lördag 17 oktober 2015

Hösten är här

» Stackars Jimmie, det är fullt

I Dagens Nyheter har jag i dag den stora äran att få läsa en spännande intervju med Sverigedumokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Han har naturligtvis, i sedvanlig ordning, inte mycket annat att säga än att alla problem i samhället beror på flyktingar, och om vi bara inför ett totalstopp för dessa att komma in så kommer alla problem att lösas. Sedan ska jag erkänna att intervjun även innehåller lite "tycka synd om" när det gäller Jimmies sjukskrivning. Jag vill därför poängtera att jag på intet sätt vill förminska det som kallas att "gå in i väggen". Vi har i vårt samhälle mycket lätt för att förminska sjukdomar som vi inte kan se rent fysiskt. - "Det är inte så allvarligt" är ofta en kommentar. Det är bara att ta sig i kragen! Men så lätt är det inte. Det är mycket svåra problem, som tar tid att lösa. Av intervjun framgår ingenting av hur stor del av sjukskrivningen som berodde på spelmissbruk, hur stor del som berodde på för högt alkoholintag och hur mycket som var just överbelastning och för höga krav. Eller kanske hur mycket allt hängde ihop. Jimmie Åkesson ska ha respekt för att han vågat erkänna problemen, och hans tillfrisknande gick förvånansvärt fort. Det kan ta mycket längre tid.

Men, det var inte stackars Jimmie jag skulle tycka till om. Det handlar om Sverigedumokraternas lösning på alla problem. Sätt stopp för invandringen! Sverige ska införa totalstopp för asylinvandring. Människor som behöver skydd ska alla få detta i det närmaste landet där det går. Enligt Jimmie ska vi fortsätta att fylla på flyktinglägren i Turkiet och Libanon. Skulle flyktingarna vara så dumma att dom inte vill leva i ett överfullt flyktingläger utan istället vill börja om på ny kula någon annanstans så gäller principen om första land. Punkt, slut! Ska Sverige, bevare oss väl, tvingas ta emot asylflyktingar så blir det aktuellt endast om dom kommer från våra grannländer. - "Om det blir ett krig i Baltikum så skulle vi ju vara det. Eller i Norge eller i Danmark. Man har ju med automatik ett större ansvar för sitt närområde" är hans kommentar. Jag gissar därför att Jimmie Åkesson, den dag det står 400.000 flyktingar från Baltikum på våra stränder, kommer att ställa sig vid gränserna mot Danmark och Norge för att stoppa dom från att resa vidare till något annat land. Principen om Första asylland gäller ju, punkt slut. Några flyktingar kan vi just nu inte ta emot i varje fall. Det är fullt säger han!

Flyktingmottagande

Sverigedemokraterna är en rasistiskt och främlingsfientligt politisk samling med rötter i nazism och fascism. Vidriga rötter som fortfarande finns kvar i partiet och som fortfarande präglar stora delar av partiets politik. Det är dessutom ett toppstyrt och odemokratiskt politiskt parti som det är en skam att en så stor del av svenska folket säger sig sympatisera med.

» Den kriminella rasismen från höger

Typisk nasse
När rasisterna, de främlingsfientliga, högerextremisterna och Sverigedemokraterna med sin svans yttrar sig så brukar det ofta argumenteras om alla mördare och kriminella som kommer in i vårt land genom invandringen. Men verkligheten är den att det är just deras egna grupper som är det stora hotet mot vår säkerhet. I dagens nyhetsrapportering hittar vi följande exempel.

I Ljungby hade man för avsikt att utnyttja den stängda skolan i Kånna som flyktingboende. I torsdags hölls ett informationsmöte på plats om planerna. I natt har någon/några tänt eld på skolan! Antagligen kriminella IS-flyktingar som inte vill ha någonstans att bo? Möjligen några lokala nynassar som vill visa sig tuffa!

I Tyskland höll den kvinnliga politikern Henriette Reker valmöte. Hon kandiderade till borgmästare i Köln inför valet i morgon. Henriette kandiderade som oberoende, men har tidigare bland annat varit medlem i De Gröna. Men i valet hade hon stöd från bland annat både CDU och de Gröna. Nu är valet inställt sedan en knivbeväpnad man attackerat hennes och flera andra. Sammanlagt fem personer knivhöggs, varav Henriette Reker mycket allvarligt. Dådet var uppenbart rasistiskt betingat. Henriette Reker har tidigare haft ansvar för flyktingmottagande.

Kriminella och våldsamma människor finns inom alla grupper. Men våldet från den främlingsfientliga högern är kraftigt överrepresenterat.

» Var det så det var tänkt?

Attefallshusen, som har fått sitt namn efter den förra Kristdemokratiska Bostadsministern Stefan Attefall, innebär att det är fritt fram att bygga upp till 25 kvadratmeter stora hus på tomten utan bygglov. I motsats till tidigare Friggeboden som var på max 10 kvadratmeter. Men reformen har, till Kristdemokraternas sorg, inte blivit samma succé som de gamla Friggebodarna. Men nu såg jag på SVT:s Rapport att det i varje fall har blivit en liten succé inom ett litet område. I Stockholm har det byggts små bostadsrätter som sålts för upp till över 1 miljon. Som alltså uppenbarligen kan smällas upp utan bygglov och sedan säljas för fantasibelopp. Kanske inte riktigt så det var tänkt - hoppas jag?

» Bedragare del 247

Jag möttes på morgonen av flera mejl från Telia som upplyste mig om att det tydligen hade blivit något fel på deras "kontofaktureringsinformationsposter". Och det är ju vänligt att dom tar sig besväret att upplysa mig om detta. Att Telia är ett multinationellt företag (i motsats till gamla hederliga Televerket) ser vi i det faktum att svenskan i mejlet verkar lite bristfällig. Antagligen är det så att Telia utlokaliserat faktureringen till något låglöneland där personalen genomgått en intensivkurs på 2 veckor i svenska. Hur som helst skriver Telia så här:

Telia Uppdatera ditt kreditkort
klient@Telia.se

Bäste kund,

Det har kommit till vår kännedom att dina kontofaktureringsinformationsposter kommer inaktuell.

Detta kräver att du uppdaterar din betalningsinformation är bristande efterlevnad för att uppdatera dina poster i kontoavslutning.

Klicka på referens länken nedan och skriv in dina inloggningsuppgifter på nästa sida för att bekräfta dina faktureringsposter
...
Logga in

Copyright © 2015 Pay - PaI, Inc. Alla reserver rättigheter.

Telia
Men, jag ska erkänna att jag är lite tveksam till att klicka på någon länk. Dels är det ju så enkelt att om Telia inte kan dra pengar från mitt kreditkort så inte gör det mig något. Jag betalar inte mina fakturor från Telia via mitt kreditkort. Så slipper jag betala vore det ju bara bra! En annan intressant fråga är vad PayPal har med Telia och mitt kreditkort att göra. Men det står ju © PayPal. Fast det är klart, det står inte PayPal, det står PayPaI. Länken leder förresten till en WordPress-blogg. Sharon Kearn verkar dock inte heller aktiv. Så uppriktigt sagt begriper jag inte det hela. Kanske är det så att om jag klickar på länken så blir jag omdirigerad till något helt annat? Jag tänkte förresten kontakta Telia och upplysa dom om bedrägeriförsöket. Men efter att förtvivlat letat på hemsidan efter någon möjlighet att kontakta dom via e-post så gav jag upp. Antagligen vill dom inte ha kännedom om sån't här och inte heller ha kontakt via e-post med sina kunder. Hur som helst gäller mitt vanliga råd - släng skiten i papperskorgen.

Inga kommentarer: