söndag 18 december 2011

Taskiga politiska argument

Om Fredrik Reinfeldt
Den här bilden är så underbart klatschig att jag måste visa den och därför också måste försöka hitta någon text att lägga in som kan illustreras med den. Jag är helt införstådd med att det egentligen är ett helt ovidkommande argument i den politiska debatten. Men den är så underbart rolig att jag inte kan låta bli den. Att jag dessutom fått den genom en vän som är förtroendevald politiker - för Centern, kanske säger lite. Hur som helst kommenterar Aftonbladet i sin ledare i dag intervjun med Fredrik Reinfeldt som visades i Hellenius hörna. Där Fredrik visade att han läst på instruktionerna från Propagandaminister Per Schlingmann ordentligt. Fast det var ju lite väl taskigt att beskriva Finanskrisen som något positivt för honom. Alla de 100.000 som förlorade sina jobb kunde ju ha tyckt att det var lite väl hånfullt om dom inte charmats så av Fredriks inställsamhet. Men som sagt, hoppas det kliar i röven och att armarna inte räcker ner... Om detta är humor eller inte tvistar de lärde om. Men smaken är ju klöven - precis som rö...

Enligt Sifos senaste valbarometer fortsätter Miljöpartiet att plocka väljare från Socialdemokraterna och befäster sin placering som Sveriges tredje största parti. Moderaterna fortsätter också att växa, främst på sina koalitionskollegors bekostnad. Vi kan också konstatera att Sverigedemokraterna krymper och Vänsterpartiet växer och dom är i dag större än alla de tre Moderata stödpartierna och Sverigedemokraterna, och därmed Sveriges fjärde största parti..

Greklands flagga
Krisen i Grekland har drabbat de fattigaste hårt. På ett år har 320.000 förlorat sina jobb. Hemlösheten har ökat med 20%, soppköerna har ökat med 15%. Jag undrar om alla dom där lite mer välbeställda som aldrig betalade in sina skatter har börjat göra detta nu? Kraven som EU-fiskalen ställer på Grekland handlar om att det är de på de nedre trappstegen som ska betala krisen medan de mer privilegierade i sedvanlig ordning går stärkta eller oskadda genom besparingarna.

Ge freden en chans
Jag noterar att USA hävdar att man nu har lämnat Irak med sin militär. Efter 9 år har alltså den militära ockupationen upphört. En ockupation som byggde på ett antal lögner. Irak har massförstörelsevapen hävdade Bush och invaderade med sina egna massförstörelsevapen, men det fanns inga i Irak före ockupationen visade det sig. Irak samarbetar med al-Qaida hävdade Bush och invaderade med sin militär. Något samarbete med al-Qaida fanns inte, men man skapade en rejäl grogrund för al-Qaida att växa. Vad man inte berättar från Pentagons sida är hur många amerikanska privatsoldater som finns kvar i landet.

En sport som just nu är mäkta populär (att titta på TV alltså) är skidskytte. En av de mer udda och konstruerade sporter man kan tänka sig. Varför har vi t.ex. inte cykelbågskytte. Cyklisterna cyklar ett antal mil och ska sedan lite då och då med en pilbåge dom har på ryggen skjuta mot tavlor. Missar dom får dom cykla en extra runda. Eller lassolöpning. Man springer 10.000 meter. Efter varje 2500 meter ska man kasta lasso och fånga in något. Missar man får man springa ett extravarv! Kan någon berätta varför det är skidskytte vi har men inte cykelbågskytte eller lassolöpning? Man skulle ju också kunna tänka sig något med simning och höjdhopp kombinerat...

Ett mindre modernt tåg
För en tid sedan fick Swebus en hel del publicitet för en reklamkampanj där det gick ut på att gissa vilket tåg som blev mest försenat i julhelgen. Underförstått att om man tog bussen istället så riskerade man inte att bli försenad. Och kampanjen, bakom vilken naturligtvis låg en flashig reklambyrå (Åkestam Holst) fick ju en hel del publicitet. Sedan media skrivit om den så har vi kunnat följa i media hur det i stort sett varje dag inträffat en eller flera bussolyckor. Det har varit bussar som frontalkrockat med lastbilar, bussar som krockat med personbilar, bussar som kört av vägen osv. Jag har därför ett liten förslag till SJ på en reklamkampanj. "Bättre sent än aldrig". Undrar om dom vill köpa idén av mig?

Jag hade tur när jag var ute och gick en promenad med minstingen Kimmy i går på eftermiddagen. Kimmy, som är autistisk, mår bra av dom här långa promenaderna. Och det gör man ju faktiskt själv också. Det brukar inte gå så fort, så man går och njuter av utsikten, går och tittar i marken eller bara njuter av naturen. Men just det här att man går och tittar i marken gör att man ofta hittar saker och ting. Först hittade jag i går två enkronor, och kände mig ganska förmögen. En bit senare hittade jag ett kuvert från banken adresserat till ett dödsbo som låg och fladdrade i buskarna ganska långt från adressen. Som är ett obebott hus. I kuvertet låg en utbetalningsavi. Tyvärr bara på 155 kronor så man kunde ju inte hoppas på att bli förmögen på hittelönen. Hur som helst får jag lämna in det hela på kommunens Medborgarkontor som sköter hittegodsverksamheten till Polisen.

Inga kommentarer: