onsdag 14 december 2011

Det är viktigt att statuera exempel

I dag kan vi läsa om två exempel på hur ovärdig den svenska flyktingpolitiken ibland kan vara. En politik styrd av katastrofministern Tobias Billström (moderat) som ser det som mycket viktigt att utvisa folk för att statuera exempel. Vi har kunnat läsa om familjen Arustamjan / Danielian som levt i Sverige i 10 år. I går slängdes dom ut ur Sverige med sina 3 barn till Armenien. Fast de svenska myndigheterna vet inte om dom är armenier, från Azerbajdzjan eller möjligen ryssar. Att dom har etablerat sig i Sverige med barnen har ingen betydelse. Att man egentligen inte vet var dom kommer från har ingen betydelse. Vi måste statuera exempel, så ut med dom. Och då får man ju välja något land.

Tobias Billström med kompis
Och sedan har vi behandlingen av 91-åriga Ganna Chyzhevska som jag skrivit om tidigare. I sista stund stoppade Europadomstolen utvisningen. Men nu har Högerregeringen skrivit ihop sitt svar till Europadomstolen. Och man vidhåller, denna 91-åriga dementa dam ska utvisas till Ukraina där hon inte känner någon. I ett 15 sidor långt svar argumenterar Tobias Billström för att kärringen ska ut. Vad experter på demenssjukdomar skriver underkänns av de medicinska experterna i vår Högerstyrda regeringskoalition. Tobias Billström driver i sedvanlig ordning sin demonstrationspolitik. Vi måste statuera exempel och slänga ut folk. Det är viktigt att sända dessa signaler. Själv skäms jag för Tobias Billström. Det ska påpekas att bilden med största sannolikhet är ett bildmontage. Dom här två har väl inte så mycket att debattera...

Det står nu klart att Högerregeringens Rehabgaranti inte direkt är någon överdriven succé. Snarare är det nästan så att de som inte fått tillgång till denna har det gått bättre för! Och när jag nu ändå tycker till lite om rehabilitering och sjukförsäkring så hade vi på jobbet i samband med en del ärendesamråd en kort diskussion om hur totalt korkat det var att avskaffa möjligheten till tidsbegränsad sjukersättning. Och vi var totalt eniga om det dumma i att avskaffa denna möjlighet som nu skapar ett stort lidande för många svårt sjuka. Men som inte kan bevisa att detta lidande kommer att pågå tills dom dör.

Lill-Tjabo
Jag läser en liten artikel om lill-Tjabo där det i en bisats framgår att han under året inte lyckats ta ett enda poäng i sina studier vid Alnarp. Han läser ju officiellt växtodling vid Sveriges Lantbruksuniversitet. Men det går lite si och så med studierna. Han började 2008, och då skulle det ta 2 år. Men han blir nog klar till pensionen. Hade han inte hetat Bernadotte i efternamn hade han nog varit utslängd för länge sedan.

Terrordådet i Liège i Belgien då en kriminell vapenfixerad knäppgök tog livet av, enligt det senaste budet, 6 personer och skadade mer än 100 personer gjorde att ett annat rasistiskt terrordåd i Florens i Italien kom i skymundan. Då öppnade en rasist eld och mördade två marknadsförsäljare från Senegal. Ett direkt rasistiskt terrordåd som återigen visar att det stora terrorhotet i Europa kommer från den högerextrema och rasistiska rörelsen. Ni såg väl förresten Uppdrag Granskning om den rasistiska högerextrema våldsrörelsen i Europa. Och dess kopplingar till Sverigedemokraterna.

Slutligen en liten extra regeringsberöm. Vår Europaminister Birgitta Olsson ska ha en speciell eloge för att hon inte ger upp sin Euroentusiasm. Likt den ståndaktiga tennsoldaten står hon kvar på barrikaderna med sin Euroentusiasm. Du ska en eloge för din ståndaktighet. Jag uppskattar politiker som står fast vid sin åsikt och inte bara håller upp ett blött finger för att se vart det blåser och sedan byter åsikt. Bra Birgitta! Du är snart helt ensam på barrikaden, men du ska ha heder för att du står fast.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du menar att marockanen som sköt i Liége var nazist? Låter märkligt.

Sven Tycker sa...

Jag vet inte riktigt var jag skriver att knäppgöken i Liége var nazist. Jag kan bara hitta "kriminell vapenfixerad knäppgök" som beskrivning. Men rent allmänt vet jag inte varför en marockan INTE skulle kunna vara nazist? Dock har jag inte benämnt honom som det. Fast "kriminell vapenfixerad knäppgök" kanske är din beskrivning på en nazist?