lördag 10 oktober 2015

Dagen efter

» Gör ALDRIG överenskommelser med Borgerliga partier

Ebba predikar - inte
Att de Borgerliga högerpartierna så här ensidigt genom ett uttalande i media, efter bara 9 månader, bryter en överenskommelse (Decemberöverenskommelsen) som skulle gälla i 8 år kommer att få stora efterverkningar i svensk politik. Inte bara just nu. Vem kommer i fortsättningen våga teckna en politisk överenskommelse med dessa Borgerliga högerpartier i någon annan fråga? Det är många politiska frågor som faktiskt mår bäst av att våra politiska partier gör överenskommelser över den s.k. blockgränsen. Det kan röra sig om pensioner, försvar, miljö osv. Frågor som ska lösas på lång sikt, med lösningar som ska fungera över många val. Men, om man inte kan lita på att de Borgerliga högerpartierna håller fast vid överenskommelsen så finns det ju ingen anledning att göra någon överenskommelse. Allt detta bara för att ett litet pytteparti som Kristdemokraterna tycker att deras framtid är hotad sedan man valt en anonym och intetsägande partiledare som inte har förmåga att driva partiets frågor på ett sätt som skapar publicitet och opinion. Det här var olyckligt! Inte bara för risken för t.ex. ett nyval som kanske inte ens löser problemen utan för mycket mer långtgående efterverkningar.

Det kan noteras att hela Kristdemokraterna inte var eniga. Förra partiordföranden Göran Hägglund är t.ex. mycket kritisk till beslutet. Ett beslut som hans efterträdare Ebba Busch Thor inte argumenterade speciellt starkt emot. Om detta berodde på om hon i själva verket själv också ville bryta överenskommelsen eller om det helt enkelt handlar om ren inkompetens vet jag inte. Båda förklaringarna är ju lika troliga!

Att se t.ex. ungdomsförbundets Sara Skyttedal skåla i champagne över att Sverigedemokraterna får ökat inflytande över svensk politik säger en hel del.

Lärdom? Skriv aldrig avtal med Borgerliga högerpolitiker!

» En skrämmande människosyn

Danmarks flagga
Ibland blir man mörkrädd! Läs den här texten, som har skrivits av en dansk politiker som heter Marie Krarup, och som sitter i det danska Folketinget för Dansk Folkeparti. Dansk Folkeparti är Sverigedemokraternas kompisar i Danmark. Uppenbart är att hon helt har missförstått det där med "din nästa" i Bibeln. I denna SD-kompis värld är alltså inte t.ex. syriska flyktingar hennes medmänniskor. Det är alltså den här människosynen som i Danmark släppts in i regeringen av Kristdemokraternas kompisar i Danmark. Se Danmark och sedan DÖ skulle man kunna uttrycka det som.

» Bedragare del 244

Jag har fått mejl från John Martins på Barclays Bank i Nottinghamshire. Ja, i varje fall påstår han att han heter John Martins och jobbar på Barclays Bank. Han vill tydligen ha hjälp av mig med att fiffla lite med slantar. Så här skriver han på den komiska Google-svenska som maskinöversatta texter blir:

Barclays Bank PLC
28 High Street
Nottinghamshire
Storbritannien
NG1 2bd

Kära vän,

Mitt namn är John k. Martins och jag chefstjänsteman Barclays bank nottingham, Storbritannien.

Jag upptäckte en summa på £16,5 miljoner (sexton miljoner fem hundra tusen pund Sterling) i ett konto att tillhör en av våra utländska kunder sent företag Mogul Mr Moises Saba Masri miljardär, en jude från Mexiko som var ett offer för en helikopter krasch början av 2010, döda honom och familjemedlemmar. Saba var 46 år. Också var i helikoptern vid tiden för kraschen hans hustru, deras son Avraham (Albert) och hans sonhustru. Piloten var också död.

Jag söker ditt medgivande att presentera dig som de närmast anhöriga / Will Beneficiary att avliden så att intäkterna från detta konto värderas på £16,5 miljoner pund kan betalas till dig. Allt jag behöver nu är din ärliga samarbete, sekretess och förtroende för att vi ser denna transaktion igenom. Jag garanterar dig att det kommer att genomföras under en legitim ordning som skyddar dig från någon bryter mot lagen.

Jag träffade Mr saba moises i venezuela 2008 och han skapade kontot i min bank och informerade mig om att han ville investera i fastigheter i Storbritannien.

Jag behöver att överföra pengarna från min bank till din bank så att vi skall båda delar dessa pengar och jag behöver överföringen göras snarast.

Snälla, ge mig följande, som vi har 7 dagar för att köra det genom. Detta är mycket brådskande PLEASE. - svara via denna e-postadress;

1. fullständigt namn:
2. ditt direkta mobilnummer:
3. din kontaktadress:

John k.Martins

I sedvanlig ordning gäller att om ett erbjudande låter allt för bra, så är det också just detta - allt för bra. I sedvanlig ordning så gäller principen att slänga skiten i papperskorgen. Den här varianten av "Nigeria-brev" får väl kallas VEN-04.

Inga kommentarer: