söndag 11 oktober 2015

Äppelmustens dag

» Synd att han inte gick i sin egen skola

Skoltalibanen
Jag ser att Jan Björklund inte lyckades stava rätt till varken moderatledaren Anna Kinberg Batra eller vikarierande centerledaren Anders W Jonsson när han skulle kommentera DÖ:s död. Men så har han ju också gått i skolan innan han själv fick ansvar för skolan och kunde rätta till alla misstagen i det forna svenska utbildningsväsendet. Eller hur vi nu ska tolka det hela? Det finns ju illasinnade debattörer och utredare som hävdar att det blivit ÄNNU sämre medan Jan "skoltalibanen" Björklund hade ansvar. Men så illa kan det väl inte vara? Han har ju fått en fantastisk skolutbildning och kan inte göra några fel med den bakgrunden. Eller...

» Veckans varning

Glöm kärnkraften
I ett debattinlägg i Svenska Dagbladet varnar en Wiktor Frid för att göra oss beroende av förnyelsebara energikällor. Jo, han skriver så! Då gör vi oss ju beroende av solen menar den gode Wiktor. Tänk om solen inte kan skina mer, t.ex. pga enorma vulkanutbrott eller våldsamma asteroidkollisioner. Det skulle ju kunna skapa ett kraftigt "sotmörker" som stoppar solen från att nå jorden. Wiktor glömmer dock det allra värsta, tänk om någon snubblar på sladden så att solen slocknar? På vilket sätt en "solförmörkelse" skulle slå ut vindkraft och vattenkraft så omedelbart lyckas den gode Wiktor inte riktigt förklara. Det är först när jag ser vad Wiktor Frid sysslar med som jag förstår vad det hela egentligen går ut på. Wiktor jobbar med kärnkraft! Vi måste alltså, enligt Wiktor, behålla kärnkraften i drift så att vi inte får elbrist om en kilometerstor asteroid kolliderar med jorden och skapar enorma tsunamis, solförmörkelser osv. Vi får verkligen hoppas att den där asteroiden inte kolliderar med ett kärnkraftverk eller tsunamina dränker dom! Fast då lär väl alla problem vara lösta. Det finns ingen levande varelse kvar som behöver elström...

Det är helt enkelt så att kärnkraften har spelat ut sin roll. Verkligheten är att den är för dyr, för osäker och för riskabel. Lägg till det att man fortfarande inte löst hur man ska göra med avfallet. Ett avfall som är livsfarligt i 100.000 år. Att gräva ner det är INTE en lösning. Varningskylten som berättar att "här har det grävts ner radioaktivt atomavfall" är ju förintad långt innan avfallet är ofarligt. Jag vill inte tänka vad den eventuella civilisation som finns kvar på jorden om 5.000 år kommer att tänka om oss när dom hittar avfallet vid utgrävningar efter döda civilisationer.

» Bedragare del 245

Jag vet inte i vilken utsträckning jag ska bli förolämpad när dom skriver mitt namn med gemena bokstäver. Dom här "beslissinggedeeld.eu" tror jag gör bäst i att sluta skicka sin skit till mig. Hur som helst skriver dom så här på en blandning av svenska och danska:

Stoppa spam
Hej sven,

Kom du ihåg att spela på LOTTO? Idag har du möjlighet att bli LOTTO-miljonär.
Spela LOTTO i 2 veckor för endast 2,00 kr!

Klik her for at gøre brug af din LOTTO-bonus med det samme:
Din vinst betalas ut direkt på ditt konto!
Lös in din LOTTO-bonus här!»

Jag spelar överhuvudtaget inte på Lotto. Jag skulle inte komma på den tanken. Finns det verkligen människor som går på den här typen av blufferier? Släng skiten!

Inga kommentarer: