fredag 5 augusti 2011

Privatisera mera - tycker politikerna

Dagens citat får bli två sådana. Jag har vid flera tillfällen haft ganska kritiska synpunkter på dagens trend med att outsourca allt mer av offentlig verksamhet. Något som inte är något annat än ett sätt att smygprivatisera verksamhet. Och i dag hittade jag "bevis" för att det är en medveten politisk strategi att göra just detta. I en artikel i tidningen Computer Sweden om Polisens IT-utveckling hittar jag följande lilla konstaterande från företrädare för polisen: - "Bakom upphandlingsbeslutet ligger också ett ökat politiskt tryck på att myndigheterna ska outsourca mer." Privatisera mera är alltså vad som gäller när Makten talar.

Make love not war
Dagens andra citat hittar jag också i Computer Sweden. Under rubriken Dags säga emot terroristerna skriver Jörgen Lindqvist om Internets gödselspridares betydelse för terrorism: - "Ingen utvecklas från medelsvensson till fullfjädrad mördarmaskin på nolltid. Här krävs tid i miljöer där skruvade tankar är normala och vettiga argument och åsikter lyser med sin frånvaro."

Det är ord som det är viktigt att ha i åtanke när Sverigedemokrater och andra spridare av hatbudskap inte inser sitt ansvar. Eller den norska debattören Fjordman, som ju var Anders Behring Breiviks stora idol, som inte ångrar något eller tycker att han har något ansvar. Peder Jensen, som han egentligen heter, inser inte heller vilken betydelse han och hans gelikar har för att fostra dårar som Anders Behring Breivik.

Apropå onsdagens tankar om överbeläggning på Ängelholms sjukhus så hör jag på radion att sedan 2004 har skånska sjukhus vid 30 tillfällen dömts till vite pga överbeläggning av Arbetsmiljöverket. En myndighet som är på väg att tröttna på Region Skåne. Dom höjer nu vitesbeloppen till omkring 300.000 kronor och hotar med höjning till miljonbelopp om ingen förbättring sker.

I går gladdes jag åt framgångar inom fotbollen. Så här i efterhand kan vi läsa att det i sedvanlig ordning var slagsmål, bråk, vandalisering, misshandel osv i samband med AIK:s besök i Göteborg. Någon som egentligen är förvånad?

Jag poängterade ju i går också att jag skulle låta min aktieportfölj förbli oförändrad. Till de som undrar hur min aktieportfölj ser ut så kan jag berätta att denna består av 6 stycken aktier i Husqvarna som nu har tappat ungefär 20% sedan dom införskaffades (som en värvningspremie...). Men ni ska se, en dag är dom tillbaka till samma värde som dom hade när dom stoppades in i min portfölj.

Inga kommentarer: