fredag 23 oktober 2015

Veckoslut

» Högerterrorismen slår till

Älska din medmänniska istället
Det står nu helt klart att Anton Lundin Pettersson begick ett av de värsta terroristattentaten (fast SÄPO tycker annorlunda) i Sveriges historia när han attackerade en skola och mördade flera personer och skadade ytterligare. Det står också klart att terrorattentatet var föranlett av rasistiska och högerextrema åsikter. Han hade ingen egen koppling till Kronans skola i Trollhättan utan hade uppenbarligen valt ut skolan eftersom där gick många invandrare. Det står också klart att han valde ut barn med mörk hudfärg och skonade vita barn. Och av ett efterlämnat avskedsbrev motiverar han sin terrorattack med: - "måste göra nåt åt invandringspolitiken" och visar samtidigt att hela terrordådet var planerat. Den elevassistent som mördades hyllas i dag som en hjälte sedan det står klart att han, Lavin Eskandar, offrade sitt liv för att skydda barn som attackerades. Att gå in och läsa kommentarer till händelsen och mediabevakningen av händelsen på olika extrema hatsajter gör att jag undrar över mänskligheten. Att läsa hur människor hyllar terroristen som en hjälte, beklagar att inte fler dog eller helt enkelt bara försöker förminska händelsen är vidrigt.

Den Sverigedemokratiska svansen är det största hotet mot den svenska demokratin. Sverigedemokraterna har officiellt beklagat händelsen i Trollhättan, men samtidigt fortsätter man att mer eller mindre uppmana till andra terrorattacker. Uppenbarligen anser man inom Sverigedemokraterna inte att tillräckligt många flyktingboenden har brunnit än. På sin hemsida publicerar SD i Lund kartor och adresser till eventuella planerade flyktingboenden. Men det är naturligtvis inte för att dom ska brännas ner...

» En kompromiss

Stefan Löfven begrundar
De båda Rödgröna regeringspartierna och de fyra borgerliga partier som tidigare utgjorde Högeralliansen har kommit överens om ett antal åtgärder för att försöka få kontroll över den stora mängd flyktingar som just nu kommer till Sverige. Sverigedumokraterna var inte inbjudna, och det var nog ett vettigt beslut. Dom har bara en lösning på alla problem. Stäng gränsen och släng ut alla invandrare! Sedan kvittar det vilket problemet är. Vänsterpartiet deltog i samtalen, men tyckte tydligen att slutresultatet blev lite för mycket. Bland de positiva delarna ingår att Sverige ska kräva att alla EU-länder ställer upp. Vi ska också få en lagstiftning som gör att ALLA kommuner måste ställa upp. Detta mottogs naturligtvis inte positivt i moderatghetton som Vellinge. Det var inget annat att vänta, dom har alltid velat smita undan. Men, det finns också delar som inte är lämpliga som tillfälliga uppehållstillstånd för att ta ett exempel. Hur som helst, i en kompromiss får man ge och ta.

» En skamfläck i den socialdemokratiska historien

Håkan Juholt och min mamma
Det socialdemokratiska partiets behandling av Håkan Juholt är en skamfläck i partiets historia. Uppenbart var att stora grupper inom partiets högerflygel var villiga att riskera att offra hela partiet för att göra sig av med Håkan Juholt, som upplevdes som allt för vänster av högerflygeln. Baktalandet, förräderiet och konspirationerna för att bli av med honom är en skam som kommer lämna ett unket minne under lång tid framåt. Håkan Juholt har nu valt att lämna riksdagen vid riksdagsårets slut. Och i en noga utvald medietaktik väljer han att meddela detta genom en intervju i Dagens ETC för att därefter stänga av telefonen. Med stöd istället för förräderi hade Socialdemokratisk politik kunnat bli något under Håkan Juholt. Men det ville inte partihögern! Bilden visar Håkan Juholt på besök i mitt Åstorp samtalande med min mamma.

Inga kommentarer: