tisdag 2 augusti 2011

När porr och sex blev rumsrent

I Fjollträsk drar nu Pride igång. Och uppriktigt sagt så har jag svårt att förstå vad som är så speciellt med homo-, bi- och transpersoner. I min världsbild är dom precis som alla andra. Det är väl inget speciellt med att vara homosexuell? Och jag trodde att det var just detta som HBT-folk vill att vi ska tänka om dom. Helt vanliga människor med helt vanliga behov och önskemål. Varför måste då arrangemang som görs av HBT-rörelsen vara så översexualiserat och bygga på att livet inte består av så mycket mer än sex, naket, sex och lite mer extrem sex?

Barack Obama
I USA har det till slut nåtts en överenskommelse om budget och budgettak som i varje fall flyttar fram problemen lite till. Fanatiska republikanska skattefundamentalister har i en form av chicken-race riskerat USA:s och hela världens ekonomi genom att totalt vägra kompromissa i fråga om de enorma ofinansierade skattesänkningar som George W Bush genomförde. Till slut tvingades Barack Obama och demokraterna vara de som svängde undan och kompromissade för att rädda ekonomin. Taket för statsskulden höjs med 2.100 miljarder dollar och man har kommit överens om besparingar på 900 miljarder dollar. Men minst lika mycket till i besparingar måste genomföras och detta skjuts på framtiden. Att så enorma besparingar utan att göra något åt inkomstsidan kommer att få förödande konsekvenser för det amerikanska samhället vill man inte se.

Major Jan Björklund
Det finns uppenbarligen mer än en folkpartist kvar. I dagens Helsingborgs Dagblad presterar den folkpartistiske kommunpolitikern Eva Kullenberg en hyllningsartikel till skoltalibanen Jan Björklund. Under rubriken Vi sviker inte eleverna lyckas hon hylla alla Majorns misslyckanden som något positivt. Hon försöker bland annat att hylla förslaget om att skriva in skolk i betygen och verkar tro att det löser alla problem med skolk. Att "skolk" kan bero på så mycket har ingen betydelse när Jan Björklund ska lösa svåra problem med enkla lösningar. På vilket sätt den som mobbas och vägrar gå till skolan är hjälpt av att "skolket" skrivs in i betyget vet jag inte. På vilket sätt den som har föräldrar som inte bryr sig blir hjälpt av skolk i betyget förstår jag inte. Den som inte kommer till skolan utan giltigt skäl ska tas tag i av skolan omedelbart. Inte vänta med "bestraffningen" tills betyget delas ut. Ett annat område där Eva fått det mesta om bakfoten är när hon argumenterar för ett förstatligande av skolan med: - "Det är inte bra att skolan är en budgetpost bland vattenledningar och avloppsrör." Kan Eva Kullenberg vara så vänlig och berätta på vilket sätt det blir bättre av att skolan blir en budgetpost bland stridsflygplan, pensionsbelopp och järnvägsinvesteringar? Jag tycker att Eva ska ta och tänka lite längre än näsan räcker även om hennes Partiledare inte förmår göra detta.

Säg Nej till Sverigedemokraterna
När Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna försöker distansera sig från vår norske kristna terrorist så kan det finnas anledning att påminna om hur han själv uttryckte sig för mindre än två år sedan. Under rubriken Muslimerna är vårt största utländska hot släppte då Aftonbladet honom lös. När man läser detta i dag i skenet av terrordåden i Norge blir man direkt illamående. Det är en skam att ett parti med dessa unkna åsikter kunnat bli invalda i den svenska riksdagen.

I dag är det exakt 20 år sedan en annan av högerns rasistiska terrorister inledde sin verksamhet. I dag är det nämligen 20 år sedan John Ausonius sköt ner sitt första offer. Det skulle bli 10 till, varav en dödades, innan han greps och spärrades in. I Malmö har han fått en efterföljare. Peter Mangs sitter sedan länge häktad misstänkt för minst 3 mord och många fler mordförsök när han gick runt i Malmö och sköt ner oskyldiga människor med utländskt utseende. Nyligen avslöjades att man hittat handlingar hos honom där han bland annat planerade att skjuta ihjäl artisten Timbuktu. Terrorister med rasistiska och högerextrema åsikter är ett verkligt hot i Sverige. Och deras verklighetsfrämmande syn på hur världen ser ut får näring från partier och grupperingar som Sverigedemokraterna.

6 kommentarer:

feminix sa...

Synd att du lever i förnekelse!

Sven Tycker sa...

Uppriktigt sagt så vet jag inte var min "förnekelse" ligger. Att sex är kul? Inget problem alls, jag förnekar inte att sex är kul. Men det jag reagerar på är att Pride och många andra arrangemang från HBT-rörelsen istället kommersialiserar sex på ett sätt som förvandlar det till "porr". Och jag förnekar inte att jag tycker att det finns en gräns för hur mycket man håller sin sex för sig själv och hur mycket man tvingar på sin omgivning. Jag förnekar inte alls att jag trodde att HBT-rörelsens ursprungliga mål var att HBT-personer skulle bli behandlade som alla andra, som något helt naturligt. Och DET förnekar jag inte att jag tycker. Det är inget speciellt med HBT-personer. Dom är inte sämre eller bättre än andra, dom är precis som alla andra. Detta förnekar jag inte!

feminix sa...

Hej! Jag missförstod dig. Jag trodde du tillhörde de naiva som både vurmar för HBT och islam. I islam är ju HBT- handlingar förbjudna och kan medföra dödsstraff. Jag är så trött på dessa naiva och okunniga människor. Inget ont menat till dig!

Sven Tycker sa...

Nej, jag varken vurmar för HBT eller Islam. Däremot accepterar jag att den som är homosexuell är detta, eller att den som är muslim är detta, eller den som är kristen är detta. Jag har själv ingen tro på någon gud, utan ser det som sagor, oberoende av om det är Mohammed eller "Gud" eller någon annan. Håller dom det för sig - OK för mig. Däremot finns det extremister och fundamentalister inom alla relgioner (ingen skillnad på Islam eller Kristendom eller Judendom eller....) vars extrema åsikter jag inte har någon förståelse för.

Troligtvis skulle du kalla mig för att "vurma för Islam" eftersom jag inte gör någon skillnad mellan de olika sagovarianterna - muslimer eller kristna.

Feminix sa...

Du verkar ju hyfsat klok, men är du skeptiker eller litar du journalister och politiker utan att kolla?
Du säger att det är ingen skillnad på islam och andra religioner. Varför är då islam den enda religionen som har avhoppare som, med fara för sina liv, försöker varna oss för islam och islamismen? Vilken religion varnade Pim Foruyn för innan han mördades? Vilken religion varnade Theo van Gogh för innan han mördades? Varför behöver Ayaan Hirsi Ali livvakt?
Kort sagt; är du helt säker att islam är en "normal" religion?

Sven Tycker sa...

Skillnaden är kanske att jag inte drar alla muslimer över samma kam. Det finns extrema muslimer precis som det finns extrema fanatiker bland andra religioner. Ofta grupper som egentligen bara använder religionen som en täckmantel för makt eller liknande. Men det finns dårar även bland de som kallar sig kristna. Se följande länk t.ex. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13444104.ab. Det finns kristna terrorgrupper (se på Uganda t.ex.). Vi har vår norska terrorist som kallade sig kristen fundamentalist.

Men dessa ska dömas för sina brott, inte för att dom är muslimer eller kristna.