onsdag 21 oktober 2015

Sanningar och lögner

» Veckans citat - om Euro-fiaskot

Nej till Euron
- "Sverige är lyckligt lottat som inte gick med i Euron. Sveriges rådande styrka beror på resultatet vid den folkomröstningen. Nu är det Grekland som får lida när 19 länder med olika mål ska försöka samsas om penningpolitik."

Sagt av japanen Naoyuki Yoshino, som är nationalekonom och chef för Asiatiska Utvecklingsbankens Institut, i en intervju för Svenska Dagbladets Insikt. Tänk så sant! Vi som kampanjade och kämpade för ett Nej till Euron i hård kamp mot kapitalet, näringslivet och den etablerade makten gjorde en stor insats. Något som till och med erkänns i dag av en del av gårdagens Euro-förespråkarna.

» Veckans mest korkade uttalande

Israels flagga
Palestinas flagga
Förutsättningarna för att skapa fred mellan Israel och Palestina är inte stora. På båda sidor finns parter och ledare som faktiskt inte vill ha fred och som "hatar" motparten. Men det finns faktiskt förutsättningar att på sikt skapa en fredlig utveckling. På båda sidor finns också människor som är trötta på våld och hat. Under de senaste dagarna har det därför hållits flera demonstrationer med deltagare från alla sidor med krav på att det är dags att prata med varandra och skapa förutsättningar för en framtid tillsammans. Men, det finns på båda sidor ledare som absolut inte vill ha någon fred. En av dessa är Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. I går höll Benjamin Netanyahu ett tal vid Judiska Världskongressens möte i Jerusalem. Då hävdade han att det egentligen inte var Adolf Hitler som ville utrota judarna genom Förintelsen. Det var egentligen den palestinska stormuftin av Jerusalem Haj Amin al-Husseini som sade till honom att utrota judarna. Själv ville Adolf Hitler bara utvisa dom från Tyskland. Att Förintelsen inleddes långt innan Adolf Hitler mötte Haj Amin al-Husseini glömmer Benjamin Netanyahu att berätta. Vad stormuftin var ute efter var hjälp mot britterna för att slänga ut dom från Palestina. Men, som vi förstår så finns det ingen förutsättning för någon fred så länge Israel styrs av en man med ett sådant hat mot palestinier som resulterar i denna typ av lögner.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jo palestinierna ljuger i många gånger och ger fel fakta. palestinierna attackerar och judarna har försökt att skydda sig och poliser har skjutit, för israelerna får inte gå upp på tempelberget och fast det är judarna från början som hade sitt heliga tempel stog just där doom of the rock är. Och muslimerna kastar sten osv om någon annan försöker gå dit upp. Förstöra judiska högtider mfl. Judarna vill bygga upp sit bredvid tempel igen bredvid doom of rock. palestinierna använder falsk information och säger att det aldrig har funnits något annat tempel där än just doom of the rock är.
dessutom så är inte namnet Palestina ett arabisk eller israeliskt namn som flera hävdar utom det är romersk ursprung som israel hade före romarna tog över.
Vars hatet kommer ifrån är bara att läsa i koranen.