måndag 2 maj 2011

Usama bin Laden

Så fick då amerikanerna "äntligen" tag på Usama bin Laden. Det tog visserligen 10 år, men nu lyckades man tydligen mörda honom. Kanske som kompensation för att man någon dag innan misslyckats med att ta livet av Gaddafi i Libyen. Tyvärr tror jag inte att världen blir en säkrare värld nu, snarare tvärtom. Usama bin Laden har för länge sedan förlorat sin roll. Verkligheten har sprungit förbi honom för länge sedan. Men när nu USA i en kommandoräd i ett annat land mördat honom och sedan dumpat hans kropp i havet så kommer troligtvis under en period de renläriga terroristerna få nya vitamininjektioner. Det är tragiskt att se människor jubla över att en människa har dödats. Jag har viss förståelse för amerikaners "hat" och nya entusiasm. Men det ger ändå otrevliga vibrationer att se människor jubla över att någon mördats. Men jag har också förståelse för att man inte ville ha honom levande för att dömas. Det ska kanske påpekas att Usama bin Laden inledde sin karriär som krigare på den amerikanska sidan i Afghanistan där han kämpade mot de sovjetiska trupperna i landet. Ett krig där USA pumpade in vapen i landet för att bekämpa de sovjetiska trupperna och den kommunistiska regimen. Allt i det Kalla krigets namn. Och det är i detta amerikanska beteende vi ser grogrunden till den muslimska terror som sedan drabbat världen. Bland annat i form av Usama bin Laden.

Det ska påpekas att den bild på en död Usama bin Laden som publicerades runt om i världen uppenbarligen var falsk. Sökningar visar att bilden publicerats på nätet INNAN Usama bin Laden ens var död. Vi får väl hoppas att det verkligen var Usama bin laden man mördade och inte någon look-alike.

Jag såg siffror över antalet tittare på den brittiska bröllopsyran i direktsändning. Och det var klart färre än jag trodde, i varje fall om man skulle gå efter skriverierna om det stora intresset. 552.000 tittade någonting på SVT:s direktsändning medan bara 230.000 tittade något på TV4:s direktsändning. Jag trodde att det var många fler. Vi "satt ju bänkade" framför TV:n enligt den rojalistiska myten. Dom här siffrorna är ju egentligen usla för SVT och ännu mer för TV4.

Så är då Utvisningsminister Tobias Billström på tapeten igen. Ekoredaktionen har rapporterat om Latifa Turfan som ska utvisas till Uzbekistan. Hennes sambo Giorgi Grigorian ska utvisas till Azerbajdzjan. Deras båda gemensamma barn, Tigran (4 år) och Armen (2 år) ska utvisas tillsammans med mamman till Uzbekistan. Båda barnen är födda i Sverige och talar svenska. Mamman är psykiskt sjuk, och bedöms av läkare och socialtjänst så sjuk att hon inte får vara ensam med barnen eftersom det då finns risk för att hon kan skada dom. Trots detta ska alltså mamman och barnen utvisas till ett land och pappan till ett annat land. Att Sverige förbundit sig att alltid se till vad som är bäst för barnen har ingen som helst betydelse. Vad som är uppenbart av rapporteringen av ärendet är att Migrationsverket blint lyder vår moderata Utvisningsminister Tobias Billströms devis att principerna är viktigast, och om verkligheten inte stämmer överens med kartan, så är det kartan som gäller. Vi kan också konstatera att Migrationsöverdomstolen inte läser alla papper utan bara slentrianmässigt avslår överklaganden. Jag tycker Tobias ska återvända till något annat än att vara minister. Han kan inte skylla dumheterna på "ungdomligt oförstånd" som han gjorde sedan det avslöjats att han vägrat betala TV-licens eftersom han "ansåg programmen vara för dåliga". Själv tycker jag att t.ex. de radioprogram vi får för licenspengarna ofta är fantastiskt bra. Lägg av Tobias!

1 kommentar:

Henrik sa...

Här finns lite mer om Turfanärendet:
http://migileaks.wordpress.com/2011/05/03/uzbekiska-med-psykintyg-far-vanda-ater/

Gå in och klicka på "psykintyg" om du vill för att lära dig mer om hur migrationsdomstolarna brukar agera i sådana här ärenden.