onsdag 7 december 2011

En hel del om privatiseringens vansinne

I september blev Laura Hartman väl omskriven sedan hon för Studieförbundet Näringsliv och Samhälle presenterat en rapport som visade att privatiseringen av offentlig verksamhet inte alls innebar att det blev bättre. Och eftersom SNS ju är Näringslivets eget propagandaorgan blev ju uppståndelsen rejäl. Det hela slutade med att Laura Hartman fick se sig om efter ett annat jobb. Jobbar man för SNS så kan man ju inte komma fram till sanningar som inte passar det svenska Näringslivets intressen. Det är ju dom som står för kulorna. Men Laura Hartman har inte behövt gå arbetslös så länge. Hon har nu fått jobb som avdelningschef för Försäkringskasseavdelningen Analys och prognos. Vill ni läsa mer om uppståndelsen Laura Hartman skapade så står det mer 7, 9, 22, 24 och 26 september med uppföljning 13 oktober och 7 november.

Region Skåne
Här i Skåne ska ju det blågröna styret genomföra en rejäl slakt av den skånska sjukvården. Skånes Universitetssjukhus (som är den sammanslagna kolossen med sjukhusen i Lund och Malmö) ska på ett år spara en halv miljard kronor. Bland annat ska 500 anställda bort till 1 september nästa år. I år har drygt 50-talet sängplatser på SUS försvunnit. Men Miljöpartiet får väl i varje fall glädjas över att sitta med kring maktens grytor när slakten sker. - "Det ska inte drabba patienterna..." säger sjukhuschefen Bent Christensen - helt utan att rodna!

Från Stockholm rapporteras att Kulturhusets bio, Klarabiografen, som startades för att vara en motvikt mot SF:s totala biomonopol genom att visa kvalitetsfilm, nu ska få en ny hyresgäst - SF! Jaha?

Mer från Stockholm. I söndags berättade jag att den läkare som larmat om misskötseln på Carema cares Koppargården fått sparken. Nu läser jag också om att när en annan läkare larmade till Järfälla kommun om förhållandena på ett annat boende som drevs av Carema care, Tallbohov, så var det inte Carema som fick kritik av kommunen. Det var läkaren!

Och i ett exempel på "perfect timing" så lägger i dagarna Äldreminister Maria Larsson fram ett lagförslag som ska tvinga kommunerna att privatisera äldrevård om privata företag vill ta över. Enligt budgetpropositionen ska landets alla kommuner tvingas att införa Lagen om valfrihetssystem, som i praktiken innebär tvångsprivatisering. Jaha?

Nej till Euron
Den Allsmäktiga Fredrik Reinfeldt ska åka på Ministermöte i EU. Ett ministermöte som har som mål att förvandla EU från en union av självständiga länder till en tysk/franskt styrd union med ett antal provinser utanför som lyder när Berlin och Paris har sagt sitt. Nu ska Freddie ha med sig lite miljarder att låna ut för att rädda Euron. En okontrollerad krasch är en katastrof för hela Europa. Det gäller nu att avveckla hela skiten med förnuft.

Och på tal om Euron så har senaste resultatet av Skops regelbundna mätning av stödet för ett svenskt medlemskap i Euron presenterats. Enligt denna tycker 9,7% av svenskarna att Sverige ska införa Euron och 87,6% säger Nej. Det är den absolut lägsta siffran som någonsin redovisats för stödet för Euron. Ett par månader till av rapporter om hur bra det fungerar så ligger siffran för Eurostöd under siffran för stödet för Folkpartiet. Jag undrar om Jan Björklund, Carl B Hamilton och gänget fortfarande vill ha en snabb ny folkomröstning?

Jag har nåtts av det fruktansvärt tragiska beskedet att miljardären Mr Moises Saba Masri har dött i en helikopterolycka tillsammans med sin hustru, dotter och hennes make samt helikopterpiloten. Det är den mycket ansvarsfulla medarbetaren Dr Webster Michael på revisionsavdelningen på Credit Suisse Bank i London som vill ha hjälp med att lösa ett problem eftersom han har 16,5 miljoner pund som han inte kan hitta några anhöriga att överlämna pengarna till. Och nu tycker han tydligen att vi ska dela pengarna, 60% till honom och 40% till mig. Men där är ett par faktorer som gör att jag helst vill veta mer innan jag går vidare i den här transaktionen. Dels vet jag inte riktigt vad meningen: - "Vid valet av kontaktar du är upphetsad av geografisk karaktär av var du bor, i synnerhet på grund av känslighet för transaktionen och sekretessen här." egentligen betyder. Sedan blir jag lite misstänksam när Dr Webster Michael på bankens revisionsavdelning är så dålig på matte så att han tror att den svenska kronan och det brittiska pundet har samma värde. Det står nämligen 16,5 miljoner pund (och sedan inom parentes 16,5 miljoner kronor). Försöker den skurken lura mig genom att bara ge mig 40% av 16,5 miljoner kronor och därmed blåsa mig på ett rejält belopp eftersom det i själva verket ju handlar om närmare 175 miljoner kronor. Jag har mejlat Dr Webster Michael och bett om mer information - från en hotmailadress. Tyvärr hade jag lite tillfälliga problem med den svenska grammatiken just när jag skrev. Men jag tror att dr Webster Michael fixar det.

Lite orolig blir jag däremot över ett annat mejl jag fått från det amerikanska postverket som inte kan leverera ett paket till mig eftersom adressen är fel. Adressen måste ju vara rejält fel eftersom jag tydligen ska hämta paketet på ett postkontor i USA som man vägrar berätta var det ligger. Men det står kanske i den lilla zip-fil som jag ska öppna för att kunna visa upp en handling så att jag kan få ut mitt paket.

Fast jag måste ha en namne i USA eftersom den amerikanska skattemyndigheten flera gånger det sista året mejlat om att jag har skatteåterbäring att få utbetald bara jag meddelar mitt bankkonto.

Är verkligen människor så korkade så att dom går på det här?

Slutligen en vädjan från min bloggkollega Hemimamma som vill varna för faran med Borrelia.

Inga kommentarer: