söndag 20 december 2009

Kallduscharna fortsätter för Fredrik Reinfeldt

Ge Christina Husmark Pehrsson sparken
Detta är veckan då opinionsinstitutens väljarundersökningar står som spön i backen. I dag läser jag på Expressen om undersökningen från Novus (för TV4 tror jag). Och den är väl inte så mycket annorlunda än de andra som presenterats. Ett ganska rejält försprång för den Rödgröna planhalvan. Socialdemokraterna får här 34,2 (+0,8), Miljöpartiet 10,9 (+2,0) och Vänsterpartiet 6,4 (+0,7). På den mer eller mindre mörkblå planhalvan gäller att Moderaterna får 25,9 procent (-2,3), Centerpartiet 5,5 (0), Folkpartiet 7,4 (+0,8) och Kristdemokraterna bara 3,7 procent (-1,0) vilket återigen styrker risken för partiet att åka ur Riksdagen. Slutligen får Sverigedemokraterna 4,9 (-0,5). Totalt ger detta den Rödgröna oppositionen 51,5% medan Högeralliansen får nöja sig med 42,5% (38,8% om vi tar bort Kd som ju åker ur Riksdagen eller 47,4% om vi istället räknar med Sd också.) Ännu en kalldusch för Fredrik Reinfeldt och hans stödpartier. Den sista månadens osedvanligt många kalla duschar kan nog till stor del skyllas på Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrssons (m) fiasko med sjukförsäkringen.

Lägg på minnet att för det första har sjuktalet (alltså antalet sjukskrivna och förtidspensionerade) sjunkit i princip varje år de senaste 10 åren. Och Sjukförsäkringen går med vinst (vi betalar alltså in mer i sjukförsäkringsvgifter på våra löner än som betalas ut). Ha detta i åtanke nästa gång pajasministern tittar dig allvarligt i ögonen och hävdar att vi MÅSTE göra något åt den höga sjukfrånvaron.

En av de vänliga själar som skickar kommentarer på mina tyckerier påpekar att någon har stulit den stora skylten i Auschwitz i Polen. Ni vet den där stora skylten där det står: "Arbeit machts frei". Arbete skapar frihet. Och han (eller hon) undrar om det kan vara Socialförsäkringsministern som stulit den. Moderaternas extrema arbetslinje är ju något liknande. Men, jag vill på det bestämdaste ta avstånd från sådana beskyllningar mot Cristina. Hon vill inte alls att människor ska dö, hon vill bara att dom ska arbeta. Och om dom inte gitter göra detta frivilligt så ska det nog hjälpa med en rejäl spark i häcken!

Heja Skåne
Av nyhetsrapporteringen framgår att det är snökaos i Skåne. Det handlar INTE om nordvästra Skåne. Det har väl kommit ett par millimeter snö till och täcket börjar nog närma sig en decimeter. Men jag upplever inte det som något stort problem. Men jag har förstått att problemen är värre nere i syd, där snön fyger på slätten och kan skapa väldiga problem. Här har det inte kommit så mycket snö, och det har inte blåst heller speciellt. Alltså är det bara Skånetrafiken som har problem. I går när Angeli och jag skulle åka på bio till Helsingborg hade man alltså tvingats ställa in det tåg vi skulle åkt med. Ett Pågatåg som går fram och tillbaka mellan Helsingborg och Åstorp. Vi konstaterade förresten att det var mycket länge sedan man sett en spark "live". Men som det ser ut i dag så skulle faktiskt en spark ha varit ett utmärkt sätt att förflytta sig.

För övrigt anser jag fortfarande att Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m) bör få sparken. Men jag börjar att fundera på om det egentligen inte vore bättre om hon sitter kvar fram till valet? Hon blir nämligen då en av de bästa valarbetarna för en Rödgrön valseger. Kanske ska jag istället driva en kampanj för att behålla den moderata Socialförsäkringsministern!

Inga kommentarer: