentarer: