måndag 26 oktober 2015

Slipsnissarna slår till

» Slipsens dag - hahaha!

Sven med mamma och pappa
Som läsoman är jag väldigt beroende av att morgontidningarna kommer som dom ska. Med en hemtrevlig duns ska dom trilla in genom brevinkastet när man sover som bäst. Fungerar allt som det ska hamnar dom i den korg som står under brevinkastet. Har man otur trillar någon tidning utanför, vilket innebär att den utses för risken att kattfan ska ta den för någon form av extra katt-toa. Hur som helst var det inte detta som präglade denna morgonen. Tidningarna låg snällt i korgen. Men vilka tidningar låg där? Jo, istället för en Svenska Dagbladet låg där en Sydsvenskan. Om man dessutom även får en Helsingborgs Dagblad innebär detta inget mervärde. Det är i stort sett exakt samma tidning med undantag för lokala sidor och lite annorlunda färg på layouten och andra annonser. Alltså blev det till att läsa Svenskan på nätet istället. Och då hittar jag den här mycket komiska betraktelsen över det faktum att 14 EU-Parlamentariker kräver att EU inför en Slipsens Dag inom EU. Själv tycker jag att det finns allt för många slipsnissar i Maktens korridorer. De flesta undertecknarna är tydligen från Kroatien och detta beror uppenbarligen på att man i Kroatien anser sig ha uppfunnit denna korkade strypsnara till klädesplagg. Som slipshatare, och dessutom EU-skeptiker, så får jag vid dylika stolpskott flera anledningar till ett gott skratt. Enligt Teresa Küchler, som skrivit raderna i Svenska Dagbladet, skall dessutom en svensk EU-parlamentariker finnas med bland de 14 undertecknarna. Men Teresa, i det moderata husorganet Svenska Dagbladet, berättar inte vem denna 14:e svensk är. Och det gör naturligtvis en sådan som er bloggare extra nyfiken. En liten sökning på Internet (ibland är Internet en gudars gåva till mänskligheten) ger mig till min glädje ett spännande svar på min undran. Och samtidigt förklarar det en del medan jag får ännu fler goda skratt. Den svenska EU-Parlamentariker som undertecknat detta krav på EU att instifta en Slipsens Dag är nämligen den moderata EU-Parlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt! Vid sådana tillfällen kan man inte annat än inse att humorn inte når tillräckligt höga höjder förrän Moderata politiker uttalar sig. Fru Bildt verkar inte tycka att det finns tillräckligt med slipsnissar i Maktens korridorer. Bilden visar för övrigt er bloggare, antagligen första och sista gången, iförd en dylik strypsnara. Den lilla gossen var vid det här tillfället drygt 10 år gammal och har fått vara med på mamma Alice och pappa Erics pass inför en allra första badsemester 1963 till Medelhavet. Närmare bestämt till en liten by utanför Koper i dåvarande Jugoslavien, nuvarande Slovenien. Avskaffa slipsen (samt Anna Maria Corazza Bildt och hela EU)!

» Den Sverigedemokratiska svansen

Kent ''Järnröret'' Ekeroth
Jag såg i går på TV:n Sverigedemokraternas gruppledare i Riksdagen, Mattias Karlsson, försöka undvika att erkänna att Sverigedemokraternas retorik riskerar att skapa underlag för, och inspirera till, rasistdåd. Men det gick inte allt för bra. Det gick inte så bra att prata bort Kent Ekeroths regelbundna utbrott. - "För Sverige innebär detta vår undergång", "...dom bokstavligen invaderar det här landet" och "Svenska folket har en lång stubin. Men när den har brunnit klart... då smäller det!" var yttranden från ett tal som Kent Ekeroth i dagarna höll här nere i Skåne med bland annat en stor grupp nazister som jublande åhörare. I dessa dagar när Sverigedumokraterna som ett led i maktstriden inom partiet valt att utesluta en stor grupp som är kritiska till Jimmie Åkesson är det intressant att notera att Kent Ekeroth helt uppenbart har någon form av hållhake på den innersta ledningen i Sverigedemokraterna. Hans skandaler (allt från järnrör till rasistiska yttranden) hade motiverat till uteslutning om han varit någon annan. Nyligen hyllade Kent Ekeroth Ungerns Viktor Orbán med: - "Viktor Orbán är Europas ende statsledare på riktigt och en sann hjälte". Vilket väl säger en del om Kent Ekeroth... Mattias Karlsson gjorde dock i TV klart att han tog inte ansvar för Kent Ekeroths utbrott, bara sina egna och Jimmie Åkessons!

En som inte ens ställer upp i media är Jimmie Åkesson. Ja, om han inte får bestämma frågorna så att han slipper riskera allt för avslöjande och svåra frågor alltså. Som partiledare för ett av landets största politiske partier skulle han alltså intervjuas av SR:s Studio Ett men vägrade till slut att ställa upp eftersom han inte i förväg fick bestämma vilka frågor han skulle få. Tänk om han fått kritiska frågor som han inte kunde svara på?

Inga kommentarer: