söndag 14 augusti 2011

Euron på fallrepet

Vi säger alla nej till Euron
Dagens citat hittar jag i ett debattinlägg som en av centerns partiledarkandidater, Anna-Karin Hatt, skrivit i Svenska Dagbladet. - "När Sverige folkomröstade om euron var Centerpartiets slutsats att riskerna med att gå med var för stora. Vi har fått mycket mer rätt i våra antaganden än vi hade önskat." Där fick Euroförespråkarna så att dom teg! För självklart är det så att den nuvarande krisen inom flera Eurostater visar med tydlighet på Eurons svagheter. Svårigheterna i länder som Grekland, Italien, Irland osv har försvårats av medlemskapet i Euron. Eftersom små stater i Euroområdets utkant, som kanske befinner sig i en annan tid i konjunkturcykeln än Tyskland och Frankrike, ändå tvingas föra en finans- och räntepolitik som passar dessa länder och inte sina egna ekonomier försämras ekonomin istället för att förbättras. Och man kan inte heller använda naturliga lösningar, som devalvering, för att ta sig ur en kris. Eurons enda chans att överleva är att ytterligare bygga på överstatligheten och ta bort de sista resterna av nationellt självstyre. Och DET är något som befolkningen i medlemsländerna inte kommer att acceptera. Å andra sidan brukar sådana demokratiska hinder inte stoppa EU-byråkratin från att gå vidare. EU:s (och Eurons) utveckling mot överstatlighet är en självgående koloss styrd av en liten grupp politiska och finansiella pampar. Dom låter sig inte hejdas av folkopinioner.

Storbritanniens flagga
Den brittiska polisen har medgett att det är möjligt att man inte lämnat riktigt korrekt information till media när det gäller hur det gick till när den 29-årige Mark Duggan sköts ihjäl av polisen i Tottenham. En händelse som var den som var den tändande gnistan när oroligheterna bröt ut. Enligt polisens ursprungliga information var det Mark Duggan som sköt först och polisen besvarade bara elden när han sköts ihjäl. Som bevis visade man upp en av polisernas kommunikationsradio som hade en kula i sig. Men i efterhand har det visat sig att den kula som satt i polisens kommunikationsradio var en poliskula och det vapen som i efterhand hittades i bilen var inte använt.

Det finns ingen anledning att försvara eller ha förståelse för de kriminella idioter som utnyttjat demonstrationerna för att förstöra och stjäla från områdets egna innevånare. Å andra sidan är det ett klart bevis på total okänsla för de problem som finns i de bortglömda områdena att skylla allt på kriminella. Och sedan ge avkall på rättssäkerheten för att statuera exempel. Det hela började med fullt berättigade demonstrationer mot polisbrutalitet, arbetslöshet, usla boendeförhållanden och icke fungerande samhällsservice. Den konservativa brittiska regeringens reaktion är direkt skamlig och får snarare motsatt effekt.

Svenska Freds
Och när vi är inne på vilseledande information från stat och myndigheter så kan vi notera att det framkommit att Svenska Förvaret lämnat helt felaktig information om hur det gått med rekryteringen av personal. I sin kvartalsrapport berättade Förvaret att målet att anställa 2 700 soldater på tillfälliga kontrakt, så kallade interimskontrakt, nu var uppnått. Lite senare tvingas Försvaret erkänna att man det sista halvåret bara lyckats anställa 300 stycken. Det återstår att hitta omkring 2000... - "Det är beklagligt att Högkvarteret lämnat felaktiga siffror" kommenterar vår moderata Försvarsminister, Sten Tolgfors. Beklagligt!?

För övrigt tycker jag det är en självklarhet att Ahmed Agiza och Mohammed Alzery tillåts att återvända till Sverige. Allt annat är en skandal. Sverige har ett mycket stort ansvar för att det blivit som det blivit. Jag skäms som svensk över den behandling dom utsatts för.

2 kommentarer:

Skogsmulla32 sa...

Jag förstår inte sammanband mellan artikeln o att dessa Muslimer ska få bo i Sverige. Bara mentaliteten av de flesta Muslimar är inte förenligt med Svenska mentaliteten.., Muslimar anpassar sig sällan till gästlandet, allt ska gå efter deras vilkor, anpassas o överköras. När en Muslim bor någonstans så äger han det området o alla ska följa dens religions regler..Det finns inget utrymme för nåd i Islamen! Nej, DET ÄR DAGS ATT DE ÅTERVÄNDER TILL SINA RESP. HEMLÄNDER; var ska svenskarna bo o leva/överleva isf?

Sven Tycker sa...

Det är uppenbart att du har mycket dålig kontakt med verkligheten. Du skulle må bra av att träffa några muslimer bara för att förstå att du har blivit så förblindad av din islamofobi att du inte kan ser verkligheten.

Precis som bland kristna, judar osv så finns det bland muslimer fundamentalister som inte kan se att det finns något annat. Men precis som bland kristna, judar osv så är muslimer helt vanliga människor precis som du och jag med liknande önskemål.

Jag jobbar ihop med muslimer (och kristna och ateister och...), jag har jobbat ihop med andra muslimer och har i arbetet träffat många. Och din beskrivning verkar du ha läst dig till i någon islamofobisk skrift som är lika fundamentalistisk som de grupper du tycker illa om.