onsdag 15 augusti 2018

Migrän

» Tre funderingar en ledig dag

Er bloggare har ledigt från jobbet. Som pensionär är jag inne och jobbar i drygt fyra veckor, men är ledig en dag i veckan. Så naturligtvis drabbas jag av ett lättare migränanfall när jag är ledig. Alltså kan dagens tre olika funderingar upplevas som lite gnälliga. Men man blir på dåligt humör av migrän. Så håll till godo!

¤ 1.   Den gamla Timbrohögerdebattören och folkpartistiska riksdagsledamoten Mauricio Rojas har satt nytt svenskt rekord. Det tidigare svenska rekordet i kortast regeringskarriär hade moderaten Maria Borelius som var Handelsminister i 8 dagar i Fredrik Reinfeldts regering 2006. Sedan tvingades hon avgå sedan hon avslöjats med att smitit från skatten genom att utnyttja svart arbetskraft och samtidigt smitit från att betala TV-licensen. Nu har Mauricio Rojas slagit detta rekordet efter att ha flyttat tillbaka till Chile och där utsetts till Kulturminister i Sebastián Piñeras högerregering. Detta efter att han hade kallat det människorättsmuseum som finns för att dokumentera offren för den av USA tillsatta diktatorn Augusto Pinochets offer: - "En bluff ... som förfalskar Chiles historia." Kritiken blev våldsam så Mauricio Rojas tvingades avgå efter 4 (fyra) dagar. Nytt svenskt rekord, satt i utlandet.

¤ 2.   Det är ju ganska populärt att klaga på Postnord. Ibland befogat och ibland handlar det inte ens om post som delas ut av Postnord utan av någon annan. Men vi kanske ska vara försiktiga i kritiken. Jag läser att den palestinska Posten fått tillgång till totalt tio ton post som den israeliska ockupationsmakten under åtta år beslagtagit och vägrat lämna ut för utdelning till mottagarna på den ockuperade Västbanken. Post som skickats från utlandet och som innehåller allt från mediciner, handikapphjälpmedel och vanliga brev. Så agerar en ockupationsmakt som vill fördriva befolkningen och skapa en apartheidstat!

¤ 3.   Det har uppstått en liten fnurra på tråden mellan högerstyret i Danmark och den amerikanska högermegafonen Fox News. I ett inslag jämställde Trish Regan på Fox News Danmark med Venezuela. Bland annat hävdade hon att "ingen vill arbeta" i Danmark. De höga skatterna "har fråntagit människorna deras möjligheter". Den goda Trish verkar ha missat att Danmark är det mest högervridna av de nordiska länderna. "Något är ruttet i Danmark" hävdade dock Trish Regan. - "Hon ska inte pissa på Danmark" blev reaktionen från Danmarks finansminister Kristian Jensen (Venstre) - som alltså är ett liberalt högerparti. För övrigt är det nog något ruttet i Danmark där till och med de danska socialdemokraterna blivit ett högerparti!

Inga kommentarer: