söndag 4 oktober 2015

Mördande

» Om amerikanskt dödande här och där

National Rifle Association
Var det någon som såg president Barack Obamas kommentar till massmorden / terrordådet på Umpqua Community College för några dagar sedan? Obama tillhör de vettiga personer som inser att vapenlagarna i USA måste förändras. Men i USA finns en mycket stark och inflytelserik vapenlobby, med gott om slantar, som ju fullt allvar menar att det vore bättre om fler människor var beväpnade så att dom kunde besvara skjutande och på så sätt få stopp på det fortare. Att det är just det faktum att så många redan har tillgång till vapen som gör att det händer så ofta begriper dom inte. I år har det inträffat 294 masskjutningar, på 274 dagar. Masskjutningar är när minst 4 personer träffats, dom behöver alltså inte ha dött. Det är så vanligt att det knappt nämns i en notis i lokaltidningen. Pappan till den 26-åring som begick massmorden tillhör de som vill ändra vapenlagarna. - "Det hade aldrig hänt om Chris inte hade kunnat få tag på 13 vapen". Men, som Obama säger, den amerikanska Kongressen tillåter inte ens att man utreder frågan! Det är obegripligt.

Men, det är inte bara i USA som amerikaner mördar. Precis som t.ex. Ryssland, Turkiet och Saudiarabien så tar man sig friheten att släppa mördande bomber över folk i andra länder. Senast uppmärksammat när amerikanska bomber i dagarna föll över ett sjukhus som Läkare utan gränser drev i Afghanistan. Det är skamligt hur de militära stormakterna anser sig ha rätt att fritt mörda i andra länder. USA är värst på vår planet inom det här området. Men man är inte ensamma. Det är obegripligt!

» I helvete heller

På Aftonbladets Sportbladets framsida skriver i dag sportjournalisten Robert Laul: - "I dag är vi alla gnagare"! I helvete heller! Möjligen håller de flesta på Norrköping eller Göteborg. Men AIK? I helvete heller! Ni kan sitta där uppe i Fjollträsk och hålla på era ligister, men vi i resten av Sverige tycker annorlunda. Och vi är många gånger flera. Men det kanske inte Robert Laul vet om, att de flesta svenskarna bor inte i Stockholm. Jag trodde faktiskt att Aftonbladet med sin Sportbladet var en rikstidning och inte en Stockholmsblaska.

Inga kommentarer: