måndag 9 maj 2011

Din bloggare behöver få huvudet undersökt - enligt Obama

Barack Obama
Jag har noterat att USA:s president anser att eder favoritbloggare behöver få huvudet undersökt. Enligt media har han yttrat typiska amerikanska visdomsord som i översättning lyder: - "I och med al-Qaida-ledarens död har rättvisa skipats. De som ifrågasätter om förövaren av massmord på amerikansk mark inte fick vad han förtjänade, behöver få sina huvuden undersökta." Sven Tycker vill påpeka att rättvisa innebär att en domstol dömt honom för ett brott. Det är mycket troligt att en domstol skulle ha dömt Usama bin Laden för en hel uppsjö av brott. Men, någon domstol har INTE granskat anklagelserna. Någon domstol har INTE dömt honom till döden. En amerikansk president har självsvåldigt dömt honom till döden och anser i och med det att rättvisa har skipats. Men, det är INTE så som rättvisa skipas i demokratier. Amerikansk syn på rättvisa och demokrati saknar vissa ingredienser. Det är frågan om ifall inte Usama bin Laden faktiskt har uppnått något. Han har fått den amerikanska demokratin att sjunka till en nivå där man närmar sig terrorgrupperna. Olagliga inspärrningar av oskyldiga, tortyr av fångar och mord på motståndare. Tragiskt, men det är uppenbart att det är mer än jag som behöver få huvudet undersökt.

Klyftorna i Sverige växer, och det går snabbt. Sveriges Radio har granskat inkomsterna i landet fördelat på postnummerområden. Av de 100 postnummerområden som har högst inkomst så ligger 96 i Stockholm! Och det mycket farliga med detta är att Sverige styrs från Stockholm och dom får en felaktig bild av landet. Nästan alla makthavare i Sverige bor i Stockholm, i just dessa 96 postnummerområden. Det rör sig om politiker, det rör sig om beslutsfattare inom offentlig verksamhet och det rör sig om beslutsfattare inom privat verksamhet. Men dom bor i sin egen lilla värld och får en falsk bild av hur verkligheten ser ut i hela landet för en vanlig medborgare. Detta är en utveckling som är mycket farlig. Och just nu går utvecklingen åt helt fel håll och det i ett accelererande tempo. De som har makten i dag ser det tyvärr som positivt med de ökade klyftorna.

Springtimeuppladdning 2011: Den där inledningen får jag bara använda en gång till. Hur som helst tog jag en runda i dag tidigt på förmiddagen. Enligt planen en medellång runda och jag valde en runda upp på Söderåsen som är totalt 8,8 km lång. Målsättningen var att försöka klara den på under 49 minuter. Och i början gick det ganska bra. Ett högt tempo som kändes bra. Men sedan började värmen ta ut sin rätt. Det var varmare än jag hade räknat med och jag hade lite för mycket kläder på mig. Ett par av de sista kilometrarna gick därför ganska trögt. Men sluttiden 49.05 får ändå anses som godkänd. Jag ser fortfarande med tillförsikt fram emot Springtimeloppet på lördag. Blir det inte för varmt ska väl "konkurrensen" och draghjälpen kunna pressa ner tiden under 55 minuter (dvs 5.30 per kilometer). Förra året sprang jag på 54.11. Ni kan ju hålla tummarna från 15.36 som är min starttid. Startnummer 601. Vi veteraner som sprungit alla de tidigare 30 loppen har fått reserverat serien från 600. Håll tummarna!

Jag ser att USA och Japan har kommit på en bra metod för att lösa avfallsproblemet från kärnkraften. Dom funderar på att dumpa hela skiten i Mongoliet.

Och så ser jag att Norge funderar på att skära ner sin insats i Libyen när den nuvarande perioden tar slut efter tre månader. Dom har liknande funderingar som socialdemokraterna i Sverige. Dvs att det finns fler länder i världen än de tiotal länder som just nu är engagerade i Libyen för att upprätthålla vad FN bestämt. Det finns några hundra medlemsländer till som kanske ska göra en insats? Det vore positivt om världen visade att den står enad mot diktaturen och delar på uppdraget på så många som möjligt.

För övrigt ser jag att bland annat EU kräver att Israel omedelbart slutar att stjäla palestiniernas pengar. För att behålla kontrollen över den palestinska myndigheten tar Israel ut skatter och tullar som sedan ska lämnas över till den palestinska myndigheten. Men sedan den nya demokratiska ledningen i Egypten lyckats förhandla fram en medling mellan Fatah och Hamas har Israel vägrat att betala ut pengarna till palestinierna. Dom behåller helt enkelt palestiniernas pengar för sig själva. Så fungerar en demokrati...???!!!

Och på tal om EU så kan vi konstatera att det i dag är Europadagen. Jag tror jag struntar i att fira!

Inga kommentarer: