måndag 8 augusti 2011

Stödet för terrorn

Bland de som efter högerterrordådet i Norge tyckte att norrmännen hade anledning att fundera över multikulturalismen var den israeliska tidningen Jerusalem Post. Två dagar efter terrordådet skrev tidningen "tillfälle att seriöst omvärdera integrationspolitiken i Norge och annorstädes". Tidningen fortsatte med att mena att händelserna inte fick misskreditera missnöjet med "multikulturalismens misslyckande", och berättade sedan hur mycket den muslimska delen av befolkningen i Europa och Norge förväntas växa till år 2030. Men det blev tydligen till och med för mycket även i Israel, så nu har tidningen bett om ursäkt. - "Detta är verkligen inte den sortens stöd Israel behöver. Det är en sorts islamofobi som påminner allt för väl om nazisternas inställning till judarna. Judar, muslimer och kristna i Israel och världen borde stå enade mot sådana hatbrott".

Girig slipsnisse
Och som förväntat så har börserna runt om i världen sjunkit i dag. Eftersom alla räknade med att det skulle gå ner, så gick det också ner som den självuppfyllande profetia det hela handlar om. Slipsnissarna, börssnobbarna och finanshajarna har nämligen helt plötsligt kommit underfund med att den amerikanska ekonomin har problem och de amerikanska politikerna är oförmögna att genomföra de åtgärder som är möjliga. Först och främst sitter en stor grupp republikanska politiker med kopplingar till den s.k. Tea party-rörelsen på sina stolar och har bara ett ord i sin vokabulär: - "NO". På den punkten har grekerna visat ett mycket större ansvarstagande. Bidragit till "börsraset" har tydligen också Angela Merkel i Tyskland gjort. Hon har tydligen i helgen deklarerat att det inte blir några nya pengar till EMU:s fonder. Tyskland som är det land, om något, som har tjänat på Eurovalutan börjar nu säga nej till att hjälpa de som fått betala med försämrad ekonomi. Fast domedagsprofetiorna slog inte in helt. 3-4-5% ner på börserna! Det är väl ändå inte anledning till panik?

I går kommenterade jag folkpartiledaren Jan Björklunds prioriteringar när det gäller de kommande regeringsförhandlingarna. Vad jag inte tänkte på, men har blivit påmind om, är att han tydligen inte sade ett ljud om Euro-införande och Nato-inträde. Det var nog smart tänkt av den gode f.d. majorn.

För övrigt ser jag att de nya Apotekskedjorna gör stora, och växande, förluster. I kommentarerna kan man läsa ord som "överetablering". Det har ju öppnats en hel del nya Apotek. Tyvärr inte på nya orter utan istället ännu fler Apotek där det redan finns Apotek. Dom kan ligga grannar. Kundnöjdheten bland apotekskunderna har minskat. Lagerhållningen av mediciner har minskat, och samarbetet mellan olika apotek har försämrats så att det har blivit svårare att få tag på mediciner. Men, vi har ju i varje fall fått ökad konkurrens om huvudvärkspillerkunderna.

Ubuntu
Och så kan jag konstatera att min lilla 9" laptop nu fått nytt operativsystem. Från nå'n gammal Debian-version som inte gick att uppdatera alls har den nu fått senaste Ubuntu. Jag tackar Peter för hjälpen. Nu ska vi bara lära oss att använda det också.

I går hade jag lite synpunkter på elitfotbollsspelarnas förmåga att ligga och filma / vrida sig i plågor på gräset. Det är skrattretande hur ofta detta sker och hur fort det läker. Men inte visste jag att frågan skulle få en så stor aktualitet just i går. Tydligen blev det en rejäl konflikt i samband med matchen i Allsvenskan mellan HIF och Syrianska. Om jag förstått konflikten rätt handlade den främst om att en spelare från Syrianska säger sig ha drabbats av kramp (Razak Omotoyossi) när det inte var så många minuter av matchen kvar. Han tyckte då att det naturliga var att HIF skulle avbryta spelet. Vilket inte skedde utan istället kämpade HIF för att få in ett ledningsmål. Till slut blev tydligen spelarna i Syrianska så uppretade att en av dom (Ahmet Özdemirok) sparkade ner en HIF:are (Ardian Gashi) för att få matchen avbruten. Slutresultatet blev att den spelare som sparkade ner en HIF:are blev utvisad. Den spelare som drabbats av kramp blev plötsligt helt frisk och rusade fram och skällde ut domaren med mindre väl valda ord varvid han också blev utvisad. Och HIF lyckades med två man mer på plan göra ett ledningsmål. Jag tillåter mig att ha mina sympatier hos HIF. Det är ett jävla otyg med alla dessa pimpinetta fotbollsspelare som använder sina skådespelartalanger för att vinna fördelar, få avbrott i spelet osv. Ligger en spelare medvetslös, ligger och blöder osv ska naturligtvis matchen avbrytas och spelaren få vård. Har han fått kramp, stukat lilltån eller motsvarande så får faktiskt vården vänta till ett naturligt avbrott i spelet.

Inga kommentarer: