lördag 31 oktober 2015

Alla Helgons dag

» Fifflande politiker

Sverigedumokraterna
* Det finns tillfällen när man blir lite fundersam över politikerna och hur det fungerar. Att jag har vissa aversioner mot Sverigedumokraterna är det väl ingen regelbundet återkommande läsare av Sven Tycker som missat. Och jag ska inte sticka under stolen med att jag känner lite skadeglädje över Sverigedemokraternas fifflande med pengar i affären med SD-bolaget Samtid & Framtid AB. Nu har tydligen till och med den interna kritiken inom partiet mot fifflandet börjat komma upp till ytan. Den troliga lösningen på denna interna kritik torde dock bli att partiet utesluter kritikerna. Så brukar man göra i toppstyrda organisationer när demokrati inte är så viktigt. Tyvärr har ju Sverigedumokraterna visat att det är så det står till där.

EU Nej
* Med tanke på mitt förlöjligande i måndags av moderaten Anna Maria Corazza Bildts motion i EU-Parlamentet om att inrätta en Strypsnarans dag - f'låt Slipsens dag, så ska jag i dag ge Anna Maria Corazza Bildt ett erkännande. I veckan uppmärksammade hon EU-Parlamentets presidie på att Marine Le Pen, ledaren för det franska partiet långt ute på högerkanten Nationella Fronten, lämnade Parlamentet i förväg och lät någon annan rösta för henne. Något som är strängeligen förbjudet. Men tydligen är det inte helt ovanligt att fifflande politiker inte gitter jobba för arvodet i EU-Parlamentet. Så brukar man visst göra i partier som inte tycker att demokrati är så viktigt. Och Nationella Fronten har ju inte direkt gjort sig kända som förkämpar för demokrati.

Portugals flagga
* Slutligen kan jag inte annat än fundera över vilken typ av Parlamentarisk demokrati som EU-landet Portugal styrs genom. Det senaste valet i Portugal resulterade i att det Konservativa högerpartiet blev största parti. Men, de tre vänsterpartierna Socialistpartiet, Kommunistpartiet och Vänsterblocket enades och då får dom majoritet. Men Portugals president Aníbal Cavaco Silva tyckte inte som folket. Han tyckte annorlunda och ansåg att: - "det är min plikt att göra allt som är möjligt för att förhindra att fel signaler sänds till finansiella institutioner, investerare och marknader". Så han ville inte ge vänstern uppdrag att bilda regering utan gav istället uppdraget till det Konservativa högerpartiet, som han själv tillhör. Han fortsatte med att det ju inte går att ha en regering som: - "stöds av antieuropeiska krafter som kampanjat emot tillväxt- och stabilitetsfördraget, för att Portugal ska utträda ur euron, samt för att upplösa Nato". I en presidentstyrd stat är det ju så här det går till. Men enligt Wikipedia är Portugal: - "Portugal är sedan 1910 en republik. Presidenten är folkvald, men har huvudsakligen ceremoniella uppgifter. Den lagstiftande församlingen heter Portugals republikanska församling och består av en kammare och där ledaren för det största partiet eller koalitionen utses till premiärminister av presidenten." Ajabaja portugiser! Inte kan ni väl vara så dumma att ni som EU-land röstar på vänstern? Det kan inte tolereras!

» Är Magdalena Andersson sosse?

Magdalena Andersson
Enligt Wikipedia heter Sveriges Finansminister Magdalena Andersson. Enligt vad jag har hört ryktesvägen ska den regering vi har för tillfället vara en koalition mellan Socialdemokratiska Arbetarpartiet och Miljöpartiet De Gröna. Fortfarande enligt tidigare nämnda Wikipedia ska denna Magdalena Andersson representera det Socialdemokratiska partiet. Men, när jag läser uttalanden från denna kvinna blir jag mycket tveksam till om detta verkligen kan vara med sanningen överensstämmande. Kan det verkligen vara riktigt att en Socialdemokratisk Finansminister nästan är mer moderat än vad moderaten Anders Borg var? Det är något som inte stämmer! Borde inte en politiker som säger sig företräda ett visst parti också läsa partiets partiprgram och sedan driva dessa frågor i den riktning som partiprogrammet antyder? I varje fall inte arbeta för något helt annat. Har jag missförstått något?

Inga kommentarer: