fredag 30 december 2011

Om att skänka bort andras pengar

Jag ser och hör att det är inte så många som är nöjda med Högerregeringens eftergift till Kristdemokraterna när det handlar om att alla skattebetalare ska stå för en del av gåvan när vi skänker till välgörenhet. Organisationer som ska ta emot bidragen tycker att reglerna är för krångliga och att nivåerna är för låga. Det kostar 10.000 kronor att söka att bli godkänd som organisation. Och reglerna är komplicerade. Totalt är det bara 8 organisationer som sökt att få bli godkända. Och inga hinner bli klara förrän en bit in på året. Kan det vara så att Den Allsmäktige Fredrik Reinfeldt och hans Profet Anders Borg (och över allt svävar Per Schlingmanns ande) också tycker att reformen är korkad? Men man måste ju ge Kristdemokraterna något. Och då krånglar man till reglerna så att det hela blir fiasko. Kanske till och med Fredrik, Anders och Per har svårt att förstå varför andra skattebetalare ska stå för en del av gåvan när någon väljer att skänka bort pengar?

Senegals flagga
Samres, som är ett kommersiellt företag, är nu snart igång med sitt call-center i Senegal. Redan tidigare har företaget, som sköter färdtjänst t.ex. i stort antal svenska kommuner, call-center i Tartu som ligger i Estland och Chisinau som ligger i Moldavien. Och det lönar sig tydligen att lära upp människor i andra länder i svenska för att ta emot samtal från de som beställer färdtjänst. Men dom får väl rejält mycket lägre lön så att aktieägarna i Samres kan kvittera ut lite till pengar. Utförsäljningen av den svenska välfärden tar ständigt nya grepp om våra liv. Jag är tacksam för att mina beställningar av färdtjänstresor till sonen Kimmy hamnar i Hässleholm hos Skånetrafikens center där. Jag försöker att tänka positivt att det hela är någon form av utvecklingshjälp, men lyckas dåligt.

Hans Majestät Knugen
Antalet tittare på SVT:s "Året med kungafamiljen" minskar. Förra året tittade 1.734.000 men i år krympte tittandet till 1.495.000. Som republikan kan man väl få se det som ett litet, om ändå litet, framsteg.

Nästa gång en Sverigedemokrat (eller någon annan ännu mindre rumsren rasist) hotar med hur muslimerna håller på att ta över vår civilisation så kanske lite statistik kan vara bra att ha. De islamska församlingarna i Sverige har 110.000 medlemmar. Detta kan jämföras med den Romersk-katolsk kyrkan som har 97.000 medlemmar, Svenska Missionskyrkan som har 109.000 medlemmar och Pingströrelsen som har 114.000 medlemmar. Kanske är det dags att ta ner islamofoberna på jorden. Svenska Kyrkan har 6.690.000 medlemmar. Fast det räknas kanske inte riktigt.

Annars ser jag att Hugo Chavez i Venezuela har haft funderingar över det märkliga faktum att på kort tid har ett mycket stort antal av vänsterledarna i Latinamerikan drabbats av cancer. Argentinas Cristina Fernandez ska opereras för cancer i sköldkörteln, Brasiliens president Dilma Rousseff har behandlats för lymfomcancer, Hennes företrädare, Lula da Silva, behandlas för närvarande för cancer i strupen, Paraguays president Fernando Lufo har fått diagnosen lymfomcancer. Fast han beskyller inte USA för det hela som Dagens Nyheter skriver. Men han ställer en fråga över det märkliga. Och frågan är hur märkligt det är. USA och CIA har ju gjort otaliga (ofta mycket märkliga) försök att mörda Fidel Castro under åren. Fidel Castro har hävdat att det genomförts eller planerats 734 olika försök. Författaren Fabian Escalantes fick bara ihop 638 försök i sin bok om detta. Hugo Chavez har ju själv behandlats för cancer på Cuba.

Inga kommentarer: