lördag 24 oktober 2015

Kampen om vem som ljuger mest

» Dagens citat

- "Jag tycker det är dags för det internationella samfundet att klart och tydligt säga till president Abbas att sluta sprida lögner om Israel."

Benjamin Netanyahu
Sagt av Israels premiärminister Benjamin Netanyahu i samband med ett möte med USA:s utrikesminister John Kerry i Berlin. För några dagar sedan (läs Sven Tycker i onsdags) hävdade samma Benjamin Netanyahu att det inte var Adolf Hitler som bar ansvaret för Förintelsen av judarna i Nazityskland, det var palestinierna! Jo, han hävdade faktiskt det. Adolf Hitler ville egentligen bara utvisa judarna, men Palestinas dåvarande ledare Haj Amin al-Husseini krävde att Tyskland istället skulle utrota judarna. I stort sett alla (inklusive historiker, politiker och tyska ledare och historiker) har protesterat och klart påpekat att Benjamin Netanyahu är ute och cyklar totalt i sitt hat mot palestinierna. Så apropå vem som ljuger så kan kanske det här citatet från Steffen Seiberg, som är talesperson för Tysklands förbundskansler Angela Merkel, vara ett klargörande:

- "Vi vet att ansvaret för detta brott mot mänsklígheten är Tysklands, och helt och hållet vårt eget."

Sagt med anledning av Benjamin Netanyahus lögner om palestinierna. När Benjamin Netanyahu säger något - kontrollera fakta först innan ni tror på lögnhalsen.

» Bedragare del 250

Som sagt för någon dag sedan så kan man av vilka Spam-mejl man får utläsa vad spammarna egentligen tror att man är för typ av människa. Gott om pengar - erbjudande om förmånliga bankkort. Ont om pengar - erbjudande om förmånliga lån utan krav på säkerhet. Om man överöses av kontakterbjudande från villiga flickor? Hur som helst skriver Sofia Bahizire så här på sin spännande svenska:

Hej hur mår du idag

Kärleken är skum
sofiabahizire3@yanonline.net
Till: sofiabahizire3@yanonline.net;

Hej min kära vän.
Jag har nöjet att träffa dig, jag vet att detta mail kommer till dig som en överraskning eftersom vi inte har möta eller haft en tidigare korrespondens.
Mitt namn är fru Sofia Bahizire, jag är en enda ung flicka, ärlig, omtänksam och artig. Jag letar efter en mogen man med bra sinne för humor. Jag såg din profil på hemsidan medan du surfar och beslutade att kontakta dig. Jag kommer att gilla att vi ska vara vänner. Vänligen kontakta mig med ovanstående adress, jag kommer detaljer mer om mig själv med bilder till dig i min nästa svar. Hoppas vi hörs snart. tack.
Med vänlig hälsning.
Sofia

Jag vill att du ska skriva mig tillbaka hit så att du kan få tillgång till min facebook även mina bilder via denna e-post sofiabahizire01@hotmail.com

Vi kan se att hon använder olika e-postadresser, något som alltid gör mig misstänksam. Vi kan också se att hennes egen e-postadress står som mottagare till mejlet. Något som brukar tyda på att det skickats ut i ett större antal exemplar. Och så har vi det där med Google-översättning! Kanske ska man också fundera lite över det faktum att hon kallar sig "fru" och inte "fröken"! Varför? Släng skiten!

Inga kommentarer: