söndag 18 oktober 2015

Den svenska politiska högergiren

» De gammelnya moderutterna

De gammelnya moderaterna
Moderaterna har haft partistämma i Karlstad. Och mycket förenklat kan man väl beskriva att den som sin främsta uppgift haft att slänga Fredrik Reinfeldt på soptippen. Precis som först Annie Lööf med Centerpartiet och nyligen Ebba Busch Thor med Kristdemokraterna så innebär bytet till Anna Kinberg Batra för Moderaterna en rejäl kursändring högerut. Ett problem för Moderaterna är att Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batra är så extremt mycket tråkigare än Fredrik Reinfeldt. Fredrik Reinfeldts försök att ge sken av att Moderaterna var ett "Arbetarparti" med tentakler mot "Mittenpolitik" är nu slutgiltigt kastade på sophögen. Det skulle vara spännande att få veta vad Fredrik Reinfeldt (och Anders Borg) innerst inne tänker om den nya utvecklingen. Troligtvis ungefär det samma som Göran Hägglund tänker om det nya Kristdemokraterna. Från att tidigare haft en utveckling där alla partier (och då på båda sidor) dragits mot mitten har vi nu en utveckling där i varje fall tre av de fyra Borgerliga partierna tagit flera steg åt höger. Faktum är att det egentligen bara är Folkpartiet som finns kvar i en liberal mittfåra. Det är bara att citera Moderatmegafonen Svenska Dagbladet, som verkar glädjas åt utvecklingen. Ledarskribenten Tove Lifvendahl skriver i dagens huvudledare: - "Åkallan byts mot löfte i Moderaterna". Det går inte att ta miste på glädjen över högergiren. Göran Eriksson skriver: - "Kinberg Batra gjorde markeringar mot Reinfeldt" i sin analys av partistämman. Som de viktigaste besluten från stämman gläds Svenska Dagbladet åt partiets anpassning till Sverigedemokraterna genom en skärpt migrationspolitik och tiggeriförbud. Dessutom åt inskränkningar i anställningstryggheten, krav på avskaffande av alliansfriheten och mer förskola. Egentligen är det bra med större skillnader mellan partierna istället för att dom ska samlas som en enda ogreppbar sörja i mitten. Men, det underlättar ju inte att skapa blocköverskridande överenskommelser.

» SD-svansen slår till

Den Sverigedemokratiska svansen
I går kunde jag berätta att en nedlagd skola i Ljungby som renoverades för att kunna användas som flyktingboende brändes ner innan den hann öppnas. Misstänkt mordbrand! Det visar sig inte vara den första. Tidigare i veckan brändes en barack i Arlöv ner sedan den förberetts för att användas som flyktingboende. Misstänkt mordbrand! I går brändes en gammal skola i Kungsbacka ner, den skulle användas som flyktingboende. Misstänkt mordbrand! Uppenbart är att den Sverigedemokratiska svansen fått en ny sysselsättning. Det är ju tur att den fina svenska kulturen skyddas från kriminella utlänningar!

» Bedragare del 248

Antingen har jag själv gjort något som jag inte ens vet om att jag gjort eller också har min autistiske son Kimmy hittat på något med sin iPad som jag inte har haft full koll på. Eller också är det så att det handlar om ett nytt försök att lura mig på kontouppgifter. För det här mejlet trillade in i min mejllåda i går. Apple skriver så här:

Purchase Confirmation

Apple transaction@itunes.com

Apple
Order ID: 136094263752
Receipt Date: 17/10/2015
Order Total: 66.98 GBP
Email: email@email.com
Billed To: Card

Item Category Type Unit Price

Candy Crush Saga
Write a Review Report a Problem Game Software 31.99 GBP

Fruits Ninja
Write a Review Report a Problem Game Software 34.99 GBP

Order Total: 66.98 GBP

If you initiated this download, you can disregard this email.
It was only sent to alert you in case you did not initiate the download yourself.

If you did not initiate this download, we recommend that you click on the link below to cancel this transaction and change yo ur password.
http://support.apple.com/gb/ID88XZ416T/Cancel=?
Tips for protecting the security of your account for further assistance. How to resume Payment Cancellation Form iTunes Store downloads
Please retain for your records
Please See Below For Terms And Conditions Pertaining To This Order.

iTunes S. r.l.
You can find the iTunes Store Terms of Sale and Sales Policies by launching your iTunes application and clicking on Terms of Sale or Sales Policies

Answers to frequently asked questions regarding the iTunes Store can be found

Apple ID Summary Purchase History

Apple respects your privacy
Information regarding your personal information can be viewed at https://www.apple.com/uk/privacy/

Jag har efter modigt funderande sedan i går kommit fram till att även om min Alzheimer och Demens är långt framskriden så har jag inte gjort detta. Jag vill inte heller beskylla min älskade son för saker som jag tvivlar på att han gjort. Återstår då att det hela rör sig om ännu ett försök att bluffa mig. Kanske ska jag berätta att alla länkar leder till www.atelier-bandomir.de, vilket övertygar mig ännu mer. Det finns liksom ingen mening med att Apple ska dirigera sin support via en sådan adress. Alltså, släng skiten i papperskorgen om du får den.

Inga kommentarer: