måndag 20 augusti 2018

Morsning goodbye

» Rapport från valrörelsen

Jo, om ni inte visste det, så är det faktiskt valrörelse. Jag tänkte börja med den senaste väljarundersökningen. Det är den här gången Aftonbladet som låter Inizio göra undersökningen. Undersökningen visar inte på några större förändringar sedan förra månaden. De största är Centern som med 8,5% gått -1,0 och Miljöpartiet som med 5,3% gått +0,5. I täten hittar vi Socialdemokraterna (24,6%), Moderaterna (20,9%) och Sverigedumokraterna (18,8%). I mellanskiktet hittar vi Vänsterpartiet (8,7%) och Centern (8,5%) och i bottenskiktet Miljöpartiet (5,3%), Kristdemokraterna (5,2%) och Liberalerna (4,7%). Det här ger en mycket liten övervikt för den borgerliga Högeralliansen (39,3%) mot de Rödgröna (38,6%).

Hotfull bandit
Vad kan vi då rapportera från valrörelsen? Ja, Moderaternas pajas Hanif Bali är på tapeten igen. Han har lagt upp en bild på sig själv där han poserar med en automatpistol i varje hand och två automatkarbiner slängda över ryggen. Till detta texten: - "Press E to destroy DN" och "Call of duty — Hanif & DN at war". Branschorganisationen Tidningsutgivarna begär ett möte med moderatledaren Ulf Kristersson och undrar var gränsen går i valrörelsen. För min del är det ingen tvekan. Moderaten Hanif Bali har återigen gått över gränsen.

Jag ser att Högeralliansens fyra partier tydligen kommit överens om att Förskolan ska vara obligatorisk. Jag började fundera över hur det gick ihop med Kristdemokraternas krav på att Förskolan skulle bli dyrare genom höjda avgifter för föräldrarna. Samtidigt som Ebba (tillsammans med Sverigedumokraterna) vill återinföra Vårdnadsbidraget så att mammorna kan stanna hemma och inte lämna barnen på Förskolan? Fast se'n läste jag lite noggrannare. Kravet på obligatorisk Förskola handlar om invandrare. Dom ska tvingas lämna barnen så att dom kan tvingas ut och jobba. Det är svenska mammor som ska stanna hemma och ta hand om sina egna barn. - "Barn är inte någon snuva" konstaterar Ebba så klokt.

Mindre klokt var nog Ebba Busch Thors utspel om fortsatt satsning på kärnkraften. Hon gjorde utspelet om partiets kovändning utan att ens först berätta för partiets taleskvinna inom området att partiet gjort en kovändning. Men det var bara för den stackars taleskvinnan att lyda påbudet från ovan. Det är man ju vana vid inom det partiet!

Sedan läser jag att Jimmie Åkesson hotar dom andra partierna att dom måste prata med Jimmie annars blir han putt och då kan han inte garantera vad som kan hända. Fast det mest spännande i artikeln är faktiskt följande citat från Jimmie Åkesson: - "Det har varit en medveten politik från 1970-talet att omdana det svenska samhället från ett sammanhållet folkhem till ett segregerat kaos." Enligt Jimmie Åkesson har alltså landets regeringar de senaste 50 åren arbetat aktivt för att förstöra det svenska folkhemmet och haft som mål att skapa kaos. Är du helt blåst Jimmie?

Pippi Långstrum
För övrigt har Jimmie Åkesson uppenbarligen blivit blåst på allvar. Twitter har städat undan en massa fejkkonton på Twitter så helt plötsligt har Jimmie Åkesson blivit blåst på 22.000 följare. Det var en fjärdedel av hans officiella följare på Twitter. Även t.ex. Gustav Fridolin, Isabella Lövin och Jan Björklund blev av med någon enstaka procent av följarna. Jimmie Åkesson blev av med 25%! Bara nämnt så där apropå bubblor som kraschar en gång förr eller senare.

För övrigt läser jag att man till höger om Sverigedumokraterna (jo, det finns en del mörka krafter ännu längre ut) nu tror att: - "Regeringen förbereder gigantiskt valfusk - samtliga valsedlar försedda med tryckfel". Jo, så skriver man! Vad det handlar om? Jo på de röstkort som skickats ut har man förväxlat telefonnumret till kommunen och länet. Observera att det alltså är på röstkorten, inte valsedlarna. Enligt konspirationsteoriknäppgökarna här ute så har detta tryckfel genomförts medvetet från regeringens sida för att dom sedan ska kunna ogiltigförklara alla röster på specifikt Alternativ för Sverige eller Nordiska Motståndsrörelsen. Att dom här pellejönsarna inte kan skilja på röstkort och valsedlar säger egentligen allt om knäppgökarnas intelligens. Det här är alltså samma grupp (eller deras efterföljare) som för en tid sedan upprörda konstaterade att Pippi Långstrump var judinna, vilket man ju kunde se på hennes hårflätor och det faktum att pappa hette Efraim!

Visst kan valrörelsen vara rolig ibland också. Fast egentligen blir man främst mörkrädd.

Inga kommentarer: