fredag 9 oktober 2015

Slutet på arbetsveckan

» Man döms efter sina kompisar - eller vet dom vad dom gör

I dag är det alltså dags för Kristdemokraterna att för en gångs skull hamna i medias rampljus. Det är inte lätt att vara minst och färglösast och driva frågor som alla andra är totalt ointresserade av. Det finns helt enkelt skäl till varför Kristdemokraterna är minst - och bara blir mindre. Men, nu har man alltså hittat en metod att bli omskrivna i media. All publicitet är god publicitet verkar vara mottot. Jag ser att Ebba Busch Thor lovat att följa rikstingets beslut om Decemberöverenskommelsen. Något annat hade naturligtvis varit otänkbart i ett kristDemokratiskt parti. Men om man betonar att man ska följa beslutet så får det ju ännu mer publicitet! Allra lyckligast över ett nej till DÖ från Kd av de politiska partierna i svenska riksdagen blir nog Sverigedemokraterna som lovar: - "Om KD fäller uppgörelsen så lovar vi att deklarera misstroende mot finansministern nästa vecka." Kanske inte en helt fel tanke trots allt. Vi kan ju hoppas att ett nyval som detta kan resultera i, innebär att väljarna inser att Kristdemokraterna behövs inte. Chansen för att ett nyval resulterar i att Kristdemokraterna åker ur Riksdagen är inte helt obefintlig. Frågan är om allmänna Högeralliansväljare är villiga att återigen stödrösta på Kd för att rädda dom kvar. Eller man inser att Riksdagen mår bättre utan dom?

» En för sen pudel

Att göra en pudel kan vara nyttigt. Tyvärr brukar pudlar komma på tok för sent. Men jag ser att flera företrädare för den Högerfemklöver som styrde Skåne de senaste 8 åren insett att man var helt ute och reste när man omorganiserade den skånska sjukvården. - "Vi borde ha lyssnat bättre på personalen innan vi gjorde stora förändringar inom sjukvården" säger nu moderaten respektive folkpartisten Carl Johan Sonesson och Gilbert Tribo. Kolossorganisationen som skapades har främst skapat bekymmer. Synd att insikten kom för sent. För övrigt har Skåne ungefär samma problem som hela riket. Vi skulle kanske behövt en Decemberöverenskommelse här också? Just nu har den styrande Rödgröna minoritetens budget fällts av en majoritet bestående av Högeralliansen + Sverigedemokraterna, som sade nej till den 30-öres skattehöjning som de Rödgröna anser behövs för att få ordning på den skånska sjukvården. Pengarna var öronmärkta för att beta av långa sjukvårdsköer och förbättra kapaciteten på de mindre sjukhusen. Så kan det gå när man fjäskar för Sverigedemokrater.

» En inblick bakom kulisserna

I Dagens Industri läser jag en artikel om skandalen med avlyssning av Industrivärdens styrelserum. Efter några månaders misstankar i början av året avslöjades det i mars i år att styrelserummet på Industrivärden hade varit avlyssnad med hjälp av en s.k. GSM-bugg. Man hade helt enkelt hittat avlyssningsutrustning placerat under ett element bestående av en GSM-bugg som kunde ringas upp och avlyssnas vid behov. Det verkar stå klart att det hela handlat om maktkampen inom företaget. När dom fina gubbarna med pengar slåss om makten och pengarna är uppenbarligen alla medel tillåtna. Ska vi gissa att många styrelserum runt om i landet efter avslöjandet gicks igenom av experter på jakt efter mer avlyssningsutrustning. En intressant fråga är om man avslöjat vad som hittats eller om man hållit tyst?

» En falsk bild?

Vi har väl alla av media fått intrycket att Ungerns premiärminister Viktor Orban inte vill ha några invandrare i landet. Ungerns motstånd mot strömmen av flyktingar från främst Syrien har väl ingen missat. Men det är tydligen en falskt bild. I en artikel i Fria Tidningen läser jag om vad som kallas Residency bond program. Något som pågått sedan 2013. I korthet går det ut på att den som köper en femårig ungersk statsobligation för 300.000 Euro får "livstids uppehållstillstånd" i Ungern. Man behöver inte ens bo där, bara man har en adress (t.ex. en postbox) så får man detta uppehållstillstånd. Och det fina i kråksången är att det automatiskt ger rätt till att vistas inom övriga EU. Ett system som är ganska populärt bland rejält förmögna kineser, saudiarabier, ryssar osv som kommer in i Europa. Liknande program finns också i t.ex. baltiska stater, som rika ryssar ser som en väg in i Europa. Bara dom har slantar att betala med alltså! Flyktingar som flyr för sina liv är inte välkomna däremot. Vad gör man inte för slantar?

» Vi är bäst

Egentligen är jag inte speciellt sportintresserad. Men det finns tillfällen när även Intresseklass 0,4 spetsar öronen och med glädje mottager uppgifter om idrottsresultat. På SVT:s regionala TV-nyheter i går på kvällen hörde jag precis när jag kommit hem från jobbet att Skåne ensamma är bättre än hela övriga Sverige i fotboll. Det visar sig nämligen att i samband med det svenska fotbollslandslagets uppladdning i dagarna så spelades en informell match mellan Skåne - Resten av Sverige. Gissa vilka som vann? Skåne rules!

Inga kommentarer: