lördag 27 augusti 2011

Pia (m) trampar i klaveret

Region Skåne
Veckans skratt står den moderata skånepolitikern Pia Kinhult för, som i Region Skåne är ansvarig för sjukvårdspolitiken. - "Det finns inget direkt orsakssamband mellan hur mycket pengar man lägger på sjukvård och vilken bra eller dålig sjukvård du får ut. Tvärtom!" Det är denna filosofi som ligger bakom den moderatstyrda Region Skånes rejäla besparingar på sjukvården för att hålla skatterna nere. Att det än så länge mest har resulterat i stadigt ökade kostnader för viten till Arbetsmiljöverket för brister i arbetsmiljön och patientsäkerheten och hot om rekordhöga viten på miljonbelopp om inget görs, har nog den goda Pia missat. Däremot anser Moderaterna i Skåne att det finns andra områden där rejäla summor pengar är direkt avgörande för kvaliteten på arbetet. Regiondirektören i Skåne, Sören Olofsson, fick en månadslön på 175.000 kronor, vilket är 30.000 mer än Statsminister Fredrik Reinfeldt har, och också rejält mer än vad hans kollegor i Stockholm och Göteborg har. Det ska påpekas att Skåne alltså styrs av Moderaterna med benäget röstunderstöd från de andra partierna på den högra planhalvan - i Skåne inkluderat Miljöpartiet! Pia Kinhult ska ha en eloge för detta komiska uttalande, som säger allt om moderater!

Som en följd tycker jag vi sänker anslaget till det militära så får vi ett starkare försvar. Calle Bildt och Utrikesförvaltningen bör få sänkta anslag så att utrikesdepartementet fungerar bättre. Och så vidare.

Under rubriken Euron och Silvio är i skärselden förklarar Ekonomisajten E24 varför euron och Italien havererar snart. Det hela ska ses som en fortsättning på gårdagens båda artiklar om Euron som jag berättade om.

Swedbank struntar helt i Riksbanken påpekar också E24. Trots vädjanden och krav från Riksbanken på annan politik så delar Swedbank ut mångmiljonbelopp till ägarna. Dom räknar kallt med att vi skattebetalare ska rädda dom även nästa gång dom får problem. Vågar man föreslå att vi förstatligar bankerna så att dom lär sig att hålla sig på mattan...

Morgonen började med ett rejält åskväder. Det var nästan så att man under ett litet tag kunde läsa tidningen utan att tända lyset. Blixtarna höll ljuset uppe. Men det passerade i tid till att Kevin och jag skulle gå ut. Vi skulle nämligen med Hembygdsföreningen åka på höstutflykt. Så dagen har bland annat ägnats åt ett besök i Vattenriket i Kristianstad, ett kortare besök i Åhus och avslutning på Flädergården utanför Vinslöv. Och inget regn alls. Men det hade det tydligen kommit i Åstorp även under dagen. Trevlig utflykt om det inte hade varit för att jag gått och blivit förkyld. Snuvig, hosta (och antagligen lite lätt feber ibland) gör att jag är extremt trött. Så det blir godnatt nu!

Kan bara berätta att Helsingborgs Dagblad ägnat en helsida åt min mamma. En fint skriven artikel.

Inga kommentarer: