torsdag 15 oktober 2015

SD, KPA och blufferier

» Sverigedumokraterna

Sverigedemokraterna
Finns det verkligen någon som kan ta Sverigedemokraterna på allvar? Hur f-n kan var femte svensk sympatisera med denna grupp pajasar? Nu senast hör och läser jag att partiet ska finansiera en reklamkampanj i Mellanöstern där man ska berätta att Sverige inte är något paradis. Här är både kallt och det snöar ibland! Läst hos Resumé, Dagens Media och hos Veckans Affärer för att ta några exempel. Det är sån't här dom använder våra skattepengar till. Men, att betala skatt, det vill man inte. Skattefiffel präglar partiet. Nu senast läser jag att partiets riksdagsledamöter (lön 62.400 kronor/månad) har fått i uppdrag att istället för att sköta riksdagsarbetet ge sig ut och dela ut flygblad. Jag hoppas verkligen att jag träffar på min lokala SD-riksdagsman Tony Wiklander delandes ut flygblad här i Åstorp. Det ska bli ett nöje att säga vad jag tycker. Det är en man som jag faktiskt arbetat tillsammans med i samma lokala Socialdemokratiska förening en gång i tiden. Medan jag fortfarande satt i nämnder och även i kommunfullmäktige för Socialdemokraterna hann han avverka valperioder för Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och sedan flera olika lokala missnöjespartier allt längre ut till höger innan han nu alltså hamnat i den verkliga gödselkurran och sitter i riksdagen för Sverigedemokraterna.

» Vi lever i olika världar

Pensionär
Dom där som bestämmer (jag talar då både om våra politiker och dom som verkligen bestämmer, dvs de som sitter på slantarna) pratar allt mer om att vi måste jobba längre. Eftersom det blir allt fler pensionärer som ska försörjas under allt fler år så går argumentationen ut på att vi därför måste jobba tills vi blir äldre. Men det finns dom som verkar tycka annorlunda. Vi har också lite olika ekonomiska förutsättningar. Jag fick i dag ett besked från KPA om min tjänstepension från mina olika kommunala anställningar. Dryga två års jobbande ger tydligen en tjänstepension på 100 kronor i månaden. Dom slantarna ska jag leva loppan för ordentligt när jag går i pension om några år. Men, det finns dom som har lite annorlunda förutsättningar. Och det är en liten artikel hos Dagens Media om en Ruben Jacobsson som nu fått sparken från sitt jobb som VD vid LRF Media efter fyra års jobb som gett mig inspiration till dessa rader. Som avgångsvederlag fick han 2 årslöner och det blev 4,4 miljoner kronor. Hans "tjänstepension" från dom fyra åren blir en aningen mer än dubbelt så hög som min efter dryga 2 kommunala år. Vi lever som sagt i olika världar. Mest komiskt är de sista frågorna i intervjun:

Vad ska du göra nu?
– Jag ska göra roliga saker och ägna mer tid år mina barnbarn.

Ska du lämna mediebranschen helt?
– Ja, jag har jobbat färdigt. Jag har fyllt 60 år.

Där var det inte tal om att vi måste jobba längre..... Som sagt, vi lever i olika världar.

» Bedragare del 246

Ibland får man erbjudanden som man verkligen inte kan motstå. Det här erbjudandet från några som kallar sig "super-treasures.biz" är verkligen ett sådant erbjudande. Skulle DU motstå ett erbjudande om att köpa en helt ny laptop för bara 49 kronor? Så här skriver dom:

Få en läcker och ultra smal bärbar dator endast 49:-

Inte ultrasmal dator
Hejsan Sven,

Saknar du en ny bärbar dator eller känner du en som gör det?

Nu kan du få en sprillans ny, ultra smal och läcker bärbar mycket billigt.

Du kan få denna bärbara för inget mindre än 49:-!

Billigare blir det bara inte.

Den är ultra smal och har allt det man i 2015 ska använda i en bärbar.

- Klicka här för att få din bärbara -

Fast, som jag sagt några gånger tidigare. Om ett erbjudande låter för bra för att vara sant - då är det garanterat också FÖR bra! Om man nu överhuvudtaget får någonting vid en affär så tror jag att det handlar om att det tillkommer 500 kronor för emballage, 500 kronor för porto, 500 kronor för fakturering samt 1000 kronor i ren administrationsavgift. Och det du får finns det nog också en hake med. "Läcker" och "Ultra smal" låter både spännande och det får varningsklockor att ringa. Ett besök på hemsidans startsida talar om "Insane deals"! Men, man kan inte klicka vidare... Släng skiten i papperskorgen!

Inga kommentarer: