fredag 2 december 2011

Utvisningsminister Tobias Billström gråter

Tobias Billström
Den 25:e och 26:e november skrev jag om de båda eritreanerna, 3-åriga Hiyab och 5-åriga Deymond, som skulle utvisas till Italien trots att dom inte känner någon i Italien, inte kan någon italienska och Hiyab dessutom är född i Sverige. Ett beslut som väckte vrede och bestörtning hos alla - ja förutom ansvarig minister moderaten Tobias Billström och Sverigedemokraterna förstås. Tobias Billström måste därför vara mäkta förgrymmad i dag eftersom Migrationsverket nu ändrat beslutet. Hiyab och Deymond får nu stanna i Sverige. Fast för Tobias Billström måste alltså beslutet vara en katastrof. Han har ju sagt att det ursprungliga utvisningsbeslutet var korrekt. Aftonbladet och Expressen

Syriens flagga
Och så står det klart att Sverige stoppade delar av EU:s sanktioner mot Syrien. Sverige stoppade sanktioner av handel mot teleprodukter. Sanktioner är bra, men dom får ju inte kosta oss något. Vi kan ju inte hindra Ericsson att sälja! Demokrati är viktigt - men pengar är viktigare.

Och dessutom hör jag att Sverige fortsätter att utvisa människor till Syrien trots det "inbördeskrig" som pågår. Tobias Billström alltså...

Irans flagga
Och så är det klart med utvidgade sanktioner mot Iran för deras eventuella försök att skaffa sig kärnvapen. Och helt självklart ska allt göras för att förhindra Iran att skaffa kärnvapen - om det nu är det dom gör. Regimen i Teheran förnekar detta och hävdar att kärnvapen är mot Islam. Men jag måste säga att det känns mycket falskt när de mest aktiva i kraven på sanktioner mot Iran för deras eventuella kärnvapen är just kärnvapenmakterna USA och Israel. DOM ska väl bara hålla tyst!

Carl Bildt
Carl Bildt har ju introducerat begreppet Twitterminister. Vilket innebär att myndighetsutövningen sker genom Twitterinlägg. Och det har fått alla moderata politiker att leka twittrare. Men den moderata politiker som skapade ett falskt Twitterkonto i en journalists namn gick kanske lite väl långt. Om man är osams med en journalist finns det nog lämpligare åtgärder att ta till.

Skånetrafiken
Själv är jag förgrymmad på Skånetrafiken. Ja, om jag ska vara uppriktig så är det antagligen Trafikverket jag ska vara förgrymmad på. Eller kanske är det Arriva jag ska vara förbannad på. Eller är det kanske Infra Nord som bär skulden? Det blir så komplicerat att sitta och vara ilsk, men inte veta vem man ska vara ilsk på. Bakgrunden är att när jag skulle ta tåget i morse, och var i mycket god tid på stationen, så möttes jag av beskedet att tåget var inställt. Det stod angivet på tablån att tåget var inställt, och man ropade upp i högtalarna att tåget var inställt och resande hänvisades till nästa tåg. Men ingen annan förklaring. Ilskan bland alla oss pendlare som fick sitta i väntsalen en dryg halvtimme och vänta var stor. Hade man berättat varför tåget var inställt så är jag övertygad om att ilskan varit mycket mindre. Men inte ett ljud om detta. Tågvärden på nästa tåg gissade att det var pga signalfel som tåget var inställt. Men det kan ju också vara ett trasigt tåg, en lokförare som försovit sig eller... Hur som helst ska vi i Åstorp känna oss privilegierade. Vi har ju en uppvärmd väntsal att sitta och läsa i. Det fanns dom på andra håll som fick hålla sig utomhus i regn och snålblåst.

Inga kommentarer: