tisdag 6 december 2011

Knugen och Jimmie

Vi gillar olika
Annars ser jag att Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson varit och ätit middag med Knugen. Han tror att det var kyckling som serverades! Detta är en middagsinbjudan som debatterats mycket då många anser att middagen är att göra SD till ett accepterat politiskt parti. Men jag är splittrad i min syn på saken. Sverigedemokraterna älskar att utmåla sig själva som mobbade och försöker måla upp en bild där vi ska tycka synd om dom. Och om Knugen bjuder alla andra partiledare på middag men utesluter just Jimmie Åkesson så vore det att ge töntarna ännu vatten på sin kvarn. Om nu tyvärr ungefär var 20:e svensk har så lite hjärnkapacitet att man röstar på ett rasistiskt missnöjesparti så måste vi i en demokrati acceptera detta och med politiskt arbete försöka övertyga deras väljare om att dom är lurade eller att deras åsikter inte är förenliga med ett mänskligt och demokratiskt samhälle. En demokrati kräver att även den som har totalt fel har rätt att framföra sin åsikt. Någon vis man har sagt något i stil med: "Jag hatar dina åsikter men är villig att offra mitt liv för din rätt att framföra dom." Jag vill dock klart deklarera att jag är personligen inte villig att gå så långt. Och det är tveksamt om yttrandet ska tolkas bokstavligt.

Moderater kommenterar
För övrigt anser jag att Knugen ska gå i pension.

Aftonbladet har frågat ledamöterna i Konstitutionsutskottet om vad dom tycker. Och dom här två svaren är ju faktiskt roligare än en välregisserad komedi. En moderat vågar inget annat än hänvisa till en annan moderat. Och han har inga kommentarer.

Annars kan vi ju konstatera att det trots allt finns dom som tjänar på den privatiserade och kommersialliserade vården. Fem fd Caremaägare gjorde en nätt förtjänst på närmare 400 miljoner kronor när dom sålde rasket till riskkapitalbolaget Triton. Och av någon mycket underlig anledning hamnade inte pengarna i Sverige för beskattning utan i diverse skattesmitarparadis. Visst är det underligt att man kan ha mage att tjäna massor med miljoner på skattefinansierad verksamhet och sedan inte ha moral att skatta själv för pengarna? Vet dom vad ordet skämmas betyder? Eller dom skrattar hela vägen til bankvalvet?

Enligt den Högerreaktionära Fox News systerkanal Fox Business är Mupparna ren vänsterpropaganda. Men å andra sidan så är ju allt som står till vänster om extremhöger att hänföra till vänster enligt Fox News (och många amerikaners) sätt att se det. Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta, men jag föredrar att skratta eftersom att gråta vore att ta amerikaner på allt för stort allvar.

Och så ser jag att Strålsäkerhetsmyndigheten kommit fram till att våra kärnkraftverk inte klarar av extremkyla så särdeles bra. Men det är ingen fara, det blir ju varmare och varmare...

Och så ser jag att Lars Adaktusson i sin kolumn i Metro tror att: - "Mats Odell skulle kunna stärka KD". Lars Adaktusson verkar tro att Mats Odell skulle kunna stöpa om Kristdemokraternas profil utåt likt Fredrik Reinfeldt stöpt om Moderaternas profil utåt. Menar han verkligen allvar?

Statens Mediaråd har gjort en studie och kommit fram till att våldsamma dataspel inte påverkar spelarna till att bli mer våldsamma. Och Dataspelsbranschen jublar, nu kan dom sälja ännu mer våld utan att skämmas. Men, jag tillåter mig att tvivla på Statens Mediaråd. Detta innebär inte att jag tror att alla som spelar våldsamma dataspel går ut och mördar. Men låt mig förklara hur jag resonerar. Och mitt resonemang handlar inte speciellt om dataspel, utom om konsumtion av media rent allmänt. Låt oss säga att du går på bio och tittar på en riktigt rolig komedi. Jag är övertygad om att du när du går ut ur biosalongen är gladare och har närmare till ett skratt. Om du istället tittar på en riktig rysare och skräckis är jag övertygad om att du när du gått ut ur salongen har mycket lättare att hoppa högt om någon hoppar fram och skriker Buu! Om du har sett en riktigt tårdrypande tragedi har du mycket lättare att ta till tårarna. Och om du tittar på en riktigt skickligt gjorde erotisk film tror jag att du har lättare att... Ja, ni vet vad jag menar. Och av detta resonemang drar jag också slutsatsen att en överkonsumtion av våld också påverkar oss. Jag tror däremot inte att en normalmänniska därmed tar till mer våld. Jag tror nämligen att vi nästan alla har inbyggda spärrar mot att använda våld. Men, den som av olika anledningar har fått dessa spärrar skadade. Det kan vara av alkohol eller andra droger. Det kan vara av psykisk sjukdom - mer eller mindre tillfälligt eller långvarigt. Jag tror helt enkelt att den som konsumerar mycket våld, som inte har tillräckliga spärrar mot våld, och som kanske hamnar i en pressad situation har mycket lättare att ta till våld.

Inga kommentarer: