torsdag 19 maj 2011

Svenska folket är intelligenta

Nej till NATO
Svenska folket är intelligentare än man kan tro, vilket får främst folkpartiklarna att gråta elefanttårar. Antalet svenskar som vill att Sverige ska gå med i NATO minskar kraftigt. På två år har siffran minskat med 10 procentenheter till 23%. Varannan svensk säger ett klart Nej till NATO-medlemskap. Det är kanske dags att passa på att hålla en folkomröstning i ämnet så blir frågan rejält begravd för lång tid framåt. Jag saknar Folkpartistiska bortförklaringar.

Nej till EU
En granskning visar att gapet mellan vad EU-länderna lovar i utvecklingsbistånd och vad man verkligen satsar på utvecklingsbistånd ökar stadigt. EU:s medlemsländer pratar och lovar mycket, men när det kommer till kritan att öppna plånboken så blir det inte så mycket mer än ord av det hela. Och även Sverige är en del av detta. Vår ansvariga minister, moderaten Gunilla Carlsson, har infört en bra metod för att hålla biståndet nere. Detta är något hon alltid eftersträvat. En effektiv metod är att bokföra kostnader som inte är bistånd som bistånd. Då håller man löftet om belopp, men i själva verket sparar man in pengar. Att låta delar av kostnaderna för ambassader i Västeuropa bokföras som biståndskostnader är en sådan metod som Gunilla Carlsson infört. Det är en skam, men inget annat att förvänta sig från ett parti och en politiker som alltid varit motståndare till utvecklingsbistånd.

Annars ser jag att allt fler opinionsundersökningar visar att partierna till vänster om det Moderata högerblocket nu har passerat Högerregeringen i folkligt stöd.

Monarkifri zon
När nyligen boken "Den motvillige monarken" kom ut var en del av innehållet en granskning av Knugen och hans vänner och deras gemensamma träffar på mindre lämpliga platser under mindre lämpliga förhållanden. Nu kommer en ny bok, "Den Svenske Gudfadern", som bland annat berättar om hur dessa Knugens vänner försökt tysta uppgiftslämnaren till boken "Den motvillige monarken". Och hur man använt rent kriminella kontakter för att förmedla kontakten och försöka komma över komprometterande bilder. Det är allt fina vänner vårt fina bidragsberoende Kungahus har.

Den nya Försäkringskassan
Jag fick förresten brev från Försäkringskassan i dag. Drygt två månader efter det att jag begärde en dag med Tillfällig Föräldrapenning har dom kommit på att det behöver göras en inkomstutredning. Nu förstod jag när jag skickade in min blankett att det skulle behöva göras en sådan utredning så jag bifogade ett brev med alla de uppgifter som behövdes. Nu har man antingen inte läst brevet eller också är det inte tillräckligt att i ord förklara, jag måste kryssa för lite frågor på en blankett också. Jag hade drygt 10 dagar på mig att besvara deras förfrågan. Lite taskigt att det skulle ta mer än två månader att komma på att detta måste göras. Jag skulle kanske själv också begärt svar inom 10 dagar? Det är tragiskt att se vad som hänt med Försäkringskassan på några år.

Slutligen ser jag att en inspektion i ett travstall avslöjat att flera travhästar var dopade. Någon som är förvånad? Travsport är big business, och där pengarna går in där går moralen ut.

Inga kommentarer: