onsdag 25 maj 2011

Valsensation i USA

Demokraten Kathy Hochul vann ett fyllnadsval till amerikanska kongressen i staten New York i går. Det sensationella i detta är att valkretsen var ett traditionellt säkert republikanskt fäste. Jag hörde en svensk kommentator beskriva det som om socialdemokraterna plötsligt skulle vinna i Danderyd. Bakgrunden till sensationen är debatten i USA om Medicare, dvs den fria sjukvården till äldre. Republikanerna vill göra kraftiga nedskärningar i Medicare för att spara pengar i budgeten vilket Demokraterna säger nej till. Och det fällde republikanerna i vad som bedömdes som ett säkert fäste. I USA finns fortfarande något mått av solidaritet kvar.

Blondinbella
Jag läste en liten kort intervju i gratistidningen City med Blondinbella, Isabella Löwengrip. Och den innehåller en par intressanta citat: - "Våra bloggar är som vilken affärsidé som helst". Och hon fortsätter med: - "Du är inte blåst om du kan dra in 150.000 kronor på en månad." Det här är helt uppenbart en dam som räknar framgång i pengar, som hyllar den inbitna egoismen, och som uppenbarligen ser hela livet som en affärsidé. Jag börjar fundera på hon ser hela sitt medlemskap i Moderaterna och sin politiska "karriär" också som enbart en affärsidé.

Fotbollsmatchen och seriefinalen mellan MFF och HIF tog slut med en stor suck. En renrakad idiot som tydligen kallar sig MFF-fantast uppförde sig på ett sätt så att MFF nu skäms öronen av sig och kommer att få betala detta med ränta. Att idioten var renrakad på huvudet bevisar återigen det faktum att när håret åker av så åker vettet tydligen ut också. Fram för längre hår!

Den 28 april skrev jag några nostalgiska rader om att den allra sista skrivmaskinen hade tillverkats. Nu ser jag att detta inte alls är korrekt. Hoppet är inte ute. Det finns fortfarande fabriker som tillverkar gamla hederliga skrivmaskiner, bland annat i Kina och Indonesien,

Det ska påpekas att det i dag blivit en lite begränsad blogg pga datorproblem. Jag har lite problem med Internetuppkopplingen från min huvuddator. Tappar den förbindelsen så tar det timmar att hitta den igen (någon gissade på en konflikt med IP-nummer). Alltså tvingas jag göra det mesta jobbet och kontakten med Internet via en liten 9 tums laptop som jobbar med Linux och som normalt inte används till denna typ av jobb.

Å andra sidan får jag väl vänja mig vid lite kortare tyckerier en tid eftersom jag ska jobba och pendla större delen av sommaren. Det blir inte mycket fritid kvar då.

Inga kommentarer: