lördag 7 maj 2011

Britter!

Det har varit val i Storbritannien. Dels har det hållits en folkomröstning om ett nytt valsystem. Dagens system med enmansdistrikt gynnar det stora partiet och missgynnar de små. Liberaldemokraterna har drivit igenom en folkomröstning eftersom det är främst dom som drabbas (och egentligen i ännu högre grad t.ex. De Gröna och liknande partier). Men uppenbarligen sade britterna Nej till det ganska komplicerade system som föreslogs. Det har också hållits lokala val som blev en mycket stor framgång för Labour som står i opposition och en kraftig förlust för Liberaldemokraterna som förlorat stora delar av sitt väljarstöd sedan man för att få sitta med vid köttgrytorna i koalition med det Konservativa partiet bröt mängder av sina vallöften. I Skottland blev det en stor framgång för de skotska nationalisterna som nu kommer att hålla en folkomröstning om en skotsk självständighet.

Vi kan också konstatera att det presenteras minst en ny version av vad som hände när Usama bin Laden mördades varje dag. Snart finns det fler versioner än det fanns personer i huset. Alla berättar en version som passar dom. Det är en rejäl skandal att "världens största demokrati" inte lyckas prestera en trovärdig skildring av vad som verkligen hände. Det är uppseendeväckande att de som hävdar att dom slåss för demokratin inte kan använda sig av demokratiskt acceptabla metoder för att försvara demokratin. Det är just det som skiljer en demokrati från en diktatur. Dvs att man använder humana metoder, att man följer internationella lagar, att man låter en fristående juridik stå för rättvisan. Det är INTE acceptabelt för en demokrati att använda sig av tortyr, mord, illegal inspärrning osv. Gör man det så är man ju inte en demokrati.

Ett företag som verkligen fått hjälp av politiken och media är Mikael Åströms badtunnor. Det var i hans badtunna som Maud Olofsson och dom andra i Högeralliansen inte badade. Han har också fått god hjälp av diverse TV-kändisar och politiker att sälja sina badtunnor och bastur. Och Mikael Åström är mycket nöjd med det stöd han fått från Högeralliansen och Staten. Han har bland annat i en debattartikel i Expressen berättat om hur nöjd han är. Och han är också en sann entreprenör i Maud Olofssons nyliberala anda. T.ex. en flitig statlig bidragstagare trots rejäla skatteskulder. Och i dag vill Maud Olofsson inte riktigt kännas vid sina kontakter med Mikael Åström. Fängelse för bokföringsbrott, näringsförbud, skatteskulder, elstöld osv. Usel arbetsmiljö, enorm personalomsättning men Arbetsförmedlingen fortsätter att skicka dit arbetslösa. Jomenvisst, en sann entreprenör i Maud Olofssons nyliberala anda!

Kullaberg
Större delen av dagen har ägnats åt fototävling. Fotoklubbarna i Åstorp, Höganäs och Örkelljunga turas om att på våren och hösten arrangera en fotomara för de andra två klubbarna. I dag var det Höganäs tur att för Åstorp och Örkelljunga arrangera tävlingen. Tolv olika bilder ska tas med tolv olika teman, och i rätt ordning. Första halvan av tävlingen hölls uppe vid Kullens fyr och sedan den andra halvan vid Ransvik. Och det var rejäl tur med vädret, strålande sol hela tiden. Att det sedan inte alltid är lätt att hitta ett bra motiv på ett givet motto på befallning under begränsad tid är tyvärr ett faktum. En del bilder blev väl relativt bra, men en del kan nog upplevas som ganska konstruerade. Hur som helst är det ganska kul, det är ju inte så allvarligt utan mest på skoj. Och sedan är det kul att träffas på något spännande ställe i närheten. Hur det gick vet jag först om några veckor. Bilden är tagen uppe vid Kullaberg strax nedanför Kullens fyr. Vill man klättra runt efter bra bilder är det fritt fram. Jag gör det inte med tung kamerautrustning om halsen. Jag hade ett litet bekymmer i morse. Vilken kamera skulle jag ta? Till slut valde jag en Canon A-1. Jag skulle kanske införa en rutin att använda olika kameror varje gång.

Till slut vill jag ge en liten eloge till Telia. Jag skulle få en bredbandsanslutning flyttat och fick lovat att detta skulle ske den 10:e. Helt plötsligt i går på förmiddagen tändes den lilla lampan på modemet och det fungerar utmärkt. Snabbt marscherat Telia. (Skulle man inte kunna tänka sig en liten rabatt för den gratisreklamen? Ni kan väl höra av er!)

Inga kommentarer: