tisdag 27 oktober 2015

SD, Nato och Meta

» Sverigedumokraterna granskas

Sverigedumokraterna
LO har bestämt sig för att granska Sverigedemokraterna. Det handlar då inte om SD:s allmänt främlingsfientliga och rasistiska politik som vi alla känner till utan det handlar om SD:s ekonomiska politik. Och den visar sig då vara inget annat än en sedvanlig borgerlig högerpolitik av klassiskt snitt. Skulle man tycka annorlunda (som i frågan om att tjäna vinster på välfärden) så är man utan protester villiga att sälja ut sina åsikter även här och anpassa sig till en borgerlig politik. Detta visar den s.k. Kreab-affären där SD helt bytte åsikt mot att bjudas på några middagar. Däremot är granskningen helt uppenbart inte populär hos t.ex. den Sverigedemokratiska svansen vilket kommentarerna här och här visar. Inte heller det officiella Sverigedemokraterna är särskilt lyckliga. Det är nog inte så populärt att bli påminda om att man inte alls försvarar välfärden, utan istället vill rasera den i samarbete med de traditionella borgerliga partierna. Inte heller där verkar granskningen vara så populär. Det moderata husorganet Svenska Dagbladet har engagerat stora delar av det ledande ledargarnityret för att såga LO:s granskning. - "Knepigt när LO synar SD" skriver Maria Ludvigsson på ledarsidan och ännu ilsknare är Janerik Larsson som dessutom ger konkurrenten Dagens Industri en känga med: - "LO har mycket att tacka Dagens Industri för", han kan tydligen inte förlåta DI att dom avslöjade att det moderata lobbyingföretaget Kreab satsat resurser på bättre samarbete med Sverigedemokraterna.

» Att samarbeta med en expert

Säg Nej till Nato
För övrigt ser jag att Försvarsminister Peter Hultqvist ska ytterligare utöka samarbetet med NATO i syfte att smygansluta Sverige till den amerikanska militärunionen. Nu ska det samarbetas med NATO när det gäller det s.k. "Informationskriget". Bland annat ska Sverige bli bättre på att: - "..analysera propaganda i sociala medier" heter det. Det är kanske inte helt fel? Det här är ett område som USA via CIA är experter på. Undrar om "vi" då får lära oss hur CIA gör när man sprider propaganda? Samtidigt läser jag att NATO tror att främlingshatet kan gödas utifrån av främmande makt. Vill experterna på NATO alltså påstå att Sverigedemokraterna är köpta av främmande makt? Spännande tanke!

» Meta får kritik

Hissa skånska flaggan
Sedan läser jag att vår f.d. Riksdagsledamot från Åstorp Margareta Pålsson som krönte sin karriär med att bli landshövding i Skåne prickas av Riksrevisionen. Kritiken handlar om när länsöverdirektören Carl Älfvåg i somras fick "sluta i förtid". Meta tyckte att han skulle få ett avgångsvederlag. Så hon beslutade att han skulle få 2,1 miljoner kronor. Efter att ha jobbat i 1 år och 7 månader fick han gå sedan han och Meta inte riktigt kom överens. Alltså köptes han ut för två årslöner, pengar han skulle få oberoende av om han fick ett nytt jobb. Men, det tyckte inte Riksrevisionen var någon bra idé. Vilket däremot Margareta Pålsson fortfarande tycker... Vad jag som skånsk skattebetalare tycker är det nog ingen som bryr sig om?

Inga kommentarer: