tisdag 27 december 2011

Jakten på Håkan Juholt

Håkan Juholt funderar på vem som är vän och vem som är fiende
Sajten Mediebruset har granskat hur Aftonbladet under den ansvarige utgivaren Jan Helin och den ledande politiska kommentatorn Lena Melin medvetet arbetat för att förfölja Håkan Juholt. Det var Aftonbladet som inledde drevet med "avslöjandet" av att Håkan Juholt "fuskat" med bostadsbidraget. Att det senare visat sig att Juholt faktiskt inte fuskat har i drevets svallvågor aldrig fått något fotfäste. Håkan Juholt var en av flera riksdagsledamöter som fick helt bostadsbidrag trots att dom inte bodde ensamma i bostaden. Men det stod faktiskt ingenstans i de papper som fylldes i att man inte fick bo ihop med sambo / make / maka / barn osv. Och på den hyresavi som Håkan Juholt varje månad bifogade stod både hans och sambons namn. Men när drevet är igång går inget att stoppa det. Och hela affären har sedan utnyttjats av politiska motståndare, både från andra partier och inom det socialdemokratiska partiet. Allt understött av Aftonbladet som valt ställning för den allians av högerfalang och Stockholmsfalang som känt att dom förlorat makten i partiet.

Nej till EU
De västsvenska kommunernas EU-lobbyorganisation West Sweden blir avslöjade med fingrarna i syltburken rejält. När de fina gubbarna och gummorna träffas flödar tydligen spriten. Medan mat och uppehälle redovisas i Sverige så hamnar spritnotorna i Bryssel. Men när den mångåriga VD:n Kjell Peterson ska förklara det så begriper han inte att det är så underligt. På frågan om han inte tycker det är uppseendeväckande svarar han: - "Nej, inte alls." Men egentligen är det mest uppseendeväckande vad jag läser på West Swedens hemsida om organisationens syfte. Drygt 10-talet anställda på två kontor (i Bryssel och Göteborg) har som främsta syfte att hjälpa kommuner, landsting och andra att söka bidrag från EU! Man har alltså byggt upp en stor organisation bara med syfte att söka bidrag! Det hela visar med önskvärd tydlighet hur hela EU inte är något annat än ett enda stort bidragsraseri. Många politiker på Högerkanten försöker framställa Sverige som ett bidragssamhälle. Men vi ligger verkligen på efterkälken när det handlar om EU. Kommuner runt om i landet startar det ena projektet efter det andra finansierat med EU-bidrag. När bidraget upphör så upphör också projektet. Och istället startar man ett annat projekt med EU-bidrag. Och så fortsätter karusellen tills de flesta av oss inser att det är dags att hoppa av innan yrseln får oss att spy. Snälla, kan inte någon skruva tillbaka klockan till den gamla goda EFTA-tiden. EFTA var rätt tänkt. EU är feltänkt som dessutom spårat ur.

3.540.000 svenskar satt och tittade på Kalle Anka på Julafton. Det är den högsta siffran sedan 2006. Och så säger dom att svensken är traditionslös! Men det finns faktiskt ett program som hade fler tittare förra året, 3.667.000 tittade på finalen av Melodifestivalen.

Även jag drabbas lite då och då av hysterin över de s.k. "smarta" mobilerna och drömmer lite smått om att jag kanske skulle skaffa en sådan. Men varje morgon och eftermiddag när jag med tåget pendlar till och från jobbet så tillfrisknar jag. Att se dessa vuxna människor som sitter där helt "bortkopplade" fascinerat lekande med sina små prylar gör att jag ändrar mig. Det är möjligt att mobilen är smart, men dessa hjärndöda vuxna människor som sitter där med sin snuttefilt är verkligen inte smarta! Jag tror jag håller fast vid min gamla hederliga Sony Ericson, den går utmärkt att ringa och SMS:a med. Resten blir jag allt mer orolig över att jag ska bli beroende av och bli lika fånig.

PS. Jag fick i dag nya numret av Språktidningen som bland annat har granskat alla nyord under året. Och från Island rapporteras att på andra plats i popularitet ligger ordet Fésbók! Kan ni gissa vad det betyder? Facebook! I fortsättningen blir det Fésbók för min del.

Inga kommentarer: