torsdag 15 december 2011

Om klyftor och människovärde

På E24 (som ska läggas ner) läser jag om vilken bra affär pensionssparandet är - för rådgivare och förvaltare. Det är väl bara att konstatera att syftet med ett pensionssparande är inte att trygga min pension utan att skapa ett lyxigt välstånd för pensionsförvaltarna.

Vinnaren på ökade klyftor
Vilket får mig att komma in på nästa ämne. De växande klyftorna i samhället! SNS har publicerat en ny rapport om de ökande klyftorna i Sverige. I stort sett har klyftorna i Sverige ökat sedan 1980, och det i en accelererande hastighet. På senare år går det mycket snabbt. Och dom växer mycket snabbare i Sverige än i jämförbara länder enligt OECD:s beräkningar. Men det är ingenting att förvåna sig över. Vi har ju valt en regering som har som syfte att öka klyftorna. En Högerregering som medvetet arbetar för att klyftorna ska växa. SNS, OECD osv visar alla hur Högeralliansens politik gynnar de som redan tidigare har det väl förspänt medan de som redan tidigare hade det knapert har fått det ännu knaprigare. Vi lever just nu i egoismens tidevarv. En egoism som mycket skickligt utnyttjas av Moderaterna och deras röstboskap. Men SNS rapport visar faktiskt att svenska folket inte vill ha ökade klyftor. När vi blir tillfrågade vill vi minska klyftorna. Men när vi ska rösta, så röstar vi på dom som gynnar just vår egen egoism.

I tisdags kunde jag tycka till om hur diverse PR-firmor (ofta med starka moderata anknytningar) just nu gör gott om pengar på krisen för den privatiserade offentliga sektorn. Nu läser jag att Carema Care engagerat PR-byrån Prime för att på bloggen Carema Care - dokument inifrån bättra på ryktet. - "...inte fått hjälp av någon pr-byrå" säger Erika Wegener, pr-ansvarig på Carema. - "Vi kommenterar inte våra eventuella kunder" säger David Augustsson, presschef på Prime. Fakta är att det är Prime som registrerat domänen.

Och slutligen ska vi hacka lite på min för tillfället största hackkyckling i Högerregeringen. Katastrofen till Migrationsminister, Tobias Billström. I ett debattinlägg i Aftonbladet påminns om den utredning som för ett halvt år sedan lade fram sitt förslag om sjukvård till papperslösa. Men Tobias Billström, som den moderat han är, mäter allt i pengar. Om anständighet och människovärde kommer i konflikt med pengarna så är det alltid pengarna som är det viktiga i hans värld. Tobias Billström är inte överens med utredningens resultat. Han vill veta mer om hur mycket det kostar, och är inte överens med utredningens slutsatser. Så vad gör Tobias Billström? Ja, han skickar inte utredningen på remiss! Han tillsätter inte någon ny utredning! Han stoppar helt enkelt utredningen i byrålådan och hoppas att ingen ska påminna honom eller hitta den. Vad många andra länder redan genomfört, vad FN:s konventioner och deklarationer rörande mänskliga rättigheter kräver, det gäller inte för Tobias Billström. Han är en sann moderat, människovärde kan mätas i pengar. Jag skäms över denna man! Det kan påpekas att det finns en riksdagsmajoritet för att genomföra en förändring enligt utredningens förslag om sjukvård till papperslösa. Men de moderata röstboskapen inom Högeralliansen är just detta, röstboskap och inte självständiga partier.

Inga kommentarer: