onsdag 29 augusti 2018

Elva dagar kvar

» Sverigedumokraterna - Nej Tack!

Vi börjar närma oss valdagen. Jag har själv i dag tagit med mig mamma i rullstolen för att kunna förtidsrösta och själv passat på att göra det samma eftersom jag är upptagen på valdagen. Alltså är det dags att uppmana alla andra att också ta vara på den demokratiska rätten att rösta. Tänk noga efter vad som är bäst för dig själv. Men, inte bara för dig själv utan också dina medmänniskor, dina föräldrar, dina barn och alla andra. Vad är bäst för ditt lokala samhälle, men också för vår jords framtid. Tänk efter, före. Proteströsta inte bara för att protestera. Rösta inte bara på ett parti för att du tycker partiledaren är trevlig eller tuff. Ett parti är mycket mer än dess ledare. I värsta fall (eller bästa fall...) så kanske hen byts ut efter valet. Fundera efter - seriöst!

Svergedumokraterna - Nej
Expressen har tillsammans med Expo sammankört Sverigedumokraternas alla kandidater på sina valsedlar med namnen på gamla aktiva nazister. Det är uppenbart att Sverigedumokraterna inte lyckats så bra med att sudda ut sina nazistiska rötter och utskott. Vi har här t.ex. Andreas Olofsson från min grannkommun Klippan där han tidigare varit aktiv i nazistiska NSF. Det var medlemmar från just NSF i Klippan som 1995 mördade den 18 år gamla asylsökande Gerard Gbeyo från Elfenbenskusten i Klippan och sedan slängde honom en blomsterrabatt. När Gerards bror senare besökte Klippans gymnasieskola skrev NSF: - "...dresserade apan Maxim mer känd som den döde negerns bror ... förpesta tillvaron för gymnasieungdomar med sin stinkande trasmatta till klädsel." Sverigedumokraterna har mycket att tvätta bort och har än så länge misslyckats totalt!

För övrigt har i princip alla politiska partier ett förflutet som man inte har så mycket att vara stolt över. Värre hos en del och mindre illa hos andra. Skillnaden mellan Sverigedumokraternas dunkla arv och de andra partiernas är att SD:s ruttna rötter fortfarande finns och frodas. I ett debattinlägg i Helsingborgs Dagblad i dag med rubriken "Extremism finns längst ut både till vänster och höger" skriver signaturen "Gör rent på båda flankerna" en lång utläggningen om Vänsterpartiets rötter som kommunister. Något annat exempel lyckas han inte få med. Som sagt har i stort sett alla partier en historia som innehåller delar som sett i dagens samhälle inte är mycket att vara stolta över. När demokratin i Sverige infördes gjordes detta av en koalition av liberala krafter och arbetarrörelsen. Det stora motståndet stod dåtiden Moderater för. Man hette då Allmänna Valmansförbundet. 1938 blev man Högern och 1969 blev man Moderaterna. Under 30-talet och början av 40-talet fanns det inom både Bondeförbundet (dagens Centerparti) och Högerpartiet (dagens Moderaterna) mycket starka sympatier för nazismen och ett starkt stöd för Tyskland. Men, de här gamla rötterna är gamla. De som är aktiva i dagens Moderaterna eller dagens Centerpartiet kan inte göras ansvariga för vad deras förfäder sysslade med. Samma är situationen för Vänsterpartiet. De kommunistiska rötter som hyste sympatier för diktaturen i Kreml är inte längre kvar. Det är här vi har skillnaden mot Sverigedumokraternas nazistiska rötter. Dom är fortfarande vid liv och knoppar av. Partiets ledning gick med i partiet när det fortfarande var starkt nazistiskt. I partiet finns fortfarande stora grupper med direkt nazistiska rötter. Den vitbok som partiet utlovat sedan länge dröjer. Man kan väl helt enkelt inte tvätta rent än, vitboken blir inte vit, den blir smutsig!

För övrigt har en studie gjord av Totalförsvarets forskningsinstitut visat att antalet botar på nätet som stödjer Sverigedumokraterna har ökat kraftigt och det är just Sverigedumokraterna som får den här "hjälpen" på nätet. Enligt granskningen så är ungefär 17% av de Twitterkonton som är aktiva om det svenska valt helt enkelt falska mer eller mindre automatiserade konton. Och det är just Sverigedumokraterna som får detta "falska" stöd. Fast Jimmie Åkesson begriper inte det här...

Fast att Sveriges Radios P3 kanal är en skitkanal som han hade lagt ner omedelbart om han varit chef över Sveriges Radio, det hävdar Jimmie Åkesson att han begriper. Det påminner ungefär om Donald Trump eller Viktor Orbán i Ungern. Blir media inte en megafon för min åsikt så ljuger dom bara. Det är synd om Jimmie Åkesson som mår så dåligt av att få kritik. "Skitkanal" tycker han. Fast det säger han inte om alla falska Twitterkonton och liknande som sprider SD-propaganda!

Inga kommentarer: