torsdag 22 oktober 2015

Terrorismen översvämmar Sverige

Säg Nej till SD-svansen
» Sverige översvämmas av terrorister - den Sverigedemokratiska svansen

En dag som i dag känns det egentligen fel att diskutera terrorism. Efter händelserna i Trollhättan känns det mesta ganska futtigt. Senaste budet är att tre dött på Kronans skola i Trollhättan sedan en maskerad ung man beväpnad med knivar attackerat vilt. En av de tre döda är gärningsmannen själv. Om det faktum att mördaren visat klara högerextremistiska åsikter och skolan domineras av invandrare har någon betydelse för händelsen vet vi ännu inte. Det är lika hemskt oberoende av vilket. Men skrämmande är att gå in och läsa på diverse av dessa vidriga rasistiska sajter där dådet hyllas och den skyldiga görs till hjälte. Hur är människor funtade? Sedan kan ju en del vara lite fel ute som Expressens Csaba Bene Perlenberg som lägger skulden på skolan.

Men det är uppenbart att vi just nu är inne i en period av högerextrema och rasistiska terroristdåd i Sverige. Där brandattacker mot mängder av flyktingboenden är det mest uppenbara. Attacker som hyllas och försvaras bland högerextremister och där det direkt uppmanas till att fortsätta med attackerna. Tyvärr hjälper det inte att vi alla, och politiker, är upprörda. Det hat som frodas inom en liten grupp högerextremister och rasister (Den Sverigedemokratiska svansen) har bara en förklaring - sjukdom. Inte en sjukdom som det går att sätta en diagnos på. Utan helt enkelt bara sjuka hjärnor utan möjlig tankeverksamhet.

» Usch så hemskt

Sanningen om banker
Jag ser att de fyra svenska storbankerna inte levererade som de som sitter på slantarna önskade. Det är så illa att Svenska Dagbladet satt som rubrik: - "Miljarder har gått upp i rök för storbankerna" på artikeln om de fyra storbankernas kvartalsrapport. Vad är det då som är så hemskt? Jo, vinsten var bara 24 miljarder kronor för de senaste 3 månaderna. Och det var mindre än samma kvartal förra året och mindre än vad spekulanterna hade hoppats på. Hur illa är då 24 miljarder i vinst på 3 månader? Omräknat till helår blir det 96 miljarder kronor (96.000.000.000). Vilket ju verkligen är illavarslande. Det är bara 9.800 kronor på varje svensk! De fyra svenska storbankerna gör alltså på ett år en sammanlagd vinst på nästan 10.000 kronor för varenda svensk! Är det mer än jag som inte oroas över att den vinsten är för låg utan snarare för hög? Giriga banknissar är dom allihop.

» Inte så illa trots allt

Europeiska unionen
Det känns lite udda att sätta en sådan rubrik. Syftet med Sven Tycker är ju att gnälla på allt möjligt. Så sätter jag en sådan rubrik? Jag tänkte hur som helst fundera över nationalekonomi. För de läsare som inte förstått det redan så har jag faktiskt läst Nationalekonomi vid Lunds universitet en gång i tiden. De svenska militära myndigheterna tyckte dock annorlunda än mig och tyckte att jag gjorde mer nytta som värnpliktig soldat vid S2 i Karlsborg än som utbildad Nationalekonom. Alltså fick jag avbryta mina studier trots protester. Kanske är det en förklaring till att den militära banan inte blev någon större succé.

Men, det var ekonomi jag skulle skriva om. Förra året hade Sverige ett budgetunderskott på 1,7% medan statsskulden var 44,9% av BNP. Något som kanske inte låter så bra, men det är faktiskt inte så dumt. I medlemsreglerna för EU gäller att budgetunderskottet får vara högst 3% och statsskulden högst 60% av BNP. Sverige klarar alltså båda kraven. Och vi är att av några få av de 28 medlemsländerna som klarar av båda kraven. Hälften av staterna (14 av 28) har för högt budgetunderskott. Värst är Cypern på 8,9%, Spanien på 5,9% och Bulgarien på 5,8%. När det gäller statsskulden är det ännu fler (16 av 28) som inte uppfyller kravet. Grekland på 178,6%, Italien på 132,3% och Portugal på 130,2% ligger sämst till. Sverige är alltså ett av få länder som klarar båda kraven. Vi är riktigt duktiga!

» Bedragare del 249

Jag såg någonstans att man kunde lite se på den typ av Spam man fick hur spammarna klassificerade dig. Fick man en massa tips om lämpliga investeringar och erbjudande om förmånliga kreditkort så räknade dom med att man hade gott om slantar. Däremot om mejllådan översköljdes av erbjudanden om det ena lånet mer förmånligt än det andra - och inte krävdes det några säkerheter heller - då kunde man räkna med att det var just så dom klassade dig. I behov av den typen av lån! Vad tror dom om dig när man får det här mejlet:

hello

Kyss mig
tycker Schmidtc7d@speedy.com.ar

How have you been? What is your name? Where are you from?
I am Nara. I live in Seoul. When the last time you were on the site? I want to write you today in chat, but you have already left it. I really like your profile. I think that we have many common interests. I am good at Ping-pong, cooking fish and yoga.
I will be very glad of your answer.
You can find my Skype ID in profile.

Warmly Nara.

Jag tvivlar på att jag vill veta vad dom tror om just mig! Jag får lite undringar varför Nara som bor i Sydkorea skulle ha en e-postadress registrerad i Argentina. En annan sak som gör mig fundersam är att jag faktiskt inte har något Skype-konto. Så tyvärr Nara, min högst kvalificerade gissning är att du är en bluff bland alla andra bluffar. Mejlet går i papperskorgen som de tidigare 248...

Inga kommentarer: