fredag 6 maj 2011

Beröm till Ullenhag?!!!

Glad
Jag ska börja med att fortsätta uppfylla mitt nyårslöfte. Dvs att ge någon form av beröm varje månad till vår Regering. Det är ju faktiskt så att även en blind höna kan pinka rätt någon gång. Hur som helst blir detta faktiskt sjätte berömmet i år. Jag har alltså till och med en liten marginal att leva med. Jag ser att Integrationsminister Erik Ullenhag har tillsatt en utredning som ska föreslå hur arbetet mot främlingsfientlighet ska bli bättre. Den förre folkpartiledaren Bengt Westerberg har utsetts till utredare. Och eftersom Sverigedemokraterna blivit ytterst putta över initiativet så kan det ju inte vara annat än bra. Kan vi hoppas att Bengt Westerberg kan komma fram till något vettigt.

Monarkifri zon
Jag ser sedan att Knugen och Silvia i en intervju i den polska tidningen Gazeta Wyborcza sagt att Stieg Larssons Milleniumtrilogi inte ger en riktig bild av Sverige. - "Jag vet inte vad jag ska säga. Men jag är mycket förvånad att böckerna blivit en sådan succé. Kanske är det för att Sverige aldrig tidigare associerats med en sådan kriminell värld som Larsson skriver om. Jag är inte glad över det. Larssons böcker är mer skrämmande än muntra." Och det är klart, deckare brukar inte vara den ideala och neutrala beskrivningen av ett samhälle. Men å andra sidan så undrar jag hur riktig bild av det svenska samhället som Knugen och Silvias liv ger? Jag tycker nog att Tjabo och Silvia ska hålla tyst. Och vilken expert på det svenska samhället tysk / brasilianskan Silvia är vet jag inte. Får Tjabo och Silvia dåligt samvete av antydningarna om nazistiska kopplingar?

Dagens fundering när det gäller skandalen med DSBFirsts sockrade anbud på Øresundstågstrafiken berättar att Region Skåne överväger att dra in stödet till Kastrups flygplats i København om man inte från de danska myndigheterna hjälper till att se till att den genomgående trafiken över bron mellan Sverige och Danmark inte drabbas vid en eventuell konkurs för DSBFirst. Eller att dom helt enkelt förlorar trafikrättigheterna. Det finns nämligen antydningar från Danmark att om Øresundstågstrafiken drabbas så kommer man från dansk sida "dela" trafiken mellan Sverige och Danmark. Region Skåne hotar då med att dra in bidraget till Kastrups flygplats. Min stora fundering handlar egentligen om varför skånska skattepengar ska användas för att driva en flygplats i Danmark. Flygresenärerna kan faktiskt betala sina kostnader själva. Men, tyvärr är det ju så att flygtrafiken runt om är kraftigt subventionerad av oss skattebetalare.

Och som en fortsättning på gårdagens tankar om Apoteksmonopolets avreglering så ser jag att i den s.k. Anseendebarometern så har det gamla Apoteksmonopolet petat ner IKEA från den topplacering dom innehaft i flera år. Svenska folket verkar uppskatta sitt gamla Apoteksmonopol.

Springtime
Springtimeuppladdning 2011: Nu är det bara en dryg vecka kvar till Springtimeloppet i Helsingborg. Jag har fått besked om att jag har startnummer 601, och start klockan 15.36 nästa lördag. Vi flitiga jubilarer som sprungit alla tidigare 30 lopp har fått startnummer 600-619. Fast än så länge har inte riktigt alla anmält sig så vi får se hur många vi är kvar som sprungit alla lopp på lördag. Hur som helst gav jag mig ut på en löparrunda i dag på tidig förmiddag. Jag hade tänkt lägga upp det så att jag sprang en längre runda i dag, en medellång runda på en knapp mil på måndag och sedan en kort och lätt runda på torsdag. Vi får hoppas att väder och annat inte stör den uppläggningen. I dag blev det därför 11,6 km upp via Maglaremaa. En runda som gick riktigt bra. Tiden 1.04.25 är fullt godkänd. En minut bättre än vad jag hade vid denna tiden för ett år sedan. Jag ser med tillförsikt fram emot loppet på lördag den 14:e. Bilden visar er bloggare i samband med 25-årsjubileet 2005.

Slutligen kan vi konstatera att de flesta partier har någon tidigare höjdare som numera är en riktig "pain in the ass". Centerpartiet, som ju genomgått en total omvandling under Mauderaten Olofssons ledning, är väl försedda. En ledande sådan är förre arbetsmarknadsministern och landshövdingen Börje Hörnlund som inte har mycket till övers för den förvandling som Centern genomgått från att vara ett grönt mittenparti för småfolk på landsbygden till att istället vara ett marknadsliberalt högerparti för stadsbor. Börje Hörnlund har nu gett ut en bok, Vägen till politisk hemlöshet. Börjes syn på Maud Olofsson, Fredrick Federley och Andreas Carlgren passar sig inte för tryck i en anständig blogg, så jag övergår till att konstatera att trogna moderater också börjar bli otåliga. Moderaternas ihärdiga arbete under Fredrik Reinfeldt och Anders Borg för att försöka låta som Socialdemokrater utan att vara detta börjar skapa otålighet. Allt fler ledande moderater och moderatsympatisörer tycker att det är dags att prata om något annat än jobbskatteavdrag. Dom vill har en tydligare högerpolitik. Vi får väl se vad som händer.

Inga kommentarer: