fredag 20 maj 2011

Jordens undergång

Family Radio
Enligt nyhetsrapporteringen har amerikanen Harold Camping förutsett att jorden går under i morgon den 21 maj. Men, detta är faktiskt inte en korrekt beskrivning av pastor Harold Campings förutsägelser. Jag har roat mig med att på webbsajten för hans radiokedja Family Radio studera vad Judgement Day egentligen handlar om. Och där kan vi inte läsa att jorden går under i morgon. Däremot börjar undergången i morgon med en enorm jordbävning som bland annat kommer att kasta upp alla sant troende ur sina gravar. Och sedan kommer vi andra att få leva i rena helvetet fram till 21 oktober då jorden slutligen går under. Skulden till allt detta har alla vi som lever i synd, för att inte tala om homosexuella. Jag citerar från FACTS about May 21, 2011: - "Jesus warned of several spiritual signs, such as the complete degradation of the Christian church, the devastating moral breakdown of society, the re-establishment of National Israel in 1948, the emergence of the Gay Pride Movement, and the complete disregard of the Bible in all of society today as direct evidence of His return." "Blow the trumpet, Warn the people" skriver man och fortsätter med "The bible guarantees it". Family Radio är nog världens största kristna radiokedja med omfattande radiosändningar till hela världen för att predika sitt kristna budskap. Enligt hemsidan har man program på svenska 2000-2100 på 9850 kHz. Jag är osäker på om dessa sändningar fortfarande kommer från deras stora kortvågsanläggning i Okeechobee i Florida eller om man köper upp tid över någon anläggning på närmare håll. Det finns svenskt material här, om webbsajten fungerar. Själv blir jag mest rädd när jag ser att det finns de som tror på sagorna.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu är purken på Barack Obama. Netanyahu åkte till och med till USA för att se till så att Barack Obama inte sade något dumt i sitt tal om Mellanöstern och Nordafrika. Och trots detta påpekade Barack Obama att Israel måste dra sig tillbaka till 1967 års gränser för att det ska kunna bli en rimlig fred med Israels palestinska och arabiska grannar. Det är ett stort framsteg för utvecklingen mot fred och ett erkännande av en Palestinsk stat. Nu återstår bara för USA att hålla fast vid sin ståndpunkt. Som till och med Carl Bildt påpekade, nu talar USA och Europa med samma tunga. Inom arabvärlden har man dock sina tvivel på hur kraftfullt USA kommer att driva denna linjen.

Den danska Mitten- och Högerregeringen fortsätter att sitta i det rasistiska Dansk Folkepartis knä. Ett av de senaste besluten som gått igenom är att alla danska kommuner som lyckas övertala en så'n där utlänning att flytta får 30.000 kronor i gåva som uppmuntran. Det framgår inte om det gäller alla utlänningar eller bara så'na där svartmuskiga och mörkhyade som man inte vill ha. I de nya reglerna om krav på danskkunskaper som jag skrev om den 22 april ska man ju göra undantag för "önskvärda" immigranter, som sådana från Japan, Canada, Storbritannien osv. Jag vet inte hur det är med svenskar som flyttar till Danmark, i vilken grupp vi finns. Önskvärda eller inte önskvärda? Hur som helst skäms jag över det skånska släktskapet med Danmark. Spräng Øresundsbron i luften!

Förre AMF-chefen Bertil Villard var inte ensam om att lura svenska folket på mångmiljonbelopp i skattepengar genom att genomföra skentransaktioner via Luxemburg till Peru. Ett antal av Bertil Villards kollegor på juristfirman Vinge har använt samma fiffelmetod för att lura övriga skattebetalare. Bara de fina juristerna på Vinge har lurat oss andra på många tiotals miljoner i skattepengar. Totalt räknar Skatteverket med att kanske så mycket som 2 miljarder i skatteintäkter fifflats undan genom skentransaktioner via Peru. Jag hörde på radion Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg påpeka att man från Advokatsamfundets sida inte har några synpunkter på medlemsjuristernas skattemoral. Nähä!

Till slut kan jag inte låta bli att kommentera Socialen i Landskronas rutin att åka hem och kolla i kylskåpen när någon söker extra bistånd för att kunna köpa mat. Precis som Socialstyrelsen trodde jag också att det hela var någon form av skröna där något som hänt någon gång hade dragits ur sitt sammanhang och blivit till en rutin. Men det visar sig att det tydligen är en rutin i Landskrona. Jag begriper inte att man ens har tid att göra detta. Min erfarenhet är att de som till slut vänder sig till Soc i allmänhet kommer för sent. Nya sökande drar sig in i det sista innan dom "förnedrar" sig till att söka hjälp. När dom äntligen söker hjälp är det nästan för sent. Hyrorna har inte kunnat betalas och vräkning hotar. Elräkningarna är inte betalda och avstängning hotar. Då först söker man hjälp. Människor "förnedrar" sig inte och söker hjälp om dom inte är i behov av akut hjälp. Man borde verkligen skämmas i Landskrona. Jag tror att vi hittar en förklaring i det folkpartistiska kommunalrådet Torkild Strandberg som styr Landskrona sittande i knät på Sverigedemokraterna.

Inga kommentarer: