torsdag 11 augusti 2011

Att lura folket

http://www.swl.nu/tycker/Nej till NATO
I dagens Dagens Nyheter ifrågasätter två intelligenta Socialdemokrater, Anders Ferm och Thage G Peterson, under rubriken, Vårt närmande till Nato sker utan insyn och debatt, den smyganslutning till NATO som pågått under många år. Nato har t.ex. under våren gjort en granskning av det svenska försvaret. Nato ville granska Sveriges försvar på samma sätt som man granskar försvaret hos de länder som redan är medlemmar. Uppenbarligen har NATO, med regeringens medgivande, fått full tillgång till svenska militära hemligheter. NATO tillåts även använda stora områden i Norrland som övningsområde, något som ortsbefolkningen är mycket upprörda över. Svensk militär utrustning anpassas helt till NATO. De militära insatser utomlands som Sverige deltagit i på senare år har varit i samarbete med NATO (Afghanistan och Libyen). Och detta till så höga kostnader att vi samtidigt har tvingats tacka nej flera gånger när FN bett om hjälp med fredsbevarande insatser. Den allmänna åsikten inom NATO-ledningen är att Sverige är så nära medlemskap man kan komma utan att vara medlem. Det har ju också deklarerats att om det kom in en svensk ansökan om medlemskap i NATO så skulle denna kunna beviljas inom 48 timmar (deklarerat av NATO:s generalsekreterare). Hela detta närmande till NATO har skett utan någon politisk diskussion. Besluten fattas av militärledningen och regeringen. Den svenska neutraliteten är i princip avskaffad. "Alliansfrihet i fred för att möjliggöra neutralitet i krig" har slängts på sophögen. Från vissa NATO-entusiaster brukar det framhållas att det kalla kriget är slut och att det inte finns några försvarsallianser att vara neutral från. Men då glömmer man att Sverige var neutrala långt innan det kalla kriget började. Vår neutralitet handlade inte om att vara neutrala mellan NATO och Warszawapakten. Vår neutralitet var uppfunnen långt innan dessa organisationer var uppfunna. Den smyganslutning som militär och högsta politiska ledningen genomför går också helt emot vad svenska folket tycker. Det är väl därför den genomförs utan offentlig debatt!

Ahmed Agiza, som tillsammans med Mohammed Alzery, under skandalartade former för 10 år sedan anhölls och under förnedrande former på svensk mark överlämnades till maskerade CIA-agenter för att nedsövda flygas till Egypten där dom sedan omedelbart fängslades, har nu släppts från sitt fängelse i Egypten. Där har han suttit inspärrad och utsatts för grym tortyr utan att någonsin dömas för något. Det svenska agerandet är en av de grövsta rättsskandalerna detta århundrade i Sverige. Agiza och Alzery har också fått skadestånd från Sverige på flera miljoner för behandlingen. Däremot har det aldrig klarlagts hur besluten egentligen fattades. Agizas hustru och barn, som hela tiden bott i Sverige, är naturligtvis lyckliga. Men av politiska kommentarer från Högerregeringen verkar det inte vara självklart att Ahmed Agiza ska få rätt att återvända till Sverige och sin familj. Vi ska väl inte få en ny rättsskandal? Skäms inte Reinfeldt och Tolgfors det minsta?

Världens spammare verkar ha kommit underfund med att jag snart åter är arbetslös. På några dagar har jag nog slängt ungefär 500 mejl som utlovar extra förtjänst på över 2.000 kronor i månaden (olika belopp i varje mejl, men det börjar på 2.000). Något europeiskt företag som söker tydligen försäljare tolkar jag det som. Det är bara att skicka CV. Det skulle vara spännande att göra detta och se vad som sedan händer? Kanske man skulle göra det från någon påhittad adress och med påhittad CV? Vi får se om dom fortsätter om jag gitter.

Inga kommentarer: