lördag 25 augusti 2018

Fortsatta nedfall i valrörelsen

» Mest om sverigedumokrater

Dagens väljarundersökning har jag tagit från Svenska Dagbladet för i dag. En undersökning som görs av Novus och som borde ge Ulf Kristersson lite huvudvärk. Undersökningen innebär ett rejält ras för Moderaterna på en vecka. Ett tapp på 1,8 procentenheter som gör att Moderaterna ramlar ner till tredje plats efter Socialdemokraterna (som har en mycket liten ökning) och Sverigedumokraterna (som har en mycket liten nedgång). En liten tröst för Taxi-Uffe är väl att det främst är Högerallianskollegorna som ökar på hans bekostnad och att Kristdemokraterna verkar kunna klara sig. Men, från att Moderaterna stått för mer än hälften av Högeralliansens stöd så har nu de tre "kollegorna" i den borgerliga alliansen tillsammans ett större stöd än Moderaterna ensamma har. Ett med all säkerhet mycket viktigt faktum när Högeralliansen ska förhandla internt. Det blir inte lika lätt för Ulf Kristersson att köra över sina kollegor. De Rödgröna leder med 41,0% över den borgerliga Högeralliansen på 38,5%. Socialdemokraterna 25,4%, Sverigedumokraterna 18,6%, Moderaterna 17,6%, Centerpartiet 10,3%, Vänsterpartiet 9,5, Miljöpartiet 6,1%, Liberalerna 5,9% och Kristdemokraterna 4,7%.

Nej tack till Sverigedumokraterna
Jag får ibland frågan om varför jag konsekvent benämner Jimmie Åkessons parti som Sverigedumokraterna. Detta är mycket enkelt att förklara. Dels står inte partiet för de demokratiska principer som kräver att alla människor är lika mycket värda. Man kan alltså inte använda begreppet "demokraterna" om partiet. Dels är det så att partiet är befolkat av en uppsjö av representanter som är så korkade och okunniga om omvärlden att dom inte är värdiga att representera svenska folket i valda församlingar. Ett av de senare exemplen är t.ex. sverigedumokraten Kurt Olsson som representerar Sd i Kommunfullmäktige och Kommunstyrelse i Valdemarsvik. Enligt honom förekommer det inget krig i Syrien så flyktingar därifrån är inga flyktingar. Har man bestämt sig för att inte tro på media, så har man. Fast han verkade inte så villig att åka dit för att kontrollera själv!

En obehaglig sanning för de där fanatikerna som envisas att prata om "etniska svenskar" tänkte jag berätta om. En studie av lämningarna från olika begravningsplatser från vikingatidens Sigtuna visar att hälften av innevånarna i vikingarnas "huvudstad" var invandrare. Redan på den tiden "förorenades" tydligen det etniska svenska blodet av så'na där lycksökande invandrare. Det är synd att man inte stängde gränserna redan på den tiden. Fast å andra sidan smet ju vikingarna iväg till stora delar av Europa för att inte tala om Nordamerika och sprid sina vackra gener till de underutvecklade varelser som bodde där. Vad Sverigedumokraterna och den sverigedumokratiska svansen inte vill inse är att människor har flyttat, flytt eller bara sökt lyckan på andra platser under hela vår civilisation. Resandet har blivit lättare i dag, men det är skillnaden. Som jag sagt det tidigare, jag härstammar själv bland annat från valloner (i dagens Belgien) som invandrade till de svenska järnbruken i Bergslagen under 1600-talet. Vi har beblandat oss i alla tider. Redan för kanske 150.000 år sedan beblandade sig Homo Sapiens med andra människoliknande raser.

Ett mindre uppmärksammat krav från Sverigedumokraterna är förbudet mot dubbla medborgarskap. Något som inte blev populärt bland finlandssvenskar där många velat behålla sitt finska medborgarskap också sedan dom flyttat till Sverige. Man vill helt enkelt inte sudda ut sitt ursprung. Ett ganska självklart beteende tycker jag. Men för Sverigedumokraterna gäller naturligtvis inte sådana tankar. För dom är alla invandrare inget annat än problem. Jag undrar om Sverigedumokraterna också kräver att svenskar som flyttar till Spanien, Portugal osv och som väljer att bli t.ex. spanska eller portugisiska medborgare då också ska avkrävas att säga upp sitt svenska medborgarskap. Och hur är det med de där sverigedumokraterna som i protest mot immigrationen till Sverige emigrerat till sitt drömsamhälle i form av Viktor Orbáns Ungern. Ska dom, t.ex. Kent Ekeroth, tvingas avsäga sig sitt svenska medborgarskap om några år om dom väljer att stanna nere i Victor Orbans Ungern. Jag tror uppriktigt sagt inte att Jimmie Åkesson har tänkt efter riktigt före. Men det är ju inget ovanligt!

Inga kommentarer: